Widok

problem z włosami

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mam pytanie bo po porodze mam dośc duzy problem z włosami, tzn wypadają mi garściamii ogolnie są bardzo słabe... słyszałyście może o tym http://www.exagon.pl A może ktoś używał? Albo możecie polecic coś innego (od razu powiem że żadne szampony i odżywki nie za bardzo wchodza w grę - potrzebuję czeoś lepiej działającego) Nie chciałabym też nic łykać gdyż jeszcze karmię piersią.

Z góry dzieki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a myślałam,że tylko mi teraz włosy wypadają:( Ja stosowałam skrzypowitę ale pani w aptece powiedziała mi,że ma dość ubogi skład,teraz biorę Silicę,widzę wzmocnienie paznokci ale włosy nadal wypadają.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
polecam bellisse ja zamiast 1 tabletki dziennie biore 2 i efekt widze i to dosc duzy
image
image
ja kiedys zastosowalam metoda dosc niechcaca sie mozna napisac ;) mianowicie kupilam czarna rzepe krajalam po plastrze tarlam na tarce na pape i w rece wyciskalam z niej sok a nastepnie wcieralam w skore , czasem zostawialam na noc czasem na kilka godz a nastepnie mylam , szczypala glowa i piekla niemilosiernie ale 3razy w tyg przez miesiac dalo niesamowite efekty - wlosy nie tyle wogole przestaly wypadac - na grzebieniu moze kilka wlosow po czesaniu , co zaczynaly masowo odrastac i chyba procz tych innych metod czyli biostminy , pokrzywy , olekju pichtowego zrobie sobie jeszcze taka kuracje
ja kiedys zastosowalam metoda dosc niechcaca sie mozna napisac ;) mianowicie kupilam czarna rzepe krajalam po plastrze tarlam na tarce na pape i w rece wyciskalam z niej sok a nastepnie wcieralam w skore , czasem zostawialam na noc czasem na kilka godz a nastepnie mylam , szczypala glowa i piekla niemilosiernie ale 3razy w tyg przez miesiac dalo niesamowite efekty - wlosy nie tyle wogole przestaly wypadac - na grzebieniu moze kilka wlosow po czesaniu , co zaczynaly masowo odrastac i chyba procz tych innych metod czyli biostminy , pokrzywy , olekju pichtowego zrobie sobie jeszcze taka kuracje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Exagon bardzo wzmocnił moje włosy. Udało mi się go kupić o wiele taniej na zakupach grupowych, ale jak zobaczyłam efekty, to jestem w stanie go kupić nawet po regularnej cenie. Ostatnio, jak chciałam zamówić, to trzeba było trochę dłużej czekać, bo wszystko wykupli :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Exagon bardzo wzmocnił moje włosy. ..........

~Magdalenka

tiaaaaaaaaaaaaaaaa
Też miałam problem z wypadaniem włosów, dosłownie miałam prześwity już i byłam załamana, nie pomagały żadne skrzypy ani inne wyciągi z bursztynu do wcierania w skórę głowy... zdesperowana poszłam do dermatologa - dostałam do łykania biotynę (Biotebal), Calcium pantothenicum, cynk i dodatkowo codziennie po 1 łyżeczce żelatyny wcinać a do skóry głowy płyn Loxon 5% (na receptę), pani dermatolog powiedziała, że to jedyny dostępny na rynku preparat do wcierania o udowodnionym działaniu klinicznym, wszystko inne to ściema i wyciąganie kasy. Na efekty niestety trzeba poczekać około 2 miesięcy (u mnie zatrzymanie wypadania po 1,5 m-ca). Efekt - włosy wzmocnione, gęste, mnóstwo nowych włosów. Po kilku miesiącach znów ten sam problem - włosy zaczęły wypadać, znów wizyta u dermatologa i powtórka kuracji.
Wklej skład tego szamponu firmy Achen, ciekawa jestem co zawiera bo jak kiedyś patrzyłam to same detergenty, barwnik i zapach oraz kwas cytrynowy.
Z ziołowych polecam Fitomed, Farmonę (Saponics, Seboradin, rumiankowy itd). Wyciąg z ziół na przyzwoitym czwartym miejscu, a nie jak w większości tanich szamponów - po zapachu :D
Czarna rzepa bardzo dobry sposób ale dość śmierdzący - trzeba szybko zużyć sok i umyć naczynia.
Loxonu nie polecam - gdy zaprzestaniesz wcierać to włoski, które wyrosły wypadną. Poza tym to lek na łysienie androgenowe, a nie cudowny specyfik na porost czy zagęszczenie genetycznie rzadkiej czupryny.

czasem wystarczy uzupelnic witaminy. Mnie wystarczył merz spezial dragees - taki zestaw właśnie na włosy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

zalezy jak duży problem masz z tymi włosami. Ja brałem te draze Merz Spezial i dopiero po 5 miesiacach zobaczyłam efekty. Ale moje włosy to byłą tragedia

u mnie tak samo pomógł

jest tutaj parę osób, które uważają, że te draże pomagają. Może faktycznie warto w nie zainwestować

często taki się dzieje, niemniej nie zaszkodzi na wzmocnienie wziąć np. merz spezial z witaminami

sypiace sie wlosy moga byc spowodowane problemami hormonalnymi czy tarczyca a takze mala iloscia snu, brakiem suplementacji organizmu czy niewlasciwa pielegnacja. walczylam z tym latami :)

wiele kobiet ma z tym problem ale boja sie do tego przyznac zwalajac wine na hormony zmeczenie czy brak czasu na porzadne mycie maseczki odzywki.. jednak wlosy to wazna czesc naszego wygladu i trzeba o nia dbac :) ja mialam placki doslownie, ciaze karmienie tarczyca wiele mi popsuly chociaz jako nastolatka bylam z mega bujna czuprynka :D co mi pomoglo? The Garden do kupienia na stronie eksperciwlosow.pl to kosmetyki oraz suplementy. jak sie nie wie jakie wybrac to na stronie jest test https://eksperciwlosow.pl/pages/test-wlosow-start a wyniki przychodza na maila
Wejdź na Instagrama Marty Klowan, ja wręcz łysiałam a dzięki jej wiedzy włosy są uratowane.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Zniżki kody rabatowe - gdzie? (19 odpowiedzi)

Hej. Wiecie może czy są jakieś kody rabatowe do h&m lub smyk, reserved, rekids?

jaki odkurzacz polecacie ? (26 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

psi fryzjer - moze macie kogos sprawdzonego? (12 odpowiedzi)

j/w najchetniej w okolicach Żabianka, Zaspa, Przymorze, Brzeźno

do góry