Widok

problem z włosami

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mam pytanie bo po porodze mam dośc duzy problem z włosami, tzn wypadają mi garściamii ogolnie są bardzo słabe... słyszałyście może o tym http://www.exagon.pl A może ktoś używał? Albo możecie polecic coś innego (od razu powiem że żadne szampony i odżywki nie za bardzo wchodza w grę - potrzebuję czeoś lepiej działającego) Nie chciałabym też nic łykać gdyż jeszcze karmię piersią.

Z góry dzieki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam maskę z apteki WAX na wypadanie włosów. Jest też w spryskiwaczu ( moze byc jako dodatek). Maskę nakładamy na włosy, ubieramy czepek, ręcznik i niech się grzeje ;) 2-3 razy w tygodniu, kosztuje kolo 15 zl (zależy od apteki). Ja po ciąży również ścięłam włosy dość krótko, maska, suplement diety Belissa i osobno cynk. Mogę śmiało stwierdzić, że stan włosów bardzo mi się poprawił. ALe z 2 msc mi to zajęło. Powodzenia!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wypadanie włosów po ciaży jest całkiem normalne i w 90% z nas to ma.Czytałam kiedyś ze w ciązy włosy bardzo się wzmacniają, rośnie sporo nowych włosów (to za sprawą hormonów ciązowych) a potem po porodzie te wszystkie włosy które urosły wypadają nam.Naczytała sie tego jak sama po porodzie dosłownie garściami mogłam ściągać sobie włosy z głowy.
też się zastanawiam nad tym exagon .. na groupon jest jeszcze taniej. tylko nie wiem gdzie ten kod się dostaje.
na grouponie i cityteam jest ta sama cena, przyjrzyjcie się dobrze. też się zastanawiam, ale bardzo mnie dziwi kompletny brak opinii na jego temat w internecie...chyba jednak podziękje bo może to bubel
zauważcie jednak, że nie ma nigdzie żadnych opinii na temat tego produktu :(
co prawda nie jestem aktualnie po ciazy ale sobie kupiłam szampon z Yves roches z białego łopianu przeciw wypadaniu - i sprawdził sie swietnie - nawet sie tego po nim nie spodziewałam ..
skusiłam się i kupiłam kiedyś na gruponie ten EXAGON... powiem szczerze że nie byłam zadowolona, zrezygnowąłam po dwóch miesiącach z "kuracji" miałam wrażenie że efekt jest odwrotny niż obiecywała rekalama, więc wolałam nie ryzykować utraty resztki moich włosów.... osobiście nie polecam... ażeby wzmocnic włosy urzywam szamponów ziołowych i odeszłam od balsamów i odzywek które obciążały moje włosy... i jestem zadowolona z efektów...Pozdrawiam :)
Ja z kolei kupuję już kolejne opakowanie. Też się skusiłam i kupiłam 1 na próbę i zauważyłam, że chyba działa więc kontynuuję.
Ja jako fryzjerka polecam kosmetyki z wyciagiem z lozyska, naturalne i w 100% dzialajace, sama mialam problem z wypadniem wlosow po porodzie i plakalam za kazdym razem kiedy mialam sie czesac. Po stosowaniu tych kosmetykow wszystko ustało i zaczely mi odrastac nowe wlosy. Teraz po drugiej ciazy spodziewam sie takiego samego efektu i tez na pewno bede ich uzywac. polecam ampułki:

http://allegro.pl/ampulki-placenta-placo-12x10ml-na-wypadanie-wlosow-i2412899687.html
badz te:
http://allegro.pl/placenta-mil-mil-1-gratis-i2386777578.html

i dla dopelnienia kuracji stosowac razem z szamponem np tym:

