Widok

problem ze znalezieniem niani

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam naprawdę duży problem. za dwa miesiące (pod koniec marca) muszę wrócić do pracy. W domu pozostawię niespełna 7-miesięczną córeczkę. Od pewnego czasu rozglądam się za opiekunką, niestety wśród znajomych nie ma żadnej wolnej niani. Mieszkam na Obłużu Leśnym i najlepiej byłoby znaleźć opiekę w tej okolicy. Proszę o pomoc :)
Mój adres mailowy: lagusowa@wp.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja zapraszam wszystkie dzieci do żłobka w Małkowie .Mamusie ,ktore pracują w okolicy Żukowa,Kartuz,SERDECZNIE ZAPRASZAMY cena 650zl z wyzywieniem w domowej atmosfezre.
tel.501-35-40-98
wiem ze to wpisy ze stycznia,ale czy jest tutaj ktoś kto nadal szuka niani?chętnię przyjmę pracę,moj mail karolinakandzorra1990@wp.pl
Zobaczcie dziewczyny jak to jest, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Niańki chcą zarobić jak najwięcej, kobiety mało zarabiają więc częst niecelowym jest branie piekunki bo wychodzi na to, że powrót do pracy to sztuka dla sztuki.
Wiem t chlernie trudne.
Tak sobie myślę, że na kilka miesięcy warto zatrudnić jakąś kobitkę nawet wożąc jej dziecko do domu, a w międzyczasie załatwiać sobie żłobek - dużo taniej i jest większa szansa, że praca pomoże także wesprzec budżet domowy a nie tylko pozwoli nam na płacenie pensji naniom.
Na tym forum nie rozstrzygniemy tego konflitu mama konta niania.
Rodzina i dziecko ... więc musimy omówić jak zrobić żeby nam mamom ulatwić, a nianie już same zadbają o swój interes.
jeżeli szef nie zgodzi się na mój powrót na pół etatu, to będziemy musieli się bardzo nagimnastykować żeby jakoś przetrwać te 3 miesiące, ale już postanowiłam.
dziękuję za zrozumienie i pozdrawiam
osobiście popieram decyzję - jeśli finanse nie zmuszają Cię do pracowania bądź jak najdłużej z dzieckiem - ono nigdy nie będzie tak bardzo Cię potrzebować jak teraz. Powodzenia
Spełnij marzenie chorego dziecka www.trzebamarzyc.org

niezdecydowana matka!
nie chciej być nigdy w takiej sytuacji, chyba, że z Tobą coś nie tak.
i przestań wszystkich obrażać (na innym wątku czytałam Twoje wypowiedzi) bo chyba nie wiesz co czują matki, które są zmuszone wrócić do pracy.
tyle zamieszania dla niezdecydowanej mamki!!po co tracić czas opiekunke:....no tak przecież to wkońcu TYLKO niana:(
nie znalazłam jeszcze niani. przez te parę dni uświadomiłam sobie, że nie jestem w stanie jeszcze zostawić Natalii z obcą osobą. Pierwszą córeczkę zostawiłam pod opieką mojej mamy jak miała 5,5 -ca. i bardzo to przeżyłam.
dlatego zmieniłam plany. Do pracy miałam wrócić pod koniec marca, ale chcę porozmawiać z szefem. jak się zgodzi to do końca czerwca wrócę na pół etatu, a jak nie to idę na 3 m-ce wychowawczego. od lipca do października siostra męża zaoferowała pomoc.
myślę, że we wrześniu łatwiej kogoś znajdę (może z polecenia), a i mała skończy już roczek.
mam nadzieję że wszystko się jakoś ułoży
Alinka i jak tam poszukiwania?superniania juz znaleziona?:)
Dziewczyny, znajoma niedawno otworzyła kameralny żłobek na Morenie. Jeśli komuś to pomoże, wklejam adres strony. pozdrawiam http://www.umargolci.pl/
No to faktycznie odzew duży,widze że szukasz raczej w starszych nianiach,ja myślę o młodej niani nie chcę potem żeby przy biegającym dziecku miała problemy ze zdrowiem choć wiem,że to nie reguła,jakoś bardziej sie nastawiam do młodszych kandydatek.
dzisiaj rozmawiałam z byłą nauczycielką, jutro mam umówioną emerytkę, która zajmowała się opieką nad dziećmi. Pojutrze mam rozmowę z młodą mamą (co do niej to nie jestem przekonana).
Zgłaszają się różne panie. Niektóre mają bardzo wysokie stawki i dziwią się mojej propozycji. tyle,że zazwyczaj zajmują się one dziećmi dorywczo. Ja potrzebuję panią na pełen etat i uważam że uczciwą stawkę proponuję (poza tym na wyższą mnie nie stać)
A z jakim doswiadczeniem i w jakim wieku mniej więcej zgłaszają się Panie?złapałaś jakąś doświadczoną nianie?
największy odzew był z ogłoszeń rozwieszonych w okolicy, ale dopiero za drugim rzutem. miałam kilka odzewów z anonsów.
wiem, że w lutym ma być otwarte nowy żłobek na karwinach lub dąbrowie. ale dostać się do żłobka graniczy z cudem.
zresztą w moim przypadku to nie wchodzi w grę bo moja mała łatwo łapie infekcje (zresztą jej starsza siostra co jakiś czas przynosi katarek z przedszkola i sprzedaje małej)
z żłobkiem nie jest niestety wcale tak łatwo... Natomiast co do dobrej niani... ja miałam fantastyczną za 4zł/h co w skali miesiąca wychodziło ok 550zł
image

Alina aktora forma dania ogłoszenia przyniosła najwięcej efektu??
w Gdyni jest jeden złobek panstwowy. a prywatnego w centrum to chyba nie ma...
image
Czy za karę, że nie wierzę w duszę, nie mam duszy?
to sprobujcie oddac dziecko do złobka, bo oddawac niani 1000 zl z 1300 pensji uważam za niezbyt przemyslane rozwiązanie
Cześć Dziewczyny

odzew ogromny i przeróżny. Na razie jestem po jednej rozmowie, mam umówione kolejne panie. Mam nadzieję że trafię naprawdę dobrze.
Trzymajcie kciuki
hej dziewczyny,

studentki to dobry wybór. Wiele koleżanek z roku z psychologii (polecam też pedagogiki) pracuje jako nianie. Skutecznym sposobem będzie skonstruowanie ogłoszenia i zamieszczenie go na tablicach informacyjnych na wydziałach UG.
Na pewno będzie odzew.

Pozdrawiam serdecznie
image

www.dalia.corka.pl
Alina karmienie piersią nie ma nic do infekcji :)ja nie karmiona zero infekcji -moje dziecko nie karmione zero nawet jako przedszkolak -mojej kumpel karmione 1,5 roku chorowitek o matko Boskaaaaaaaaaa-życzę szczęscia w znalezieniu dobrej niani ja uważam że 1000 zł to bardzo dobra stawka -to do końca nie jest tak że to praca męczennicy zbliża się lato każda z niań zasiądzie na placach zabaw w parkach i dzionek zleci a 1000 się pewnie przyda kazdemu zimą troszkę jest gorzej ale w domku tez czas zleci na nauce dzieciątka czegoś mądrego poda posiłki i picie i napewno nie będzie zmęczona a w warzywniaku za tę kasę trzeba się skrzynek nanosić że człowiek kręgosłupa nie czuje :) trzymam kciuki
do góry