Widok
proszę o radę...i bez głupich komentarzy proszę...
Troszkę się martwię...wiem , że to głupie, ale odpowiedzcie mi na pytanie. Czy można zajść w ciążę - była uzywana prezerwatywa, z tego co mi wiadomo nie pękła, dzień po skończonej miesiączce?? Nie wiem dlaczego ,ale boję się...chcę przeczytać coś pokrzepiajacego...
Dziękuję !
Dziękuję !
Co wy ja straszycie dziewczyna nie ma kogo sie poradzic a wy ją zbywacie i wysmiewacie sie z niej..nieładnie!!!!!.Słuchaj kochana domyslam sie ze jestes bardzo młoda i obawiasz sie ciązy ..ale powiem ci ,ze na 99% nie zaszłaś w ciaze,skoro prezerwatywa nie pękła i jesteś co dopiero po miesiaczce raczej nie ma takiej obcji.Ale na przyszłoś ..prosze wiecej rozwagi.Bo moze to sie zakończyc inaczej...
Słuchaj laska - Ja facet powiadam jak to jest _to czysta matematyka.
Miesiaczka to 5dni - Owulacja czyli jajeczkowanie w 14 dniu - jajo żyje jeden dzień z tego 8 godzin jest zdolne do zapłodnienia. Plemniki żyją 2 dni _ tolerancja + - 2 dni i masz spokój - razem 28 dni w zdrowym organiźmie. Ale pryzerwatywa dobrze założona daje 99 % gwarancji.Nie łykaj żadnych piguł bo rozwalą ci metabolizm,Pozdrawiam i bez paniki. Heyah.
Miesiaczka to 5dni - Owulacja czyli jajeczkowanie w 14 dniu - jajo żyje jeden dzień z tego 8 godzin jest zdolne do zapłodnienia. Plemniki żyją 2 dni _ tolerancja + - 2 dni i masz spokój - razem 28 dni w zdrowym organiźmie. Ale pryzerwatywa dobrze założona daje 99 % gwarancji.Nie łykaj żadnych piguł bo rozwalą ci metabolizm,Pozdrawiam i bez paniki. Heyah.
Dziękuję !!!! jestem mile zaskoczona Waszą pomocną dłonią dla tak mało doświadczonej dziewczyny :)) teraz bedę juz bardziej ostrożna...i najpierw zapoznam się ze wszystkimi szczegółami antykoncepcji. Mój partner jest starszy i pocieszał mnie , że wszystko będzie dobrze, ale i tak cykor jestem stąd moje ( chyba infantylne ) pytanie...Dzięki jeszcze raz !!!
Już nie raz myślałam, że jestem w ciąży teraz biorę tabletki i jestem pewna na 99%. masz małe szanse, że jesteś w ciąży, ale jeżeli stał sie cud to mam nadzieję, ze jak twój facet jest starszy to też znaczy że mądrzejszy i zaopiekuje się tobą gdyby został ojcem. Trzymaj sie i dużo uśmiechaj możesz też się pomodlić to pomaga. I koniecznie zrób sobie test ciążowy kosztuje ok 10 zł a przynajmiej wiesz na czym stoisz już po 5 minutach. Pozdrowionka