Widok

prezent na roczek pomóżcie!

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Kochani pomóżcie,

ile pieniążków wypada dać chrześniakowi na roczek?

bardzo proszę o konkretne porady, a nie doradzanie w stylu kup iphona.

z góry bardzo dziękuję za wszelkie informacje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja uważam że dajesz tyle na ile Cię stać. Mój syn od chrzestnego dostał prezent który wiem że kosztował 200 zł a od chrzestnej prezent za 100 zł. Ja generalnie jestem za prezentami, może kup np. rowerek biegowy? Fajne można kupić już za około 100 zł.

A jak chcesz coś droższego to może jakaś fajna tablica manipulacyjna - dzieciaki coś takiego uwielbiają a sama wiem , że rodzicom przeważnie szkoda kasy na coś takiego bo to dość dużo kosztuje.

Tak właśnie myślałam o tym rowerku, ale rodzice powiedzieli jak pytałam czy prezent czy pieniądze (a niepotrzebnie pytałam... ahh) , że pieniądze bo zbierają mu na jakieś autko :/ teraz mi trochę głupio dać prezent...

Ja się już nauczyłam, żeby nie pytać :) Tak czy siak uważam, że mimo wszystko jak i tak kupisz prezent to nie będzie w tym nic złego. A rowerki biegowe nawet lekarze polecają więc to naprawdę dobry prezent a kasę i tak pewnie od kogoś dostaną.
To co sprawdza się u większości dzieci niekoniecznie sprawdzi się u Twojego chrześniaka - nasza córcia na urodziny dostała rowerek biegowy (mój pomysł ;)) który nigdy jej nie zainteresował. Stał, gracił, kurzył się. Córka za to kocha od małego klocki i od chrzestnego dostała właśnie lego d***o. A odpowiadając na pytanie myślę że chrzestni przeznaczyli na prezenty 150-200zl.

Lego d*plo rządzi. Zawsze kupuję je dzieciakom z rodziny. Do tego kilka ciuszków stąd: https://www.modisimo.pl/modne-ubrania-dzieciece , żeby ulżyć rodzicom :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Przedszkole nr. 9 Gdynia ul. Bp.Dominika (5 odpowiedzi)

Odradzam rodzicom. Dzieci za kare siedzą na krzesełkach,teksty"nie dostaniesz podwieczorka",ale i...

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (136 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry