Widok

pranie sukni POMOCY!

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
pralnia w Gdyni na ul. Władysława IV ma miesięczna przerwę, więc gdzie mogę wyprać swoją suknię pełną koralików by mi nie zniszczyli , pomóżcie dziewczyny bo nie jestem z Trójmiasta i się nie orientuje.
pozdrawiam
gosia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pralnia NOREL S.C. na Bulońskiej 12D w Gdańsku-Morenie. Ja prałam tam swoją suknię Farage Cinderella z kryształami Svarowskiego i nic się nie stało :-)
Oczywiście tylko pranie wodne, a nie czyszczenie chemiczne.
o tak na morenie znają się na swojej robocie :)
FOTOGRAFIA ŚLUBNA
www.aniagrunwald.pl
www.melrose.com.pl
www.ania1410.wordpress.com
ania.melrose@gmail.com
A ja co mam zrobić ze swoją kiecką? jakie czyszczenie? ma u góry koronkę, cekinki jakiekieś perełki na metce pisze: dry clen only i jest wanienka z temperaturą podana.... boję się ze jak ją upiorą w wodzie rozfafluni sie koronka a jak czyszczenie chemiczne boje się o koraliki itp co ma robic?
up!!!
Dziewczyny orientujecie się może ile kosztuje pranie sukni ślubnej?
Czyszczenie chemiczne sukni z trenem i halką na chełmie kosztuje 135
bardzo polecam na chełmie obok basenu prały mojąrecznie i wygląda jak nowa
Tą pralnie Norel? ja byłam własnie tam :/ ale mam problem z kiecka bo ani ja chemicznie ani do prania na mokro
Na mojej sukni jest napisane, że przed praniem należny odpruć wszystkie koraliki. Jest ich naprawdę mnóstwo, ale to umożliwi pranie chemiczne. Po wodnym na pewno się zmemła.
A na mojej sukni taakiego napisu nie ma właśnie ( a ma tez duzo tych swiecidelek) tylko jest ze czyścic na sucho , a potem wanienka z wodą i temperatura podana, dziś wiem dzieki wyzycie w pralni na chełmie ze 1 z rodzaji koralików na sukni nie przetrwa czyszczenia chemicznego, natomiast wodne pranie jest nie mozliwe bo kobieta powiedziala ze sie jej nie da potem wyprasowac, ze sie wewnatrz jakas podszewka moze odkleic, nie dopierze sie w praniu i ze oni sie nie podejmą tego ponieważ suknia jest za duza ... polecili mi bym ja dala do salonu gdzie ja kupilam (bydgoszcz) i niech oni za kase mi wyczyszcza swoj produkt tak zeby nie zostal zniszczony, wiec zamierzam spakowac w paczke kiecke i niech to czyszczą tak by wyszo wyprasowane i bez uszkodzeń. Najlepsze jest to, ze tą kieckę ja nie jestem w stanie wyczyscic zgodnie z zaleceniem podanym na metce.
A jak prać suknie z hiszpańskiej koronki?? z salonu madonna? może ktoś prał i może coś polecić??
ja oddałam do pralni w salonie sukien ślubnych i komunijnych natalia w gdyni na 3 maja (chyba) dziś odbieram ale jestem spokojna bo moje dwie znajome tam wlasnie oddawały jedna miała koronkową tak jak ja z koralikami i było ok. tam również dokonują repasacji sukni
zapłaciłam trochę drogo bo za samo czyszczenie 150zł a jak dostałam info o odbiorze to okazało się że repasację jeszcze dopłata 50. ale co tam :) po południu bede wiedziala czy wszystko z suknią jest ok :)
Anna: ja prałam Lornę z Madonny w wannie :)
śmierdziała mi po praniu chemicznym i była taka sztywna i szara. Po płukaniu w płynie zmiękczającym zrobiła się lekka i puszysta, taka świetlista. Polecam własnoręczne pranie. Nawet koraliki nie poodpadały.
dzięki wam dziewczyny chyba się przejadę ma Morenę, bo już za 2 tygodnie ślub więc nie ma co czekać Pozdrawiam
Ja czyściłam w Beauty we Wrzeszczu. Po czyszczeniu w sieciówce suknia była szara, a po ponownym w Beauty była czyściutka i jasna. Jeszcze mi rozerwanie naprawiły. Super
W Warszawie płaciłam za to 75 zł z dowozem ;-)
Poważnie taka była stawka ;-) Wiem, że w okolicy też istnieje jakaś pralnia z dowozem w cenie, ale nie mam pojęcia gdzie to było i za jakie pieniądze.
http://www.pralniadodomu.pl/ polecam szczerze.
Ja za pranie swojej (kupionej w ciemno, nie pranej 6 lat) zapłaciłam 150 złotych
Wróciła wyprana, bez plam, pachnąca w całym domu przez dobry miesiąc.
witam, podpibjam post! gdzie w gdańsku lub gdyni i za ile można wyprać suknię ślubną??
do góry