Widok
no w sumie to nie mam pojęcia ;)
mamy dwie kochane córeczki ale chciałabym aby to był weekend tylko dla nas abysmy mogli nacieszyc sie czasem tylko miedzy soba, myslałam też o dniu spędzonym w Kolibki Adventure Park, ale może ktoś ma cos ciekawszego bo to miałoby być dla dwóch osób a w tym parku to chyba za mało, spa niestety odpada
mamy dwie kochane córeczki ale chciałabym aby to był weekend tylko dla nas abysmy mogli nacieszyc sie czasem tylko miedzy soba, myslałam też o dniu spędzonym w Kolibki Adventure Park, ale może ktoś ma cos ciekawszego bo to miałoby być dla dwóch osób a w tym parku to chyba za mało, spa niestety odpada
Nie wiem, czy potraficie jeździć konno - są w okolicznych pomorskich lasach prywatne stadniny - gdzie można spędzić aktywnie cały dzień jeżdżąc leśnymi duktami w siodle/bryczce, a wieczór/noc w domku z kominkiem....
Kolejną możliwością jest rejs promem do Szwecji, kilkugodzinne zwiedzanie i nocleg na lądzie oraz powrót. Ale na to potrzeba dwóch dni.
Można popłynąć na Hel, pozwiedzać fokarium, latarnię itd i wynająć apartament (są nawet z kominkiem) na noc. Następnego dnia wrócić. Akurat tu jeden dzień wystarczy.
Wszystkie opcje "sprawdziłam" na własnej skórze i polecam.
Kolejną możliwością jest rejs promem do Szwecji, kilkugodzinne zwiedzanie i nocleg na lądzie oraz powrót. Ale na to potrzeba dwóch dni.
Można popłynąć na Hel, pozwiedzać fokarium, latarnię itd i wynająć apartament (są nawet z kominkiem) na noc. Następnego dnia wrócić. Akurat tu jeden dzień wystarczy.
Wszystkie opcje "sprawdziłam" na własnej skórze i polecam.
Może najpierw napisz, ile możesz na ten cel przeznaczyć środków, bo potem okaże się, że na większość propozycji Ciebie nie stać i zostaną te Kolibki - swoją drogą dość tanie..
Na miejscu forumki zastanowiłabym się nad odpowiedzią na tak zadane pytanie.
Sama przecież napisała ,że mało tam atrakcji i obawia się ,że nie będzie to do końca trafiony prezent.
Co dla jednego jest tanie ,dla drugiego może być fajne i atrakcyjne.
Ja bym się zastanowiła najpierw czy chcecie relaksacyjnie odpocząć w ten dzień ,czy chcecie go spędzić aktywnie.
To już "zawęża" pole manewru.
Ja na 20 rocznicę ślubu wyciągam męża na relaks plus aktywność
czyli Spa plus bowling w Manhattanie .
Mojego męża dalej niż 2 km od domu nie da się wyciągnąć.
Na miejscu forumki zastanowiłabym się nad odpowiedzią na tak zadane pytanie.
Sama przecież napisała ,że mało tam atrakcji i obawia się ,że nie będzie to do końca trafiony prezent.
Co dla jednego jest tanie ,dla drugiego może być fajne i atrakcyjne.
Ja bym się zastanowiła najpierw czy chcecie relaksacyjnie odpocząć w ten dzień ,czy chcecie go spędzić aktywnie.
To już "zawęża" pole manewru.
Ja na 20 rocznicę ślubu wyciągam męża na relaks plus aktywność
czyli Spa plus bowling w Manhattanie .
Mojego męża dalej niż 2 km od domu nie da się wyciągnąć.
BAJKOWO ,przebrania, zabawa i rozrywka dla dzieci i dorosłych.
Pilotów 3 ,Gdańsk-Zaspa , www.jolka-fasolka.pl
"Ja na 20 rocznicę ślubu wyciągam męża na relaks plus aktywność
czyli Spa plus bowling w Manhattanie ."
