Widok

problem ze znalezieniem niani

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam naprawdę duży problem. za dwa miesiące (pod koniec marca) muszę wrócić do pracy. W domu pozostawię niespełna 7-miesięczną córeczkę. Od pewnego czasu rozglądam się za opiekunką, niestety wśród znajomych nie ma żadnej wolnej niani. Mieszkam na Obłużu Leśnym i najlepiej byłoby znaleźć opiekę w tej okolicy. Proszę o pomoc :)
Mój adres mailowy: lagusowa@wp.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a moze wywies ogloszenie w okolicy? Moze jakas emerytka, czy studentka będzie zainteresowana...
hej,

ja popytałam ekspedientek w sklepikach osiedlowych. I dostałam namiary na 2 babki, które były chętne do opieki. Powiedziałam też sąsiadom, że szukam opiekunki. I w ten sposób znalazłam naszą supernianię.
Możesz też zaczepić starszą panią z wózkiem. Też mieszkam na Obłużu i znam ten stres i niepokój co zrobić z maleśtwem.

Zapytam też mojej niani, czy nie zna kogoś...

Powodzenia
Wywiesiłam już ogłoszenia w okolicy oraz w sklepach i nie mam odzewu. Bardzo dziękuję za Wasz odzew
pozdrawiam
A może w pobliżu Twojego miejsca pracy kogoś znajdziesz...?
pracuję bardzo blisko domu :)
ale dzięki
www.niania.pl polecam
Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
To może partner, o ile mieszkacie razem, pracuje w innej dzielnicy i tam poszukacie? ;-)
tylko,ze kolezanka chce nianie wlasnie z okolic miejsca zamieszkania,co jest logiczne:)
powodzonka w poszukiwaniach Alinko:)
image
dzisiejszy dzień mnie załamał.wydawało mi się, że za pełen etat zajmowania się dzieckiem (tylko!!!) kwota 1000 zł. wystarczy. niestety ściągnięto mnie na ziemię. chyba muszę zmienić zawód :)
Alina to mnie podlamalaś:(( ja mieszkam też w gdyni i tez bede szukac niani i wydawało mi się że tak za tysiąc znajde :((
image
Czy za karę, że nie wierzę w duszę, nie mam duszy?
od 7 zł w górę. co Ty na to?
1000zl za nianie w gdyni?tez myslalam,ze to dobra oferta(to nie gdańsk wkoncu bo tam sa nie oszukujmy sie inne ceny wszystkiego) ...Tez jestem w szoku nieco....:]
image
Mnie na nianię po prostu niestać! Taka smutna rzeczywistość, zarabiam 1300zł- i wszystko miałabym dać obcej kobiecie? Dlatego jestem na wychowawczym, aż młodsza córa pójdzie do przedszkola. Mieszkam w Gdańsku ceny niań są podobne jak w Gdyni.
ja jak pójdę na wychowawczy to stracę pracę. jestem zmuszona do zatrudnienia niani. ja rozumiem że każdy chce zarobić, ale za 1400 to kobiety w sklepach ciężko pracują, a tu chodzi o zajęcie się dzieckiem.
Alina-napisz prosze od kiedy potrzebujesz niani,gdzie mieszkasz?
uważasz, że praca w sklepie jest lżejsza niż zajmowanie się dzieckiem obcej osoby?
jest deficyt niań - zamiast iść do pracy w zawodzie daj ogłoszenie, że zajmiesz się jeszcze jednym dzieckiem - będziesz miała ponad 1000 na rękę i to bez podatku - a pracy wcale, bo to przecież taka prosta robota jest...
przepraszam za reakcję - byłam kiedyś nianią i bardzo odpowiedzialnie zajmowałam się dzieciaczkiem. To nie jest to samo, co bycie mamą. Jeśli jesteś odpowiedzialną osobą, to jeszcze bardzo się przejmujesz bezpieczeństwem dziecka obcej osoby. Uważam, że to nie fair myśleć, że niani można dać 500 zł i będzie szczęśliwa.
Tak czy inaczej życzę znalezienia odpowiedniej osoby. (i wyższych zarobków każdemu - bez względu na zawód)
Spełnij marzenie chorego dziecka www.trzebamarzyc.org

