Widok

praca dla studentów

80 % poszukuje studentów, to pokazuje że studja pomagają w znalezieniu pracy ale tylko w trakcie studiów, bo po skończeniu studia w 80% mało się przydają do znalezienia pracy. Generalnie straszna żenada w większości tych ogłoszeń na tym portalu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja nie widziałem jakiegokolwiek ogłoszenia skierowane dla studentów ? Więc o co ci chodzi ? Widzę sporo pracy dla osób dyspozycyjnych. Na dowód tego jest to że w firmach pracuje coraz więcej pracowników z Ukrainy . Bo Polakom nie opłaca się pracować. No cóż większość pracy to za 1,5 tyś. jest .
to albo nie szukałeś albo kłamniesz, wiec i tak kłamiesz bo wystarczy przejżeć sobie ogłoszenia z dzisiaj. Ale fakt za 1,5 tys. nie ma sesu pracować, chyba że ktoś niczego w zyciu nie chce osiągnąć, albo jest już po 50 i musi dorabiać.
Bo za studenta nie opłaca się składek
Bo student nie ma dużego doświadczenia i jeszcze nie umie bronić się przed nieuczcieymi praktykami pracodawcy
Bo student mieszka z rodzicami /w akademiku i nie musi w 100% się sam utrzymać

Jednym słowem studenta szukają firmy które bardzo słabo płacą i nie stać ich na zatrudnianie pelnowartosciowych pracowników a zwłaszcza na dobre im płacenie.

Tak samo jak Ci co szukają emerytów, rencistów i niepełnosprawnych
Czyli firmy - golasy :)
z niepełnosprawnymi to jest jeszcze taka sprawa że firma dostaje dużą dopłate i jeszcze się na tym zarabia, do poziomu zachodniego to jeszcze daleko nam w kwestii rynku pracy i zasad jego funkcjonaowania, ale za to cenami twowarów i usłóg już dogoniliśmy a nawet przegoniliśmy ten zachód :) więc jak to jest ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Praca

AI w pracy i nauce ktoś jeszcze się wciągnął? (4 odpowiedzi)

Cześć! Zastanawiam się, czy tylko ja tak mam, że odkąd odkryłem narzędzia AI, to coraz częściej...

do góry