Widok
prolaktyna a owulacja
Dziewczyny może któraś z Was się orientuje jak to jest,lekarz kazal mi zrobic badanie na poziom prolaktyny,bo mam podejrzenie,że może być zbyt wysoka,a wczoraj i dziś zrobilam test owulacyjny i są dwie kreski,czy to jedno wyklucza drugie czy przy wysokiej poziome owulacja może być?
eveline22
dziękuje Ci również za odpowiedź,wielkie gratulacje !!!
widzę,że to Twoje drugie dziecko z pierwszym też miałaś problem ?
bo ja przy pierwszej ciąży nie miałam żadnych problemów,od razu zaszłam gdy tylko się zdecydowaliśmy,teraz od sierpnia starania i nic,a podejrzenie wysokiej prolaktyny u mnie to wyciek mleka z piersi,a nie karmię już ponad półtorej roku
dziękuje Ci również za odpowiedź,wielkie gratulacje !!!
widzę,że to Twoje drugie dziecko z pierwszym też miałaś problem ?
bo ja przy pierwszej ciąży nie miałam żadnych problemów,od razu zaszłam gdy tylko się zdecydowaliśmy,teraz od sierpnia starania i nic,a podejrzenie wysokiej prolaktyny u mnie to wyciek mleka z piersi,a nie karmię już ponad półtorej roku
Dziękuje Ci bardzo :)!
ja odkąd zaczęliśmy się starać(od sierpnia) to cykle mi się też skróciły,a miałam regularne,pierwszy cykl 21 następny 24 i teraz był idealny jak kiedyś.Też czekam na początek cyklu (jeszcze jakieś dwa tygodnie) i lece na badanie prolaktyny,daj znać jak u Ciebie po badaniu :)
pozdrawiam serdecznie i również trzymam za Ciebie bardzo mocno kciuki :)
ja odkąd zaczęliśmy się starać(od sierpnia) to cykle mi się też skróciły,a miałam regularne,pierwszy cykl 21 następny 24 i teraz był idealny jak kiedyś.Też czekam na początek cyklu (jeszcze jakieś dwa tygodnie) i lece na badanie prolaktyny,daj znać jak u Ciebie po badaniu :)
pozdrawiam serdecznie i również trzymam za Ciebie bardzo mocno kciuki :)
dołączę - o drugie staramy się od prawie roku, prolaktynę miałąm za wyskoką, zbiłąm lekami i niby jest ok,ale nadal mam mini kropelkę "pokarmu"w jednej piersi. Cykle ok 30dni i sama nie wiem czy mam owulację czy nie. Mnie to przygnębia, myślę, że w następnym cyklu będę robiłą monitoring - gdzie wy go robicie i za jaką cenę?
Zrobiłam badania,prolaktyna bardzo wysoka,byłam u lekarza i przepisał mi 1/2 tabletki na noc,zrobił mi usg i jajeczka są,zapytałam co dalej,a lekarz powiedział mi,że w przeciągu dwóch miesięcy powinnam zajść w ciążę (oczywiście jeżeli problemem jest tylko prolaktyna) co mnie niepokoi to to,że po tygodniu od rozpoczęcia brania leku nadal mam wyciek :(
myślicie,że faktycznie jest możliwe na tak szybkie zajście w ciążę?
co z tymi wyciekami ?
proszę o rade jeśli wiecie coś na ten temat
dziękuje
myślicie,że faktycznie jest możliwe na tak szybkie zajście w ciążę?
co z tymi wyciekami ?
proszę o rade jeśli wiecie coś na ten temat
dziękuje
Prolaktynę powinno się robić 2-3 dc,czyli podczas okresu... Ale normy są różne... Zależy czy zwykłe badanie krwi,czy po tabletce również...
Ja zaszłam po 3-mc brania Dostinexu, gdy prolaktyna Mi spadła i wyregulowałam tarczyce... Więc trzeba być dobrej myśli... Bo dobre nastawienie to pół sukcesu :-)))
Ja zaszłam po 3-mc brania Dostinexu, gdy prolaktyna Mi spadła i wyregulowałam tarczyce... Więc trzeba być dobrej myśli... Bo dobre nastawienie to pół sukcesu :-)))
Bromergon jest tani,ma się po Nim straszne objawy-przynajmniej większość dziewczyn się źle po Nim czuje,a co najważniejsze działa bardzo powoli,więc jeśli zależy Ci na szybkim zbiciu prolaktyny to polecam Dostinex jest super bierzesz np. pół tabletki na tydzień,no tylko koszt większy,ale Mi bardzo pomogło i jak widzisz po 3-mc kuracji udało się i dzidzia jest w drodze... :-))) Wycieki powinny Ci minąć wraz ze zbiciem prolaktyny,bo to ona to powoduje...