http://allegro.pl/szampon-z-placenta-queen-helene-aptekazgor-7608-i2392135807.html
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja z czystym sumieniem polecam maskę do włosów Henna Wax. Nigdy nie miałam tak zdrowych włosów jak teraz, a co najważniejsze jak zaczęły mi garściami wypadać to szybko widać było jak odrastają. Maskę tę stosują często ludzie po chemioterapii. Stosowałam ją 3 razy w tygodniu, teraz profilaktycznie. Poleciła mi ją kumpela, która również stosowała ją po ciąży, a Jej poleciła inna mamuśka, więc produkt jak najbardziej sprawdzony :) Cena za duże opakowanie - około 25 zł, kupiłam w aptece.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
do chwilowego zageszczenia wlosow jest cos takiego jak nanogen. dzisiaj przyszla przesylka z tym do mnie i efekt taki calkiem calkiem moge napisac
ja również polecam ampułki z placentą mam jednak wątpliwości czy powinno się ich używać karmiąc piersią. mimo wszystko jest to wyciąg z łożyska i ja sama nie ryzykowałam, czekałam aż skończę karmić piersią.
image

image
EXAGON NIE DZIAŁA, wysusza włosy, sprawia że są matowe, dosłownie siano na głowie. Włosy dalej wypadają. Nie polecam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyny ja posunelam sie troche bardziej w poprawe stanu wlosa. skorzystalam z mezoterapii iglowej na skore glowy. polecam.
A ja polecam smarowanie skory glowy oliwa z oliwek z dodatkiem cytryny.
Sposob dobry i sprawdzony.
Karmiace tez moga stosowac.
Ja od prawie miesiaca używam szampon vax, co 2dzien bo boje sie myc czesciej włosy.. na bank wiecej mi wypadło przez ostatnie 5tygodni niz to co mi zostało :/
Raz w tyg używam tez maseczki vax... no i biore prental clasic ...
image

wskazana jest maseczka z żółtek-żółka wetrzeć we włosy ,nałożyć ceratkę ,zmyć p 30 mnnutach szmponem ziołowym,do płukania dodawać piwo.
witam
mi też włosy wypadały,w dodatku zawsze miałam liche,jedynie w ciąży były długie i gęste,ale po porodzie powrót do małej ilości włosów....Stosowałam różne kuracje,te z naftą kosmetyczną,miodem,żółtkiem jajka,witaminami,tabletek na poprawienie włosów zjadłam chyba po parę paczek z każdej firmy i...nic....Tu w UK lekarka zrobiła mi badania i co się okazało??Niedoczynność tarczycy (bardzo często dostaje się niedoczynność tarczycy właśnie w ciąży i tuż po) .Teraz biorę leki na niedoczynność i włosy się poprawiły,dodatkowo stosuję ampułki exagon i kondycja włosów jest zdecydowanie lepsza.
Dlatego warto się zbadać pod każdym względem,zanim sięgnie się po "magiczne" ziółka na porost włosów. Jeśli paznokcie masz zdrowe,a szwankują Ci tylko włosy lub włosy i skóra to może właśnie potrzebujesz leków zapisanych przez lekarza , po odpowiednich badaniach lekarz ustali,co jest przyczyną.Z mojej strony mogę tylko napisać,że szkoda było tej kasy wydanej na produkty typu skrzypowita itp....nie pomogło,portfel uszczupliło,żołądek zamuliło...a żeby były efekty wystarczyło iść do lekarza na badania.
jest super strona laboratorium urody watek zielarsko warzywny - sama korzystam z tamtejszych porad , oliwy nie stosuje ani oleju kokosowego bo zbytnio obciazaja wlosy ale olejek pichtowy wcieram w skore glowy nawet na noc, wcieranie soku z pokrzywy, aloesu , plukanie ziolami - daje niesamowite efekty

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Pytanie o wynajem (32 odpowiedzi)

Mam pytanie jesli wynajmuje mieszkanie rodzinie a umowę najmu podpisze tylko 1 osoba. To gdzie...

Co na piknik? (45 odpowiedzi)

W weekend wybieramy się ze znajomymi na piknik, taki 'z prawdziwego zdarzenia'. Nie mam...

WAŻNE -- POSZUKUJĘ AUTA NA PRZEWÓZ RZECZY DO POLSKI --- !!! (14 odpowiedzi)

Witam mam nietypowe pytanie poszukujemy auta, osoby która pracuje w jakiejś firmie przewozowej...

do góry