Widok

prezent na 30 rocznicę ślubu

Witajcie Dziewczyny!

Zastanawiam się nad prezentem dla moich rodziców. Kilka dni po naszym ślubie moi rodzice będą obchodzić swoją rocznicę. W związku z tym chciałam na naszym weselu również uczcić ten moment i wręczyć prezent tylko nie mam pojęcia co. Na pewno odpada weekend w spa. Może macie jakieś ciekawe pomysły?????
Dziękuję!!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja też byłam w Velavesie, głównie ze względu na spa zdecydowałam się na wyjazd z kolażankami, i na nic nie mogłam narzekać. Pomimo iż pogoda nie sprzyjała, to w Hotelu była wystarczająca ilość atrakcji :)
Tez bylam w Velavesie i z pobytu bylam jak najbardziej zadowolona.
Moim rodzicom na rocznice slubu kupowalismy kolacje w jakiejs wykwintnej restauracji. Wybieralismy menu, a pozniej dostali od nas zaproszenie na kolacje do konkretnej restauracji. Fajna sprawa, bo moga sobie troszke czasu spedzic we dwoje...:)
Skoro mówisz, że nie jest tam tak źle to może się skuszę i spróbuję jeszcze raz.. do 3 razy sztuka ;)
Soleil
profesjonalna oprawa uroczystości ślubnych i okolicznościowych

biuro@soleil.com.pl

tel. +48 519 62 62 61

dekoracje * florystyka * fontanny * wypożyczalnia * balony
moze źle trafiłaś.
ja byłam bardzo zadowolona, z jedzenia, obsługi oraz zabiegów, które były głównym celem.

ale są różne gusta i oczekiwania. :)
usiadł, i wytrwale czekał...
Ja byłam z mężem w Velaves na cały weekend miłą zimową porą - mąż dostał ode mnie prezent na rocznicę ślubu... i tak szczerze to więcej tam nie pojadę... Nie dość, że mieli jakąś imprezę, przez którą w pokoju było baaardzo głośno (do 1:30) to obsługa pozostawia wiele do życzenia... no ale może źle akurat trafiliśmy ;)

Co do tematu to ja moim rodzicom jakiś czas temu na rocznicę ślubu zamawiałam wiersz. Pan Piotr, który go pisał poprosił nas o przekazanie szczegółów dotyczących życia rodziców: imion, daty ślubu, miejsca gdzie się poznali, imion dzieci itp i stworzył z tego piękny wiersz, który umieściliśmy, razem ze zdjęciami z okresu ich małżeństwa, w ręcznie przez nas wykonanej ozdobnej ramie.Odczytaliśmy go na imprezie, rodzice się popłakali ze wzruszenia. Był napisany w żartobliwy sposób, więc goście też mieli ubaw. Teraz wisi u nich w domu na ścianie i jest miłą pamiątką. Do tego dostali bilet do teatru i romantyczną kolację przy świecach dla dwoje :)
Soleil
profesjonalna oprawa uroczystości ślubnych i okolicznościowych

