Widok

prezent na 30 rocznicę ślubu

Witajcie Dziewczyny!

Zastanawiam się nad prezentem dla moich rodziców. Kilka dni po naszym ślubie moi rodzice będą obchodzić swoją rocznicę. W związku z tym chciałam na naszym weselu również uczcić ten moment i wręczyć prezent tylko nie mam pojęcia co. Na pewno odpada weekend w spa. Może macie jakieś ciekawe pomysły?????
Dziękuję!!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam ręcznie wykonana ksiege okolicznosciowa gdzie mozna własne życzenia z dedykacja umiescic oraz wstawic zdjecie .Ksiega zdobiona jest sztucznymi kwiatkami a na koniec pakowana w celafon.Koszt ksiegi - około 30zł
ponizej przesyłam link z ogłoszenia
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/inne/prezent-na-walentynki-i-inne-okazje-ogl3373720.html
a może kolacja ze skrzypcami w tle? polecam swojego męża,który juz wielokrotnie uczestniczył w oświadczynach i jubileuszach.Piotr 504-053-675. Oczywiście frak i muzyka na życzenie.
Nie obrazili sie ? :) ja moim kochanym sprezentowałam drzewo rodzinne z misternie zbieranych i szukanych fotografii familii. (http://coloraf.pl/drzewo+genealogiczne.html) . Dosyc szybko to robia, na cale szczescie bo ja na to wpadlam 2 tygodnie przed
bardzo ciekawe prezenty, ale ani na naszą kieszeń ani na gust moich teściów. oni także będą mieli wkrótce 30 rocznicę ślubu i mają nieco kiczowaty gust. wszelkie albumy, księgi i pięknie oprawione zdjęcia chowają od razu do szafki i nawet nie wiedzxą potem gdzie się znajdują. na święta zrobiłam im przepiękny atłąsowy album z ich zdjęciami ślubnymi, bo dotychczas wszędzie sie walały i były już powykrzywiane. nieby się ucieszyli, ale schowali do szafki i jak mówiłam żeby pokazali swój album gościom na innej uroczystości to stwierdzili, że musieliby gdzieś szukać w szafce, a im się nie chce :/ kręcą ich za to np gadżety w stylu otwieracza do butelek w kszxtałcie kobiety, ktora jęczy gdy jej pupą otwiera się butelkę ;) albo inne artykuły ze sklepu żart. tak trochę głupio mi przy tych waszych zastawach za 800 zł i wycieczkach do rzymu, ale może macie pomysły na bardziej prozaiczne prezenty? ja myślałam o grawerowanej karafce, typu:
http://allegro.pl/piekna-karafka-grawer-prezent-rocznica-18-stka-i1778094071.html
czy czymś takim:
http://allegro.pl/podziekowania-dla-rodzicow-zestaw-na-2-wina-grawer-i1783347471.html
pewne granice dobrego smaku muszą być zachowane, bo ja nadmiernego kiczu nie zdzierżę, ale niestety zbyt poważny i nieużytkowy ten prezent też być nie może. i raczej coś w granicach stówki niż tysiąca. macie pomysły?
Ktos podpowiadał Spa ...
Polecam Velaves we Władysławowie Spa ..
Wspaniałe miejsce, ostatnio byłam tam z meżem.
usiadł, i wytrwale czekał...
Ja byłam z mężem w Velaves na cały weekend miłą zimową porą - mąż dostał ode mnie prezent na rocznicę ślubu... i tak szczerze to więcej tam nie pojadę... Nie dość, że mieli jakąś imprezę, przez którą w pokoju było baaardzo głośno (do 1:30) to obsługa pozostawia wiele do życzenia... no ale może źle akurat trafiliśmy ;)

