Widok

problem przy trzydniówce

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam,
Moje roczne dziecko właśnie przechodziło trzydniówkę - po 3 dniach gorączka ustała a na ciele pojawiły się plamki ,które utrzymują się już 3 dobę. Niepokój mój jednak wynika z tego, że mała nie chce jeść i pić natomiast bardzo dużo śpi. Wczoraj o godz 18:00 zjadła 70 ml rzadkie, kaszki potem zasnęła i o 23 zjadła 60 ml mleka. Spała do 7:00 i jak się obudziła nie chciała nic jeść - wmusiłam w nią 30 ml mleka i zasnęła znowu. Miałyście podobne problemy? Może to zęby? Zmieniałam także ostatnio mleko Bebilon 2 na Bebilon 3...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
To na pewno nie jest kwestia mleka. Dziecko może być osłabione i stąd senność. Musisz jednak dbać o uzupełnianie płynów. Sprawdź, jakie leki podajesz. Często leki przeciwświądowe i przeciwalergiczne są podawane jednocześnie (Fenistil, Zyrtec, Clemastinum, Aerius, Diphergan) i dziecko nie może się obudzić. To może być niebezpieczne. Zadzwoń do pediatry albo pogadaj w aptece. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Może oprócz trzydniówki małą bol również gardło i stąd niechęc do jedzenia/picia. U nas była trzydniówka, a w tydzień później angina. Moim zdaniem powinnaś przejść się do pediatry.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a spróbuj jej dac do jedzenia to co lubi..
Witam Mój synek też przechodził trzydniówkę jak skończył roczek. Nie masz się czym martwić ja miałam tak samo 3 dni gorączki, potem wysypka - ta gorączka tak go wymęczyła że dochodził do siebie chyba tydzień . To znaczy też duż spał i mało jadł ale wszystko wróciło do normy. Dziecko po takim gorączkowaniu jest bardzo osłabione stąd ta ospałość. Dawaj dużo pić wszystko przejdzie :)
biorąc pod uwagę że zbliza się weekend majowy i trudniej będzie o poradę lekarską polecam jutro wizytę u pediatry - jeżeli nic się nie zmieni w kwestii jedzenia, a w zasadzie bardziej picia
dziecko wymęczone gorączką MUSI dużo pić, nawet samej wody choć lepiej wodę z elektrolitami i mleko, kaszek bym nie dawała, moze mieć problem z trawieniem - organizm musi dojść do siebie
moja miała trzydniówkę jak miała 11 miesięcy - najgorsze dwie noce w moim życiu - ale nie mieliśmy problemów z piciem, zresztą co chwila podtykałam butelkę z wodą/mlekiem, jeść faktycznie nie chciała i u lekarza też byliśmy, w sumie niepotrzebnie ale chociaż się uspokoiłam :)
u mnie dwójka po ustapieniu goraczki dochodziła do sibie ponad tydzien marudne bez apetytu spiace i do tego osłabione temp. kolo 35,7 duuuzo nosiłam na rekach bo wyjce małe były ogólnie sama trzydniowka pomijajac goraczke nie taka straszna jak ten czas rekonwalescencji po

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...

krem nawilżający do twarzy (44 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...

do góry