biuro@soleil.com.pl

tel. +48 519 62 62 61

dekoracje * florystyka * fontanny * wypożyczalnia * balony
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ktos podpowiadał Spa ...
Polecam Velaves we Władysławowie Spa ..
Wspaniałe miejsce, ostatnio byłam tam z meżem.
usiadł, i wytrwale czekał...
bardzo ciekawe prezenty, ale ani na naszą kieszeń ani na gust moich teściów. oni także będą mieli wkrótce 30 rocznicę ślubu i mają nieco kiczowaty gust. wszelkie albumy, księgi i pięknie oprawione zdjęcia chowają od razu do szafki i nawet nie wiedzxą potem gdzie się znajdują. na święta zrobiłam im przepiękny atłąsowy album z ich zdjęciami ślubnymi, bo dotychczas wszędzie sie walały i były już powykrzywiane. nieby się ucieszyli, ale schowali do szafki i jak mówiłam żeby pokazali swój album gościom na innej uroczystości to stwierdzili, że musieliby gdzieś szukać w szafce, a im się nie chce :/ kręcą ich za to np gadżety w stylu otwieracza do butelek w kszxtałcie kobiety, ktora jęczy gdy jej pupą otwiera się butelkę ;) albo inne artykuły ze sklepu żart. tak trochę głupio mi przy tych waszych zastawach za 800 zł i wycieczkach do rzymu, ale może macie pomysły na bardziej prozaiczne prezenty? ja myślałam o grawerowanej karafce, typu:
http://allegro.pl/piekna-karafka-grawer-prezent-rocznica-18-stka-i1778094071.html
czy czymś takim:
http://allegro.pl/podziekowania-dla-rodzicow-zestaw-na-2-wina-grawer-i1783347471.html
pewne granice dobrego smaku muszą być zachowane, bo ja nadmiernego kiczu nie zdzierżę, ale niestety zbyt poważny i nieużytkowy ten prezent też być nie może. i raczej coś w granicach stówki niż tysiąca. macie pomysły?
Nie obrazili sie ? :) ja moim kochanym sprezentowałam drzewo rodzinne z misternie zbieranych i szukanych fotografii familii. (http://coloraf.pl/drzewo+genealogiczne.html) . Dosyc szybko to robia, na cale szczescie bo ja na to wpadlam 2 tygodnie przed
a może kolacja ze skrzypcami w tle? polecam swojego męża,który juz wielokrotnie uczestniczył w oświadczynach i jubileuszach.Piotr 504-053-675. Oczywiście frak i muzyka na życzenie.
Polecam ręcznie wykonana ksiege okolicznosciowa gdzie mozna własne życzenia z dedykacja umiescic oraz wstawic zdjecie .Ksiega zdobiona jest sztucznymi kwiatkami a na koniec pakowana w celafon.Koszt ksiegi - około 30zł
ponizej przesyłam link z ogłoszenia
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/inne/prezent-na-walentynki-i-inne-okazje-ogl3373720.html
ja zrobiłam karykaturę na 40 lecie ślubu - fajnie wysła - nie była tak bardzo zniekształcona twarze tak jak wyglądają tylko tłów inny śmieszny - facet z rumi robi niezłe karykatury, poszukaj w necie
My szukamy prezentu na 25 rocznicę ślubu teściów, która jest 3 dni po naszym ślubie.

Kombinowaliśmy, wymyślaliśmy, aż mnie natchnęło :

1 - znalazłam w ofercie jednego z salonów gdańskich - naukę masazu dla dwojga, jutra zadzwonię i jeśli będzie fajna oferta to kupimy voucher na to

do tego

2 - zestaw kosmetyków ze starej mydlarni do kąpieli i masażu

do tego

3 - księga gości taka jak weselna, tyle, że pierwsza strona będzie jak kartka z kalendarza z informacjami ich dane, data ślubu itd, na pozostałych będą zdjęcia ze ślubu i z reszty lat te wspólne + wpisane życzenia od każdego z osobna z rodziny - fajna pamiątka, tym bardziej, że 25 lat temu czegoś takiego nie praktykowało się

do tego

4 - kwiaty w stylu :

image
Ja właśnie zamówiłam zastawę obiadową - ale to jest dobry prezent dla mamy, tato nie bardzo się ucieszy się z tego.
Dodatkowo wymyśliłam sobie zrobić duże zdjęcie portretowe z moim rodzeństwem bo nie mamy wspólnego!
ja mam ten sam problem... zastanawiałam się nad kompletem ładnej zastawy stołowej... hmmm sama nie wiem :(
Jasmina mam identyczny problem co Ty, moi rodzice mają 30 rocznicę ślubu dwa dni po naszym ślubie i na dodatek mamy ślub tego samego dnia. Też się główkuję co im kupić i jeszcze nie znalazłam tego jedynego prezentu. Wymyśliłaś już coś? Pamiętam że na 25 rocznicę dałam im jako dodatek album z wklejonymi zdjęciami z ich całego życia. Wybrałam same najistotniesze i musze przyznać że super efekt wyszedł.
A ja polecam portrety ze zdjęcia wykonane na płótnie, bardzo dużo ofert znalazłam na http://www.twoj-portret.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
nam zdarzały się już w podobnych okolicznościach przewozy naszymi limuzynami Hummer H2 na kolację do restauracji, solenizanci byli mile zaskoczeni. Można jechać razem w grupie lub podstawić auto specjalnie po nich.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Weekend w SPA faktycznie jest nieco oklepany. Ale są inne "wydarzenia", które można im podarować:) Nie wiem, ile możecie zainwestować, ale fajnym pomysłem mogłoby być zafundowanie im lotu balonem (np. takiego ze strony wyjatkowyprezent.pl) i przywiązanie go do takiego zwykłego balona. Albo np. romantyczną kolację dla dwojga - i bilecik przyczepić np. do butelki dobrego wina. A innym pomysłem może być zafundowanie im kursu nurkowania dla dwojga (jesli oczywiście lubią takei rozrywki) i voucher przyczepić do dwóch masek do nurkowania:) Pomysłów na wyjątkowe prezenty jest dużo:D
a moze wycieczke do rzymu na 2 dni?? nie musza spac przeciez w drogim hotelu a bilety lotnicze mozna jakies tanie znalezc..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry