Widok

problem noclegowy

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
mamy problem emocjonalno - moralny. czy wypada poinformowac gosci ze za nocleg placa sami okolo 30-35 pln od osoby? w naszym przypadku gdziekolwiek bysmy nie robili musimy zapewnic nocleg dla okolo ponad 80 osob. i troche nas to przeraza... oczywiscie chcemy poinformowac wszystkich wczesniej. i rezerwowac noclegi po potwierdzeniu. prosze Was o opinie bo juz dwa razy sie przez to klocilismy :)...i jeszcze troche i nie bedzie problemu ani z sala ani z noclegami ani z niczym innym :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no widzisz my wlasnie robimy na Kaszubach ale rodzina z jednej strony pochodzi wlasnie z Kaszub i dzieki temu tej czesci nie musimy noclegowac:) .... ech... nie jest latwo...powinny byc jakies szkolenia dla managerow projektow "slub i wesele" :)
ja sie nie zgadzam. jestesmy w bardzo podobnej sytuacji - cala rodzina z mojej strony bedzie przyjezdna i nie stac nas na pokrycie kosztow noclegu dla wszystkich gosci. Prawdopodobnie poinformujemy wczesniej rodzinke, ze miejsca maja zarezerwowane, ale zaplacic musza juz sami. Pewnie wynajmiemy im pokoje w jakims pensjonacie, zeby byli wszyscy razem.
Co innego gdybysmy robili wesele gdzies na Kaszubach - jak chcemy ich wywozic, to i zapewnic im warunki do spania. Wszystkim po rowno.
Nie warto się kłócić o takie błachostki!! Osobiście nie mieliśmy z tym problemu bo rodzine rozlokowaliśmy po rodzinie w Trójmieście. Na Waszym miejscu bym zapłaciła za nocleg bo sytuacja jest dość niezręczna. To dodatkowe ok 3000 zł i to nie mała kwota ale osobiscie jak jeżdziłam na wesela gdzieś w Polsce to zawsze miałam zapewniony nocleg za który nigdy nie płaciłam!! Pozdrawiam Misia
kajetano, uszy do góry!!mówisz lubej, rodzinie i gościom, że ponieważ jesteś "na dorobku" to nie masz kasiorry i chętnie zapewnisz wszystkim nocleg, ale zapłacić muszą sobie za niego sami :) Podczas wręczania zaproszeń, bądź telefonów.... tak wiesz w formie prezentu dla Ciebie ślubnego niech sami za siebie płacą jak chcą zostać ;) hi hihi:) serio ci mówię, mnie też nie stać na zapewnienie noclegów wszystkim przyjezdnym. Przeciez normalnie można spokoojnie powiedzieć jak jest! 30 - 35 zeta na głowę to jest malusio- jak na nockę, ale jak Ty musisz płacić za wszystkich to już jest dużo.
do góry