Widok

problem ze znalezieniem niani

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam naprawdę duży problem. za dwa miesiące (pod koniec marca) muszę wrócić do pracy. W domu pozostawię niespełna 7-miesięczną córeczkę. Od pewnego czasu rozglądam się za opiekunką, niestety wśród znajomych nie ma żadnej wolnej niani. Mieszkam na Obłużu Leśnym i najlepiej byłoby znaleźć opiekę w tej okolicy. Proszę o pomoc :)
Mój adres mailowy: lagusowa@wp.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Alina i jak odzew? ja sama niebawem będę szukać i się martwię.....
dałam ogłoszenie do anonsów i na portalu dlastudenta. zobaczę może będzie jakiś odzew.
no to pozostaje szukanie niani - spróbuj wrzucić w zwykłe ogłoszenia właśnie w ananose i np dziennik bałtycki.
życzę powodzenia
Spełnij marzenie chorego dziecka www.trzebamarzyc.org

raczej grupy żłobkowe nie wchodzą w grę, bo mała niestety łatwo łapie infekcje (pomimo, że karmiona piersią).
a myślałaś o jednej niani na 2 dzieci? czy w grę wchodzi tylko indywidualna opieka? Rozwiązaniem mogą być jeszcze kluby malucha przyjmujące dzieci do grup żłobkowych.
powodzenia

dzięki Ilka ;)
Nie martw się - myslę, że znajdziesz nianię. Ja miałam na znalezienie niani niecałe 2 tyg. czasu i to jeszcze w grudniu (okres świąteczny) i znalazłam przez Anonse. Generalnie nie polecam portalu niania.pl bo tam panie mają oszałamiajace stawki i wymagania (od 1400 w gorę) no i się nakręcają finansowo - wystarczy poczytać forum. Znalazłam opiekunkę za 1000zł w Rumi. Masz dużo czasu.
dziękuję :)
ale istnieje cały czas problem finansowy;(
nie stać mnie na wyższe wynagrodzenie.
chyba skończy się wychowawczym i utratą pracy przeze mnie
Alino proponuje Agencje Opiekunek,tam sa Panie tylko z doswiadczeniem....
dobrze, może nie znajdę opiekunki za tą stawkę, ale nie wmawiajcie mi, że argument iż się kocha dzieci i nie ma się innego doświadczenia obliguje do podawania takich stawek.
jeżeli dzwoniła do mnie pani z doświadczeniem kilkuletnim i podawała swoją kwotę (powiedzmy 7 zł) nie miałam żadnych pretensji. uczciwie mówiłam, że mnie na nią nie stać. każdy chce zarobić ale nie mierzmy wyżej bo to staje się absurdalne. są wykwalifikowane nianie, są panie z doświadczeniem, które nabyły przy wychowaniu swoich dzieci i są panie, które nigdy nie pracowały w tym zawodzie. te ostatnie podają stawki wysokie bo dowiedziały się, że "tyle biorą". coś tu nie tak.
cały czas mam nadzieję że znajdę opiekunkę z doświadczeniem za te pieniądze, chociaż jest to naprawdę trudne.
Z całym szacunkiem Alino ale zaprzeczasz sama sobie:(
Pozatym rozumiem że mamy ograniczone możliwości finansowe i możesz zaoferować max 1000 zł-5zł/h
Stawki w Gdyni kształtują się od minimum 6zł/h....

do justysi
potrzebuję niani od początku marca od pn do pt od 7 do 15.30.
mieszkam w gdyni na obłużu leśnym. do pracy wracam pod koniec marca. dziecko będzie miało wtedy prawie 7 m-cy.
kwota, którą proponuję za ten wymiar czasowy to maks. 1000 zł czyli ok 5 zł za godznę
chyba się nie rozumiemy. ja szanuję każdą pracę, a przede wszystkim ludzi którzy ciężko pracują. niania to bardzo odpowiedzialny zawód. jeżeli chodzi o mnie, to od opiekunki mojego dziecka wymagam, żeby była tylko dla niego, a nie zajmowała się całym gospodarstwem (jak to zostało mi zasugerowane). jakbym chciała sprzątaczkę to bym ją zatrudniła. a jeżeli chodzi o kwotę `1000 zł to tak uważam, że to odpowiednia kwota za tą posadę. ja nie szukam guwernantki, która mogłaby mi zaśpiewać kwotę 2000 zł.
do mnie zgłaszały się panie z żadnym lub prawie żadnym doświadczeniem, a żądały kwoty 1500 zł.
to mnie oburza...
ja pragnę dla mojego maleństwa jak najlepiej i serce mi pęka, że muszę je zostawić i wrócić do pracy.
przeraża mnie to, co piszą niektóre z was... uważacie że bycie "nianią" to jakaś mniej od innych wartościowa praca? to bardzo ciężki zawód - przede wszystkim odpowiedzialny. Dlaczego za cały etat bycia nianią kobieta ma zarabiać mniej niż za etat sprzedawania marchewki w warzywniaku?
Poza tym tu chodzi o wasze dzieci, to nie ma być jakakolwiek "emerytka" z sąsiedztwa, która zajmie się dziećmi pod waszą nieobecność, to osoba z którą wasze dzieci będą spędzać dużo czasu, która powinna znać się na rozwoju dziecka, opiece nad nim, powinna się z nim zaprzyjaźnić i być godną zaufania.
Z całym szacunkiem, ale wolałabym nie dojadać, ale zapewnić mojemu dziecku odpowiednią opiekę.
alina, chciałabyś zarabiac 1000zl? nie rozumiem mam, które chcą oferując niani tysiąc, myślą, że będzie je całowac po rękach. na obce dziecko trzeba sto razy bardziej uważać niż na własne- to bardzo ciężka praca! poza tym, umówmy się, byle kogo nie szukasz, napewno masz jakieś wymagania...
zgadzam sie- opieka nad dzieckiem zwlazszcza cudzym
to cholernie ciezka praca.rowniez znam to z autopsji.
image
POPIERAM KOLEŻANKĘ!!!!!!!!!!!!
niech nianie sprzątaja,piorą i miedzy czasie dziecka pilnują-bo co to za sztuka zająć się cudzym dzieckiem!!
Zostały jeszcze żłobki,Punkty Opieki Nad Dzieckiem etc. a ceny kształtują się od 700-1000zł
uważasz, że praca w sklepie jest lżejsza niż zajmowanie się dzieckiem obcej osoby?
jest deficyt niań - zamiast iść do pracy w zawodzie daj ogłoszenie, że zajmiesz się jeszcze jednym dzieckiem - będziesz miała ponad 1000 na rękę i to bez podatku - a pracy wcale, bo to przecież taka prosta robota jest...
przepraszam za reakcję - byłam kiedyś nianią i bardzo odpowiedzialnie zajmowałam się dzieciaczkiem. To nie jest to samo, co bycie mamą. Jeśli jesteś odpowiedzialną osobą, to jeszcze bardzo się przejmujesz bezpieczeństwem dziecka obcej osoby. Uważam, że to nie fair myśleć, że niani można dać 500 zł i będzie szczęśliwa.
Tak czy inaczej życzę znalezienia odpowiedniej osoby. (i wyższych zarobków każdemu - bez względu na zawód)

Alina-napisz prosze od kiedy potrzebujesz niani,gdzie mieszkasz?
ja jak pójdę na wychowawczy to stracę pracę. jestem zmuszona do zatrudnienia niani. ja rozumiem że każdy chce zarobić, ale za 1400 to kobiety w sklepach ciężko pracują, a tu chodzi o zajęcie się dzieckiem.
do góry