Widok

problem z włosami

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mam pytanie bo po porodze mam dośc duzy problem z włosami, tzn wypadają mi garściamii ogolnie są bardzo słabe... słyszałyście może o tym http://www.exagon.pl A może ktoś używał? Albo możecie polecic coś innego (od razu powiem że żadne szampony i odżywki nie za bardzo wchodza w grę - potrzebuję czeoś lepiej działającego) Nie chciałabym też nic łykać gdyż jeszcze karmię piersią.

Z góry dzieki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja stosuję Loreal,
.
http://www.kerashop.pl/sklep-kosmetyki/kosmetyki-kerastase.html

Moge polecić z czystym sumieniem, włosy mniej wypadają, ale efekt dopiero po 2 tygodniach.

Stosowałam sporo tego cholerstwa, mam ogromne problemy z włosami, i to nie do ciąży, ale już wcześniej.
mam gęste, mega, ale po wypadaniu, nie są już takie oh, ah, raczej żenujaco wyglądają!
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tez miałam ten problem ale powiem szczerze nic nie pomogło samo przeszło gdzies tak po 3miesiącach.
image

dzieki...a ile czasu to używasz i co najlepiej? Bo efekt po 2 tygodniach...a potem? to trzeba cały czas stosowac?
ale mój synek juz ma 9 miesięcy a tu jest coraz gorze:(...czuje sie jak łysa tzn ja zawsze miałam dość słabe włosy ale teraz to juz tragedia
wypadanie wlosow po porodzie jest normalne... Niestety:(

Ja niestety tez przez to przeszlam. I moim sposobem bylo pojscie do fryzjera. Sporo scielam. A mialam do polowy plecow. Ale nie zaluje. Moje wlosy staly sie nie do poznania. Wygladaja na znacznie zdrowsze. I od dluzszego czasu juz nic nie wypada:)

P.S. Slyszalam, ze pomaga olejek rycynowy.
Mi też wypadały, strasznie, dosłownie garściami.
Kombinowałam na wszelkie sposoby, w końcu ścięłam sporo i faktycznie się wzmocniły
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moja córka miała chyba około roku gdy zmniejszyło się to wypadanie moich włosów a potem zaczęły się odbudowywać.
image
istotne jest również to czy karmisz piersią. ja miałam długo problem z włosami po porodzie.
u mnie po pierwszym porodzie była masakra....wypadały garściami!!! i co się okazało? wystarczyło, że zrobiłam mofrologię...hemoglobina poniżej normy, anemia...dostałam żelazo i sytuacja się poprawiła...niestety szkoda, że tak późno, bo co wypadło to wypadło i włosy były tragiczne...

po drugiej ciąży kompletnie nie ma problemu, gdyż od razu po porodzie w szpitalu robili morfologię i od razu dostałam żelazo, jak je skończyłam kupiłam sobie sama Falvit Mamma - nie mam żadnego problemu, włosy mam zdrowe, gęste
karmie...ale biore suplementy dla kobiet karmiących...i ogolnie zdecydowanie lepiej sie odzywiam. Sama już nie wiem co robic...boje sie że niedługo całkiem wyłusieje:(
mi tez bardzo wlosy wypadaly i poszlam do dermatologa i przepisala mi Loxon 5%, wychodzi na to ze pomogl, wloy mi juz nie wypadaja a zuzylam ze 4 buteleczki..
a ten exagon ktoś używał?
a loxon jest na recepte?
asik ja mam wlosy prawie do pasa, po ciazy - fakt oslabily sie sporo ale to normalne, karmilam tez dosc dlugo piersia, nie scinalam i nie mialam takiego wogole zamiaru , a to co moge polecic ci od siebie - i to jest sprawdzone przeze mnie to min. wcieranie soku z czarnej rzepy - nie szampony i specyfiki ze sklepu ale kupujesz rzepe , krajesz plasterek , trzesz na tarce i wyciskasz ten sok z tego w rece po prostu , ja wciagalam do strzykawki zeby lepiej dostal sie na skore glowy i wcieralam , czasem zostawialam na noc, ale przewaznie wystarczy godzine potrzymac i umyc potem - robilam tak dwa, trzy razy w tyg. przez miesiac i rezultat taki ze wlosy nie tylko przestaly wypadac co zaczynaly rosnac nowe - dodam ze moze mocno piec bo jest to wlasnie naturalna siarka , czasem robie sobie taka profilaktyczna kuracje

jest tania i skuteczna w 100%

i co jeszcze stosuje , to zwykle te najzwyklejsze szampony tzw familijna - mam wyprobowana firme Achen - litr za ok 6 zl - tataro - chmielowy i piwny , piwny jest dla mnie najlepszy - wlosy sie bardzooo wzmacniaja , przestaja wypadac, fajnie zwiekszaja objetosc i co najwazniejsze te szampony posiadaja niewiele skladnikow chemicznych w porownaniu z innymi zagranicznymi - i taka ciekawostka - przeprowadzono kiedys badania na szamponach i okazalo sie ze wlasnie te wszystkie typu loreal, itp. itd maja najwiecej szkodliwych i chemicznych srodkow , polskie szampony posiadaja ich najmniej - fakt placza sie po nich wlosy - ale to wlasnie z powodu ubogiego skladu chemicznego - zreszta ja zawsze i tak uzywam jakiegos balsamu czy odzywki dla latwiejszego rozczesania

mozna tez plukac wlosy juz po umyciu ziolami - swietnie dziala rozmaryn i pokrzywa , najlepiej wcierac w skore - olejek rycynowy - owszem ale raczej na poprawienie kondycji samych wlosow :)
a gdzie szampony achen mozna kupić?
kupowalam w Brzeznie w jednym sklepie ale juz ich tam nie ma, jakis czas temu " odkrylam " na rynku we Wrzeszczu za 5.50 :) zaopatrzylam sie w dwie butle piwnego na zapas , nawet moj maz zaczal ich uzywac, po dwoch myciach znikl mu lupiez
ja jestem z Gdyni, więc myslałam że są dostepne np. w jakiejś sieci dorgerii lub supermarketów
no wlasnie ze nie , nie ma ich w drogeriach czy marketach, owszem sa inne ziolowe ale akurat piwnego nie ma nigdzie i wogole tej firmy
dzieki dziewczyny, zaczne od rzepy i zobaczymy:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...

Gdzie kupię duże kartony? (20 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

gdzie w Rumi są kasztany???? (6 odpowiedzi)

potrzebujemy pilnie,moze wiecie???

do góry