Co do tematu to ja moim rodzicom jakiś czas temu na rocznicę ślubu zamawiałam wiersz. Pan Piotr, który go pisał poprosił nas o przekazanie szczegółów dotyczących życia rodziców: imion, daty ślubu, miejsca gdzie się poznali, imion dzieci itp i stworzył z tego piękny wiersz, który umieściliśmy, razem ze zdjęciami z okresu ich małżeństwa, w ręcznie przez nas wykonanej ozdobnej ramie.Odczytaliśmy go na imprezie, rodzice się popłakali ze wzruszenia. Był napisany w żartobliwy sposób, więc goście też mieli ubaw. Teraz wisi u nich w domu na ścianie i jest miłą pamiątką. Do tego dostali bilet do teatru i romantyczną kolację przy świecach dla dwoje :)
Soleil
profesjonalna oprawa uroczystości ślubnych i okolicznościowych

biuro@soleil.com.pl

tel. +48 519 62 62 61

dekoracje * florystyka * fontanny * wypożyczalnia * balony
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
moze źle trafiłaś.
ja byłam bardzo zadowolona, z jedzenia, obsługi oraz zabiegów, które były głównym celem.

ale są różne gusta i oczekiwania. :)
usiadł, i wytrwale czekał...
Skoro mówisz, że nie jest tam tak źle to może się skuszę i spróbuję jeszcze raz.. do 3 razy sztuka ;)
Soleil
profesjonalna oprawa uroczystości ślubnych i okolicznościowych

biuro@soleil.com.pl

tel. +48 519 62 62 61

dekoracje * florystyka * fontanny * wypożyczalnia * balony
Tez bylam w Velavesie i z pobytu bylam jak najbardziej zadowolona.
Moim rodzicom na rocznice slubu kupowalismy kolacje w jakiejs wykwintnej restauracji. Wybieralismy menu, a pozniej dostali od nas zaproszenie na kolacje do konkretnej restauracji. Fajna sprawa, bo moga sobie troszke czasu spedzic we dwoje...:)
Ja też byłam w Velavesie, głównie ze względu na spa zdecydowałam się na wyjazd z kolażankami, i na nic nie mogłam narzekać. Pomimo iż pogoda nie sprzyjała, to w Hotelu była wystarczająca ilość atrakcji :)
Fajnie byłoby na taką okrągłą rocznice ślubu dostać np. wczasy, albo przynajmniej jakiś weekend w dobrym SPA. Ja bym się z takiego prezentu chyba bardziej ucieszyła niż z robota kuchennego, odkurzacza czy czegoś w tym stylu. Widziałam ofertę SPA w Głęboczku - myślicie, że jakiejś parze nie spodobała by się kąpiel w winie?
Hmmmm.... Prezent można znaleźć tanio i bajkowo. Przykład? Choćby - http://prezentmarzen.com/lot-widokowy-ultralekkim-samolotem-rybnik.html Czy coś takiego nie będzie godne zapamiętania?
na pewno. ale zależy jakich się ma teściów. ja kombinowałam z biletami do opery, weekendem w SPA, voucherem na kolację i nie mogłam się zdecydować. nagle przyszło olśnienie: co moi teściowie lubią robić najbardziej? siedzieć na działce. więc kupiliśmy im 3-osobową huśtawkę. juz daliśmy, są zachwyceni :) akcesoria działkowe zawsze są u nich na topie :) bujają się i myślą jaki fajny prezent sprawili im syn z synową :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Suszka podsunęłaś mi bardzo ciekawy pomysł - moi teściowie też lubią takie "działkowe" klimaty - altanka na działce to prawie ich drugi dom. Huśtawka będzie ekstra a do tego mąż jeszcze zamówił gazetę z artykułem o rodzicach na pierwszej stronie - fajny dodatek.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
kupiliśmy bilety na il divo- będą w ergo arenie 11 września. lubią takie klimaty to powinni być zadowoleni. Spa to w ogole nie każdy lubi. ja sama na takie rzeczy też nie chodzę
wycieczka do rzymy dla moich rodziców to był by strzał ale zbyt kosztowne niestety
julitka, dokładnie, dla moich teściów to też prawie drugi dom, przystosowany do korzystania z niego do późnej jesieni ;) heh. no cóż, mają jakąś pasje. taki prezent na działkę jest trwały, przyjemny dla nich, a jak znajomi przyjdą to będą mogli sie pochwalić, ze dostali od dzieci. i będzie pamiątka praktyczna :) jak już wpadlam na ten pomysl, to będę drążyć dalej tematy działkowe. teściowi na urodzinki kupimy skromniej, ale też trwale, wierzbę hakuro.
a gazetka z artykułem o zainteresowanych to świetny pomysł. sama taką dostałam od męża jakiś czas temu i znalazłam w skrzynce pocztowej. ale było zaskoczenie :)
Gdzie mozna taki wiersz zamowic?Bardzo prosze o odp na maila zuzka_phi@interia.eu
Hej Dziewczyny, proponuję fajną formę wiersza=indywidualnej rymowanki o Waszych Bliskich, którą tworzy moja wena :) na zamówienie.