POPIERAM KOLEŻANKĘ!!!!!!!!!!!!
niech nianie sprzątaja,piorą i miedzy czasie dziecka pilnują-bo co to za sztuka zająć się cudzym dzieckiem!!
Zostały jeszcze żłobki,Punkty Opieki Nad Dzieckiem etc. a ceny kształtują się od 700-1000zł
zgadzam sie- opieka nad dzieckiem zwlazszcza cudzym
to cholernie ciezka praca.rowniez znam to z autopsji.
image
alina, chciałabyś zarabiac 1000zl? nie rozumiem mam, które chcą oferując niani tysiąc, myślą, że będzie je całowac po rękach. na obce dziecko trzeba sto razy bardziej uważać niż na własne- to bardzo ciężka praca! poza tym, umówmy się, byle kogo nie szukasz, napewno masz jakieś wymagania...
przeraża mnie to, co piszą niektóre z was... uważacie że bycie "nianią" to jakaś mniej od innych wartościowa praca? to bardzo ciężki zawód - przede wszystkim odpowiedzialny. Dlaczego za cały etat bycia nianią kobieta ma zarabiać mniej niż za etat sprzedawania marchewki w warzywniaku?
Poza tym tu chodzi o wasze dzieci, to nie ma być jakakolwiek "emerytka" z sąsiedztwa, która zajmie się dziećmi pod waszą nieobecność, to osoba z którą wasze dzieci będą spędzać dużo czasu, która powinna znać się na rozwoju dziecka, opiece nad nim, powinna się z nim zaprzyjaźnić i być godną zaufania.
Z całym szacunkiem, ale wolałabym nie dojadać, ale zapewnić mojemu dziecku odpowiednią opiekę.
chyba się nie rozumiemy. ja szanuję każdą pracę, a przede wszystkim ludzi którzy ciężko pracują. niania to bardzo odpowiedzialny zawód. jeżeli chodzi o mnie, to od opiekunki mojego dziecka wymagam, żeby była tylko dla niego, a nie zajmowała się całym gospodarstwem (jak to zostało mi zasugerowane). jakbym chciała sprzątaczkę to bym ją zatrudniła. a jeżeli chodzi o kwotę `1000 zł to tak uważam, że to odpowiednia kwota za tą posadę. ja nie szukam guwernantki, która mogłaby mi zaśpiewać kwotę 2000 zł.
do mnie zgłaszały się panie z żadnym lub prawie żadnym doświadczeniem, a żądały kwoty 1500 zł.
to mnie oburza...
ja pragnę dla mojego maleństwa jak najlepiej i serce mi pęka, że muszę je zostawić i wrócić do pracy.
do justysi
potrzebuję niani od początku marca od pn do pt od 7 do 15.30.
mieszkam w gdyni na obłużu leśnym. do pracy wracam pod koniec marca. dziecko będzie miało wtedy prawie 7 m-cy.
kwota, którą proponuję za ten wymiar czasowy to maks. 1000 zł czyli ok 5 zł za godznę
Z całym szacunkiem Alino ale zaprzeczasz sama sobie:(
Pozatym rozumiem że mamy ograniczone możliwości finansowe i możesz zaoferować max 1000 zł-5zł/h
Stawki w Gdyni kształtują się od minimum 6zł/h....

dobrze, może nie znajdę opiekunki za tą stawkę, ale nie wmawiajcie mi, że argument iż się kocha dzieci i nie ma się innego doświadczenia obliguje do podawania takich stawek.
jeżeli dzwoniła do mnie pani z doświadczeniem kilkuletnim i podawała swoją kwotę (powiedzmy 7 zł) nie miałam żadnych pretensji. uczciwie mówiłam, że mnie na nią nie stać. każdy chce zarobić ale nie mierzmy wyżej bo to staje się absurdalne. są wykwalifikowane nianie, są panie z doświadczeniem, które nabyły przy wychowaniu swoich dzieci i są panie, które nigdy nie pracowały w tym zawodzie. te ostatnie podają stawki wysokie bo dowiedziały się, że "tyle biorą". coś tu nie tak.
cały czas mam nadzieję że znajdę opiekunkę z doświadczeniem za te pieniądze, chociaż jest to naprawdę trudne.
Alino proponuje Agencje Opiekunek,tam sa Panie tylko z doswiadczeniem....
dziękuję :)
ale istnieje cały czas problem finansowy;(
nie stać mnie na wyższe wynagrodzenie.
chyba skończy się wychowawczym i utratą pracy przeze mnie
Nie martw się - myslę, że znajdziesz nianię. Ja miałam na znalezienie niani niecałe 2 tyg. czasu i to jeszcze w grudniu (okres świąteczny) i znalazłam przez Anonse. Generalnie nie polecam portalu niania.pl bo tam panie mają oszałamiajace stawki i wymagania (od 1400 w gorę) no i się nakręcają finansowo - wystarczy poczytać forum. Znalazłam opiekunkę za 1000zł w Rumi. Masz dużo czasu.
dzięki Ilka ;)
a myślałaś o jednej niani na 2 dzieci? czy w grę wchodzi tylko indywidualna opieka? Rozwiązaniem mogą być jeszcze kluby malucha przyjmujące dzieci do grup żłobkowych.
powodzenia