Tak ,to był przykład aktywności z "nieróbstwem"
Tylko ,że czasem spa kojarzy się z dziwnie wysokimi wydatkami ,
a tak nie jest.
Może mąż ma inne plany ,więc spytaj się go co by chciał robić w ten dzień
czyli Spa plus bowling w Manhattanie ."
Tak ,to był przykład aktywności z "nieróbstwem"
Tylko ,że czasem spa kojarzy się z dziwnie wysokimi wydatkami ,
a tak nie jest.
Może mąż ma inne plany ,więc spytaj się go co by chciał robić w ten dzień
Do 500zł licząc na dwie osoby będzie trudno tak szczerze mówiąc, nie oszukujmy się - wynajęcie fajnego dwuosobowego pokoju z łazienką w dobrym standardzie + obiad + kolacja z dobrym winem + śniadanie i jeszcze jakieś atrakcje?
A co do spa.... Są ośrodki wypoczynkowe (inna nazwa to sanatoria) oferujące tzw weekendowe pakiety pobytów - może tam popatrz, oferty last minute, promocje?
Mają w swojej ofercie tzw. kapsuły młodości, hydromasaże i inne cuda wianki.
Wbrew pozorom z usług takich placówek nie korzysta tylko tzw. 'geriatria', ale młode osoby - ja w paru byłam (co prawda nie na weekend, ale dłużej i sobie chwalę, rozmawiałam z osobami tzw. weekendowcami i byli zadowoleni).
A co do spa.... Są ośrodki wypoczynkowe (inna nazwa to sanatoria) oferujące tzw weekendowe pakiety pobytów - może tam popatrz, oferty last minute, promocje?
Mają w swojej ofercie tzw. kapsuły młodości, hydromasaże i inne cuda wianki.
Wbrew pozorom z usług takich placówek nie korzysta tylko tzw. 'geriatria', ale młode osoby - ja w paru byłam (co prawda nie na weekend, ale dłużej i sobie chwalę, rozmawiałam z osobami tzw. weekendowcami i byli zadowoleni).
tak, tak :] dobrze pamiętasz Oliwkowa :))) ale nie każdemu odpowiada agroturystyka ;)
to był fajny punkt wypadowy do zwiedzania Kaszub :] byliśmy tam 2 lata z rzędu :] w 2 różnych pokojach na piętrze(z aneksami kuchennymi i łazienkami) :] cisza, spokój :] las z 3 stron, od drogi dzieli pole i zagajnik(może teraz nawet już bardziej lasek?)
http://www.podklonem.pl/
wiem, że organizowali też spływy kajakowe :]
to był fajny punkt wypadowy do zwiedzania Kaszub :] byliśmy tam 2 lata z rzędu :] w 2 różnych pokojach na piętrze(z aneksami kuchennymi i łazienkami) :] cisza, spokój :] las z 3 stron, od drogi dzieli pole i zagajnik(może teraz nawet już bardziej lasek?)
http://www.podklonem.pl/
wiem, że organizowali też spływy kajakowe :]
AgusiaGda, a w jakiej cenie? pokój+wyżywienie?
Ja byłam w wejherowskich lasach, jest tam 8 ha stadnina koni, stawy z rybami, basen duży odkryty, no i domek całoroczny z garażem, z tarasem, kominkiem do wyłącznej dyspozycji. Ceny nawet, nawet...cóż wiadomo, wszystko kosztuje, a ta leśna głusza, cisza - bezcenna.