Potrzebne mi są charakterystyczne hasła, na bazie których będą mogła stworzyć kilka/kilkanaście wersów zaskakującej rymowanki.

Taki wiersz z aktualnym zdjęciem Rodziców na 1-wszej stronie książki, która składałaby się z 30-stu (skoro 30-sta Rocznica) zdjęć wydrukowanych i krótko opisanych....z każdego roku....
Drukowane albumy są często do kupienia na grouponie w promocyjnej cenie.

Co Wy na to ??

Jeśli jesteście zainteresowane piszcie na maila : emilka29@o2.pl
Poniżej przykład rymowanki ślubnej , serdecznie polecam...

Aga i Radziu gołąbki świergocące
Miłości Wam nie brak pewnie i na łące
W brzuszku już dojrzewa mała fasolka
Ale to chyba Wojtuś czy może Jolka ?!

Dla Was kniga małżeńska ode mnie w darze
Mam nadzieję, że uśmiech na buziach się ukaże
By instruktażowa treść na półce nie leżała
Moc jej z Wami - by łóżkowe życie umilała !!!

lub

Aniu książki szczegóły wnikliwie czytaj
I na Wiczlinie każdej nocy z mężusiem brykaj
Maćku zwolennikiem jesteś zderzaków i swej żonki "przodu"
Więc praktykuj z nią na tylnim siedzeniu waszego samochodu
Chwilę temu na imprezki było szykowanie
Teraz chatki pora na śliczne urządzanie
Prędko, prędko, bo czas szybko ucieka
A po ślubie przybędzie przecie Wam pociecha
Maćku masz Ty w sobie harcerskiego ducha
Działaj, działaj...byście mieli z Anią zucha!
Aniu kupuj w sklepach śpieszno ciuszki
Bo w ciąży 9 miesięcy chyba ciężkie brzuszki?
Niech to będzie zakupoholiczka Paula lub fan aut Mati
I jeszcze słodyczy życzę Wam Ja - Świadkowa Pati :-))))))
I nigdy, przenigdy nie dopuścimy do Waszej zguby !!
Wszelkiej pomyślności życzy też mój Krystek Luby :-)

emilka29@o2.pl
Pogratulować tak pięknej rocznicy:)
Dobrym pomysłem żeby uczcić tak wyjątkową okazję jest podarowanie książki. Ale książki niebanalnej i oryginalnej wydanej artystycznie. Może to być książka z ulubionymi przepisami kulinarnymi, pierwsza powieść czytana wspólnie lub inna pozycja o szczególnym znaczeniu dla jubilatów. Wydanie artystyczne książki charakteryzuje się elegancją i niepowtarzalnością. Są to ręcznie tworzone oprawy ze skóry, ręcznie czerpany lub artystyczny papier użyty jako karty książki, szlachetne kamienie czy srebro i złoto jako przepiękna dekoracja. Wszystko komponowane tak, by sprawić jak największą radość obdarowywanym.
To prezent, który na długo zapada w pamięć
do góry