raczej grupy żłobkowe nie wchodzą w grę, bo mała niestety łatwo łapie infekcje (pomimo, że karmiona piersią).
no to pozostaje szukanie niani - spróbuj wrzucić w zwykłe ogłoszenia właśnie w ananose i np dziennik bałtycki.
życzę powodzenia

dałam ogłoszenie do anonsów i na portalu dlastudenta. zobaczę może będzie jakiś odzew.
Alina i jak odzew? ja sama niebawem będę szukać i się martwię.....
Alina karmienie piersią nie ma nic do infekcji :)ja nie karmiona zero infekcji -moje dziecko nie karmione zero nawet jako przedszkolak -mojej kumpel karmione 1,5 roku chorowitek o matko Boskaaaaaaaaaa-życzę szczęscia w znalezieniu dobrej niani ja uważam że 1000 zł to bardzo dobra stawka -to do końca nie jest tak że to praca męczennicy zbliża się lato każda z niań zasiądzie na placach zabaw w parkach i dzionek zleci a 1000 się pewnie przyda kazdemu zimą troszkę jest gorzej ale w domku tez czas zleci na nauce dzieciątka czegoś mądrego poda posiłki i picie i napewno nie będzie zmęczona a w warzywniaku za tę kasę trzeba się skrzynek nanosić że człowiek kręgosłupa nie czuje :) trzymam kciuki
hej dziewczyny,

studentki to dobry wybór. Wiele koleżanek z roku z psychologii (polecam też pedagogiki) pracuje jako nianie. Skutecznym sposobem będzie skonstruowanie ogłoszenia i zamieszczenie go na tablicach informacyjnych na wydziałach UG.
Na pewno będzie odzew.

Pozdrawiam serdecznie
image

www.dalia.corka.pl
Cześć Dziewczyny

odzew ogromny i przeróżny. Na razie jestem po jednej rozmowie, mam umówione kolejne panie. Mam nadzieję że trafię naprawdę dobrze.
Trzymajcie kciuki
to sprobujcie oddac dziecko do złobka, bo oddawac niani 1000 zl z 1300 pensji uważam za niezbyt przemyslane rozwiązanie
Alina aktora forma dania ogłoszenia przyniosła najwięcej efektu??
w Gdyni jest jeden złobek panstwowy. a prywatnego w centrum to chyba nie ma...
image
Czy za karę, że nie wierzę w duszę, nie mam duszy?
z żłobkiem nie jest niestety wcale tak łatwo... Natomiast co do dobrej niani... ja miałam fantastyczną za 4zł/h co w skali miesiąca wychodziło ok 550zł
image

