Widok
pralnia
gdzie w Gdańsku jest dobra pralnia chemiczna, aby wyczyścić suknię slubną? będę wdzięczny za podpowiedź, pozdrawiam
eeeeeeee ;) zadzwoniłam tam bo sama już była ciekawa:
cena zależy od tego jaka jest suknia czy duża czy mała i w jakim stopniu ubrudzona::::
suknia ślubna prosta, gładka = 100,- zł
suknia ślubna skomplikowana = 140,- zł
czas prania = od 1 do 2 dni
Pranie i czyszczenie materiałów włókienniczych i futrzarskich.
tel. /58/ 767 70 38
cena zależy od tego jaka jest suknia czy duża czy mała i w jakim stopniu ubrudzona::::
suknia ślubna prosta, gładka = 100,- zł
suknia ślubna skomplikowana = 140,- zł
czas prania = od 1 do 2 dni
Pranie i czyszczenie materiałów włókienniczych i futrzarskich.
tel. /58/ 767 70 38
nie wiem gdzie dobra ale za to wiem gdzie do niczego. Mam piekną czerwoną suknie wieczorową na którą zbierałam dość długo bo była droga( 1500 zł.) Ubrałam ją na godzinę na pewne przyjęcie i potem jak szłam na wesele siostry to postanowiłam ją odświerzyć, zaniosłam ją do pralni w Carefurze. Miła pani powiedziała ,że nie będzie problemu z praniem , poszłam na zakupy , potem odebrałam suknie i pojechałam do domu gdzie się okazało,że cała suknia ma popalone dziurki i jest cała w czarne kropy wielkości główki szplki. Wróciłam z prawie płaczem do pralni i pani już mniej miło powiedziała ,ze tak musiałam ją oddać a reklamacje uwzględniają tylko przy odbiorze. Jestem wściakła i na sama myśl o mojej sukience mnie trzęsie.
ja polecam pralnie w Alfie centrum na Przymorzu-naprawde super wyprali i wyprasowali mi suknie (w byla dosyc skomplikowana) zadne ozdoby nie poodpadaly.Na metce bylo "prac chemicznie" ale na szczescie pani ktora tam pracowala odradzila mi chemie bo wszystkie ozdoby by poodpadaly.(sprawdzila przy mnie) niestety nie pamietam ile zaplacilam ale ponad 100zl.
Odradzam za to pralnie w ETC gdzie trzymali moja suknie 2 tygodnie i wyprali tylko halke bo reszty nie umieli.
Odradzam za to pralnie w ETC gdzie trzymali moja suknie 2 tygodnie i wyprali tylko halke bo reszty nie umieli.
Kris, polecam bardzo dobrą pralnię chemiczną, taką z prawdziwego zdarzenia, kobieta tam czyni cuda...Kiedyś poplamiłam strasznie swoją sukienkę, w której byłam na weselu, oddałam do pralni w carrefurze i po powrocie do domu okazało się, że plamy są nadal, wróciłam tam i to samo co któraś z pań usłyszałam, że nie ma reklamacji, tylko przy odbiorze na miejscu!!!!pojechałam zdesperowana do tej pralni, o której mówię (poleciła mi ciocia) i kobieta wyczyściła tak suknię, że byłam w szoku, wyglądała jak nowa, czyta, odprasowana. Nie wiem czy akurat ślubną kieckę tam wyczyścisz, ale spróbuj. Mieści się ona na Zaroślaku w Gdańsku, teraz nie mam adresu przy sobie, ale jak wrócę wieczorem do domku, to powinnam coś znaleźć, jeżeli jesteś zainteresowany??:))pozdrawiam
No wlasnie! Fajnie ze ten watek sie pojawil. Bede musiala przed slubem oddac do czyszczenia swoja suknie slubna, bo dziewczyna od ktorej kupilam tego nie zrobila. Pani w pralni w Gdyni powiedziala, ze diamenciki, ktore sa poprzyklejane poodpadaja i ona nie bierzez za to odpowiedzialnosci, malo tego - nie odda mi tych diamencikow, wiec bede zmuszona zakupic tylko boje sie, ze nie znajde identycznych:( To sukienka z Farage. Nie bylam u nich, ale moze tam takie kupie? Poza tym czy ktoras z Was czyscila suknie z diamencikami i one nie poodklejaly sie???
Bede wdzieczna za rady:)
U nas w Gdyni tam gdzie pytalam na suknie slubna czeka sie tydzien i kosztuje 140 PLN
Wisialo tam pelno sukni, wiec stwierdzilam, ze tam warto sie udac...
Bede wdzieczna za rady:)
U nas w Gdyni tam gdzie pytalam na suknie slubna czeka sie tydzien i kosztuje 140 PLN
Wisialo tam pelno sukni, wiec stwierdzilam, ze tam warto sie udac...