Widok

praca w Cayman

Sklep z odzieżą która jakościowo przypomina odzież zakupioną na bazarze a ceny dość wysokie i takie cos karzą wciskać klientom za 1100zł co miesiąc na zmianie jesteś sama nawet nie ma porządnego zaplecza by gdzieś przez te 12 godzin pracy zjeść tylko wcinasz kanapke pod ladą do ciebie nalezy wszystko sprzedaz przyjecie towaru rozlozenie jak cos brakuje na sklepie to musisz ty latac kupowac jak masz dzien wolny tak samo wplaty do banku tez samemu latasz z kasą bo firmie szkoda wydac kasę na konwojenta ktory przyszedl by i zabrał utarg
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale długie zdanie ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
za to prawdziwe podpisuje sie pod tą calą wypowiedzia chore zeby pracownik jeżdzil po pracy z kasą albo w dniu wolnym przyjeżdzął zeby tylko wpłacić bo szkoda im na konwojenta. Zjeśc nie ma gdzie tylko w locie dosłownie i jeszcze dają ci do zrozumienia że dobrze by było gdybyś w pracy była ubrana w ich rzeczach bo to taka wizytówka naciagają bys zostawiala tam swoją wypłate i coś kupiła a jak nie to starszą że jak nie ebdziesz nosic ich rzeczy podczas pracy to beda z tego konsekwencję pff
No ale jak to ?
Pracodawca daje do zrozumienia, że pracownik musi z własnej kasy zapłacić za odzież którą będzie używał jako odzież roboczą ?
tak włąsnie tak mówi że niby dobrze by było gdyby sie nosiło ich odzież bo to żywa reklama ale zaraz dodaje że raz drugi przymknie na to oko ale jak sie ciągle bedzie powtarzało że bedziesz ubrana nie w ich rzeczy to beda konsekwencję
Takie coś to do sądu pracy się nadaje, o ile oczywiście jesteś zatrudniona na umowę o pracę, a nie na zlecenie.
Prawda.
*Za wpłaty do banku nie płacą a trzeba to robić po pracy (gdy pracujesz do 15) lub w dzień wolny (poświęcasz swój wolny czas za darmo).
*Zakupy również trzeba robić po pracy lub na dniu wolnym.
*Ubrania trzeba nosić "firmowe" Cayman-owskie.
*Zaplecze jest tak małe, że ledwo towar się tam mieści, brak regału na ubrania. Gdy przychodzi dostawa na zapleczu jest jedna wielka sterta ubrań... Przez 3 lata niema regału... Ehh...
*Umowa na cały etat, 1200 zł netto.
*Szefostwo nie najgorsze... Osobiście poznałam tylko P. Anię. Trochę za dużo krytykuje...
*Wypłaty i nadgodziny wypłacane na czas.
Pozdrawiam :)
Cayman to taki sklepik który został chyba przeniesiony z bazaru do centrum handlowego nadano mu ładniesza nazwe ładniejsze wnętrze i tyle ubrania słabej jakości niektóre tkaniny uczulają farbuja rozciągają się itp tak więc cóż tu chcieć wiecej raczej nic dobrego nie zaoferują pracownikom skoro nawet klientom nie potrafia zaoferować jedynie nastolatki które patrzą na wygląd zeby było tylko modne a nie patrzą na jakość i praktycznośc może ten sklep przypaść do gustu.Ja wolę już dołożyć i kupić coś porządniejszego albo iśc poszperać na wyprzedażach w innych sklepach za tą samą cene a jakościowo lepsze
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
skoro pracowałaś to zapewne masz opinie na temat zachowania jednej "szefowej" pani A., kilka razy zdarzyło mi się przez nią płakać. Jej zachowanie mozna bardzo łatwo podciągnąć pod mobbing - wyzwiska pod adresem pracowników przy klientach, przekręcanie słów pracowników, niszczenie atmosfery poprzez faworyzowanie jednego z pracowników który jej donosi - teraz mam inną pracę i nie chce do tego wracać. Mam tylko nadzieje że ktoś bedzie odważniejszy ode mnie złoży sprawe do sadu pracy. Gdyby nie p A. atmosfera w tej firmie byłaby super.
jak kradłaś to sie nie dziw, i syf miałas na sklepie!!!!!!!!!!!!!!!!! ja pracowałam z pania Ania! kilka ładnych miesiecy,zawsze pomocna i uczynna, tylko ona zajmuje sie tym sklepem, tylko ona tam jezdzi!!!!tylko z nia mozna pogdac, ona jest wyrozumiała i mila.jak trzeba to zwroci uwage, ale to normale chyba.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
pani A- to spox , gorsza jest pani I. nie poznałam jej ale przez tel to meka. ma pretensje za hostessy - ja do sadu!!!!!!!!!!!!!!!! to co ona mowi to szok. nie lubiłam jak dwonila, drzałam jak pojawialo sie na tel ze to ona!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Musiałyście mieć dziewczyny na prawdę bardzo nie miłe doznania, tylko nie wiem z czego one wynikały. W handlu jest tak, że trzeba umieć sprzedać, trzeba być miłym dla klientów i jak w każdej pracy trzeba się po prostu starać. No i trzeba być przekonanym o dobrej jakości sprzedawanego towaru. Jeśli chodzi o caymana, ja bardzo lubię ich rzeczy, głównie są szyte w Turcji, noszą się bardzo dobrze, po za tym są bardzo gustowne, szeroka gama kolorystyczna. Każdy znajdzie coś dla siebie :) Pani A, nie znam zbyt dobrze, za to pani I. spoko babka. To dzięki niej marka tak się rozwinęła i z roku na rok sklepów przybywa na terenie całej Polski.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Fakt faktem, nie płacą dużo no i skoro już karzą nosić swoim pracownikom caymanowskie ubrania, to powinni za nie liczyć ceny hurtowe. Pracowałam raz w sklepie odzieżowym i tak to przebiegało właśnie. Także mogłam się fajnie ubrać, za relatywnie nie wielkie pieniądze. Ale cayman ogólnie jest lubianą marką przeze mnie i moje koleżanki.
pfff Chyba jestes w dobrej komitywie z Panią Iwona miałam okazję poznac obie Panie i wiem jedno że sklep sporo stracił odkad odeszła Pani Ania. To kobieta o wielkim sercu i z klasa, a Pani Iwona nie potrafi się wysłowic bezguście totalne, wieś tańczy wieś śpiewa. To tyle. Dziekuje :) Prosze :)
Dissas Już Ci odpowiadam - No, ale tak to! hahaha. Mnie już nic nie dziwi, w Polsce przecież jesteśmy...

Inne tematy z forum Praca

Atut-rental gdańsk kokoszki opinie (3 odpowiedzi)

Witam forumowiczów, proszę o opinie na temat firmy atut-rental czyli na przyklad warunki pracy ,...

Zmiana zawodu - od czego zacząć? (75 odpowiedzi)

Szukam na siebie pomysłu. Któraś z was też stała przed opcją przebranżowienia się, jak wam się...

Własny biznes do 40 tyś zł (24 odpowiedzi)

Witam macie może jakieś pomysły na własny biznes z budżetem do 40 tyś zł ?? Myślałem nad prostym...

do góry