największy odzew był z ogłoszeń rozwieszonych w okolicy, ale dopiero za drugim rzutem. miałam kilka odzewów z anonsów.
wiem, że w lutym ma być otwarte nowy żłobek na karwinach lub dąbrowie. ale dostać się do żłobka graniczy z cudem.
zresztą w moim przypadku to nie wchodzi w grę bo moja mała łatwo łapie infekcje (zresztą jej starsza siostra co jakiś czas przynosi katarek z przedszkola i sprzedaje małej)
A z jakim doswiadczeniem i w jakim wieku mniej więcej zgłaszają się Panie?złapałaś jakąś doświadczoną nianie?
dzisiaj rozmawiałam z byłą nauczycielką, jutro mam umówioną emerytkę, która zajmowała się opieką nad dziećmi. Pojutrze mam rozmowę z młodą mamą (co do niej to nie jestem przekonana).
Zgłaszają się różne panie. Niektóre mają bardzo wysokie stawki i dziwią się mojej propozycji. tyle,że zazwyczaj zajmują się one dziećmi dorywczo. Ja potrzebuję panią na pełen etat i uważam że uczciwą stawkę proponuję (poza tym na wyższą mnie nie stać)
No to faktycznie odzew duży,widze że szukasz raczej w starszych nianiach,ja myślę o młodej niani nie chcę potem żeby przy biegającym dziecku miała problemy ze zdrowiem choć wiem,że to nie reguła,jakoś bardziej sie nastawiam do młodszych kandydatek.
Dziewczyny, znajoma niedawno otworzyła kameralny żłobek na Morenie. Jeśli komuś to pomoże, wklejam adres strony. pozdrawiam http://www.umargolci.pl/
Alinka i jak tam poszukiwania?superniania juz znaleziona?:)
nie znalazłam jeszcze niani. przez te parę dni uświadomiłam sobie, że nie jestem w stanie jeszcze zostawić Natalii z obcą osobą. Pierwszą córeczkę zostawiłam pod opieką mojej mamy jak miała 5,5 -ca. i bardzo to przeżyłam.
dlatego zmieniłam plany. Do pracy miałam wrócić pod koniec marca, ale chcę porozmawiać z szefem. jak się zgodzi to do końca czerwca wrócę na pół etatu, a jak nie to idę na 3 m-ce wychowawczego. od lipca do października siostra męża zaoferowała pomoc.
myślę, że we wrześniu łatwiej kogoś znajdę (może z polecenia), a i mała skończy już roczek.
mam nadzieję że wszystko się jakoś ułoży
tyle zamieszania dla niezdecydowanej mamki!!po co tracić czas opiekunke:....no tak przecież to wkońcu TYLKO niana:(
niezdecydowana matka!
nie chciej być nigdy w takiej sytuacji, chyba, że z Tobą coś nie tak.
i przestań wszystkich obrażać (na innym wątku czytałam Twoje wypowiedzi) bo chyba nie wiesz co czują matki, które są zmuszone wrócić do pracy.
osobiście popieram decyzję - jeśli finanse nie zmuszają Cię do pracowania bądź jak najdłużej z dzieckiem - ono nigdy nie będzie tak bardzo Cię potrzebować jak teraz. Powodzenia

jeżeli szef nie zgodzi się na mój powrót na pół etatu, to będziemy musieli się bardzo nagimnastykować żeby jakoś przetrwać te 3 miesiące, ale już postanowiłam.
dziękuję za zrozumienie i pozdrawiam
Zobaczcie dziewczyny jak to jest, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Niańki chcą zarobić jak najwięcej, kobiety mało zarabiają więc częst niecelowym jest branie piekunki bo wychodzi na to, że powrót do pracy to sztuka dla sztuki.
Wiem t chlernie trudne.
Tak sobie myślę, że na kilka miesięcy warto zatrudnić jakąś kobitkę nawet wożąc jej dziecko do domu, a w międzyczasie załatwiać sobie żłobek - dużo taniej i jest większa szansa, że praca pomoże także wesprzec budżet domowy a nie tylko pozwoli nam na płacenie pensji naniom.
Na tym forum nie rozstrzygniemy tego konflitu mama konta niania.
Rodzina i dziecko ... więc musimy omówić jak zrobić żeby nam mamom ulatwić, a nianie już same zadbają o swój interes.
wiem ze to wpisy ze stycznia,ale czy jest tutaj ktoś kto nadal szuka niani?chętnię przyjmę pracę,moj mail karolinakandzorra1990@wp.pl
a ja zapraszam wszystkie dzieci do żłobka w Małkowie .Mamusie ,ktore pracują w okolicy Żukowa,Kartuz,SERDECZNIE ZAPRASZAMY cena 650zl z wyzywieniem w domowej atmosfezre.
tel.501-35-40-98

Inne tematy z forum Obłuże

Terminal Kontenerowy w Gdyni (ten, gdzie parkuje prom Stena). (480 odpowiedzi)

Jeśli ktoś potencjalnie zainteresowany pracą w tym Terminalu (nie mylić z GCT z naprzeciwka),...

Przeróbki krawieckie Gdynia Obłuże, Pogórze Dolne- gdzie? (13 odpowiedzi)

Witam, mam do wymiany zamki w spodniach i kurtce jesiennej macie jakieś namiary na osobę...

do góry