Widok

prosba-niedziela

Dzień Dobry, w związku z komunią jaka odbedzie się w naszej Parafii w najbliższą niedziele zwracam sie z uprzejma prośbą o uszanowanie tego dnia i nieurządzanie hucznych spotkań i przyjęć w sobotę, a w niedzielę o godne i spokojne zachowanie szczegónie w okolicach świątyni. prosze też w miare o powstrzymanie sie od spożycia alkoholu.dziekuję. Aldona Maszke, Banino
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 43
Droga pani Aldono, panie Tomaszu - apelujcie do innych katolików, bo tylko tyle możecie zrobić, skoro oni nie potrafią się zachować w dniu dla was ważnym. Dla każdego innego człowieka jest to dzień jak codzień i nie ma obowiązku naginać się do waszego widzimisie. Zaanektowali Państwo już nie tylko przestrzeń publiczną, ale i polityczną oraz budżetową - muszę płacić jako ateista na wasz kościół i utrzymanie z moich ciężko zarobionych pieniędzy - proszę zatem o NIEWPIEPRZANIE się do tego, jak żyję i co robię w moim wolnym czasie, czy to pod kościołem, u siebie w domu czy na trawniku pod domem.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 9
15 lat mieszkam w Baninie, mój syn przystępował do komunii św. w Baninie i cyrków nikt nie robił. Proszę szanować się na wzajem ale nie narzucać innym co maja robić. Pisowskie metody mnie nie interesują!
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 2
Przytoczę legendarne słowa majora Hubala: "Rozkazy takowe mam w d*pie"
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czytam i nie wierzę komunia św to przeżycie duchowe naszych dzieci w kościele i to jest tu najważniejsze przyjęcie które jet meritum sprawy,a reszta po za kościołem to osobista sprawa ,a uważam że jeśli jest sąsiad który będzie się nietaktownie zachowywał to tylko o nim świadczy a zajmowanie się umoralnianiem innych (olała bym to ) każdy jest jaki jest i jest bardzo fajnie.Do grillujących wypijcie za dobrą pogodę aby te weekendy letnie były piękne.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja śpieszę się z drinkami, bo do soboty została jeszcze tylko godzina.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dobru Wieczor, pszepraszam za muj jezyk Polski, jestem tu odniedawna. pohodze z Ukraina. Ale mieszkam w Banino 2 latu. Uwazam ze panie trochu maja racje, uszanujmy Komunię Swieta i nie zahowujmy sie glosno.My z mojem muzem i rodinom jutro i w niedielu budiemu ticho i budiemu pomolitsja za Komunisw. Ja znaju panu Aldonu, ona dobra i ticha zinka. Pozdrawiam, Marina
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 11
za zdrowie Pań za zdrowie....... jak śpiewał Edward Hulewicz. Na zdrowie. Arsenał zakupiony, piwko się chłodzi, wódka zmrożona, ogórki kiszone na zagrychę też są, no i pyszne mięsko na grilla. Będziemy balować od soboty do niedzieli aż do odcięcia. W moim grafiku akurat takie balety wypadają 14,15.05.2016. Trudno odwołać nie można
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale jaja,ja też tu mieszkam od urodzenia i miałem komunie świętą w naszym kościele,ale takich cyrków jak teraz to nie było.Cały tydzień pracuję od rana do wieczora,a w sobotę to nawet święty turecki mi nie zabroni poszaleć na kosiarce i wypić piwko.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 2
jeszcze raz Tomasz Miotk, rozumiemy ze Panstwo z nas sobie żartujecie, ale bardzo prosze by nas nie obrazac. nie znam sie na informatycznym obszarze tego forum, ale czytam tyle zlosilwosci. prosze uszanowac ze mamy inne poglady. My tu mieszkamy od 40-60- lat. Ja osobiscie prawie 60. my tylko prosimy o uszanowanie niedzieli i soboty gdy nasze dzieci i wnuki ida do komuni. prosimy bez nienawisci w swoich wypowiedziach. pozdrawiam. Miotk tomasz
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 22
Drodzy Państwo,
jeszcze (z naciskiem na jeszcze) nie żyjemy w Państwie wyznaniowym i Pani Aldonka może sobie pisać takie bzdety a my nie musimy ich brac pod uwagę.
Na szczęście większość z nas jest ludzmi kulturalnymi i zwykle nie pijamy alkoholu pod kościołem nawet w niedziele więc nie widze powodu dlaczego mielibyśmy to robić teraz.
Reasumując - katoświrów nie brakuje (sam jestem wierzący ale jak widzę takie idiotyzmy to mnie skręca - prawie tak bardzo kiedy słyszę kaczora i jego świtę)
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 1
ktoś tu chyba sobie wała z mieszkańców robi to nie można mieć tak zryte pod beretem.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2
a jak poproszę, że chcę Dzień Matki, 26 maja, obchodzić w ciszy i spokoju, bez hałaśliwej procesji pod oknami to się zgodzicie?
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3
A jak wasze dzieci będą brać ślub to procesję se zamówcie dzieci sypiące kwiatki i wstrzymajcie ruch uliczny i powietrzny Masakra właśnie przez taką obłudę ludzie od kościoła się odwracają ( ale nie od Boga)
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1
Wypije za wasze zdrowie. Choć chyba już za późno. ..
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2
Szanowni Panstwo,
ja takze przylanczam sie do prosby Pań. od lat zauważam coraz wieksze odchodzenie od Kosciola i naszej wiary. szczegolnie ostatnie lata to wielka nagonka na Wiarę. dajmy razem wyraz przywiązania do Kosciola i nie pijmy w ta sobote i niedziele alkoholu. zachowajmy powagę i dostojenstwo. uszanujmy przyjmujących Św. Komunie. Pozdrawiam Tomasz Miotk, Banino
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 25
kobieto TY chyba nie wiesz co mówisz....... . Wstydzisz się swoich sąsiadów.? wstydzisz się miejscowości w której mieszkasz.? Bo inaczej tego nie można zrozumieć i racjonalnie sobie wytłumaczyć . Normalnie jakaś paranoja
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale do kogo ten apel?
Mamy powstrzymać się od tarasowego weekendowego drinusia?
I jaki zasięg terytorialny obejmuje ta prośba? mieszkańców okolicy kościoła, czy całego Banina, czy może jeszcze dalej?

Przesada, najgorzej być świętszym od samego Papieża
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1
Porąbało się w główkach i to zdrowo!
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja znam Aldonę, to bardzo porządna i pobożna kobieta. Jej apel dotyczy tylko tego aby nalezycie podejśc do tego świętego dnia. Dlatego chcemy wraz z radą parafialną prosic wszystkich by w sobote do niedzieli rzeczywiscie nie spozywac alkoholu oraz pomodlic sie w intencji przyjmujacych komunię Św. bardzo dzienkujemy. Mirella Bach, Rebiechowo
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 33
Żeby tylko naszym mężom nic nie opadło bo weekend idzie....
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry