Widok

praca na platformie wiertniczej

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej, dziewczyny. Mój mąż od jakiegoś czasu szuka pracy na platformie wiertniczej, ale za każdym razem okazuje się że ogłoszenie to jakaś ściema :/ Może mąż lub ktoś z rodziny którejś z Was ma taką pracę i mogłybyście polecić jakąś sprawdzoną firmę załatwiającą takie wyjazdy lub podpowiedzieć jak się to załatwia na własną rękę. Będę z góry wdzięczna za pomoc :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kate akurat w tym wypadku wydaje mi się, że nie jest aż tak źle. Mój mąż pracował kiedyś na platformie i było super. Pracował 2 tyg/2 tyg w domu, no i kasa też niczego sobie. Ale to było dawno. Teraz też pracuje w tym zawodzie, ale na lądzie i w tym samym systemie. Wtedy nie mieliśmy jeszcze dziecka, teraz już tak. I daję sobie świetnie radę. Zdążymy zatęsknić za sobą, a potem się cieszymy sobą gdy wraca :)))
Osobiście wolę tę opcję, niż męża pracującego od rana do nocy przez cały tydzień, bo potem mam go przez całe 2 tyg dla siebie :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Chyba, że mąż ma ukończone kursy.. ?
Niestety nic nie polece:/
Ale zastanów się czy taka praca i rozłąka dobra dla małżeństwa...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Aby mąż mógł w ogóle wyjechać na platformę musi mieć ukończony kurs ( nie pamiętam nazwy ale kurs ten dot bezpieczeństwa na platformie w razie wypadku) którego w pl się nie ukończy, poza tym perfekt język angielski bo w tym języku zdajesz kursy... kiedyś mój mąż miał możliwość pracy na platformie, ale niestety bez kursu i dobrej znajomości języka ani rusz.

Tutaj info jak wygląda część kursu
http://www.youtube.com/watch?v=RaOtlV33oB0
do góry