Ja byłam w wejherowskich lasach, jest tam 8 ha stadnina koni, stawy z rybami, basen duży odkryty, no i domek całoroczny z garażem, z tarasem, kominkiem do wyłącznej dyspozycji. Ceny nawet, nawet...cóż wiadomo, wszystko kosztuje, a ta leśna głusza, cisza - bezcenna.
po to mieliśmy pokój z aneksem żebyśmy sami mogli gotować to na co mamy ochotę :] właściwie tylko 1 obiad był robiony na miejscu ;) pozostałe jedzone gdzieś w trasie :] dzięki czemu cały dzień spędzaliśmy na zwiedzaniu okolic :]
byliśmy tam 5 i 4 lata temu :] nie wiem jak teraz ceny ;) wtedy to było chyba 90zł za dobę? czy jakoś tak :] (za pokój 2 osobowy z łazienką i w pełni wyposażonym aneksem kuchennym - łącznie z solą, cukrem i herbatą ;))
byliśmy tam 5 i 4 lata temu :] nie wiem jak teraz ceny ;) wtedy to było chyba 90zł za dobę? czy jakoś tak :] (za pokój 2 osobowy z łazienką i w pełni wyposażonym aneksem kuchennym - łącznie z solą, cukrem i herbatą ;))
Pokoje
2, 3, 4 - osobowe wyposażone dodatkowo w telewizor, lodówkę
Ceny od 35 do 50 zł od osoby /za dobę
Rozrywka, sport, atrakcje
Na miejscu wypożyczalnia rowerów i sprzętu wodnego oraz boiska. W odległości 3km - dyskoteka, 5km solarium, 3km jazda konna, 5km siłownia.
Całkiem nieźle
2, 3, 4 - osobowe wyposażone dodatkowo w telewizor, lodówkę
Ceny od 35 do 50 zł od osoby /za dobę
Rozrywka, sport, atrakcje
Na miejscu wypożyczalnia rowerów i sprzętu wodnego oraz boiska. W odległości 3km - dyskoteka, 5km solarium, 3km jazda konna, 5km siłownia.
Całkiem nieźle
Czyli 100zł pokój dwuosobowy - dobra oferta dla mieszczuchów, chcących odpocząć, pospacerować, pojeździć na rowerze, pobyć "na łonie natury", z dziećmi najlepiej.
Z pozostałych atrakcji to tylko te konie oraz sprzęt wodny, bo raczej dyskoteka - zapewne wiejska;), solarium oraz siłownia nikogo nie przyciągną bo takie rzeczy to są blisko w mieście i po to by w nich bywać, to się na wieś nie jedzie.
Z pozostałych atrakcji to tylko te konie oraz sprzęt wodny, bo raczej dyskoteka - zapewne wiejska;), solarium oraz siłownia nikogo nie przyciągną bo takie rzeczy to są blisko w mieście i po to by w nich bywać, to się na wieś nie jedzie.
i jeszcze z ich strony:
"W czasie wolnym oferujemy Państwu następujące atrakcje:
- spływ kajakowy rzeką Trzebiochą do Wdzydz Kiszewskich - trasa około 10 km
- przejażdżka powozem konnym po Wdzydzkim Parku Krajobrazowym
- ognisko i pieczenie kiełbasek."
http://www.podklonem.pl/majowka.html
Kinga - w obu pokojach mieliśmy szerokie łóżka sypialniane :] spokojnie z dzieckiem można spać ;)
fajnie było też U Stolema w Ostrzycach :) ładny pokój, pyszne jedzenie :] ładna okolica - ale już nie taka odludna ;) i niestety trafiliśmy na wycieczki szkolne, które dzielnie umilały nam wieczory ;P (wtedy już z małym dzieckiem byliśmy) http://www.pensjonatustolema.pl/
- spływ kajakowy rzeką Trzebiochą do Wdzydz Kiszewskich - trasa około 10 km
- przejażdżka powozem konnym po Wdzydzkim Parku Krajobrazowym
- ognisko i pieczenie kiełbasek."
http://www.podklonem.pl/majowka.html
Kinga - w obu pokojach mieliśmy szerokie łóżka sypialniane :] spokojnie z dzieckiem można spać ;)
fajnie było też U Stolema w Ostrzycach :) ładny pokój, pyszne jedzenie :] ładna okolica - ale już nie taka odludna ;) i niestety trafiliśmy na wycieczki szkolne, które dzielnie umilały nam wieczory ;P (wtedy już z małym dzieckiem byliśmy) http://www.pensjonatustolema.pl/