Widok

prowadzenie do ołtarza

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy spotkałyście się kiedyś żeby do ołtarza pana młodego prowadziła mama . Moja znajoma się uparła że tak jest i kiedyś prowadziła syna a teraz ma drugiego ale ja się z tym pierwszy raz spotkałam wydaje mnie sie ze poprostu chce się pokazać
Co o tym myślicie ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jakos nigdy sie z tym nie spotkalam :) ludzie to maja pomysly ;)
ja też właśnie się z tym nie spotkałam i śmieje sie z niej z tego ale jak chce to jej sprawa :) ale moze jednak jest czasami taki zwyczaj i sie nie powinnam smiac pod nosem :)
oj chyba jednak nie ma ;)
Ja słyszałam o tym, że Matka prowadziła syna, podobno bardzo wzruszające :) nie wiem tylko czy wtedy ojciec prowadził młodą, bo tylko z opowiadania o tym słyszałam. Pozdrawiam
image
image
Pierwszy raz słyszę :)
imageimage
ja widzialam.

Kilka minuet przed tym,jak ojciec prowadzil panne mloda - pan mlody podszedl do oltarza z mama wlasnie. Ale nie bylo w tym czasie zadnej muzyki.

Widzialam tez jak PM szedl z mama, za nimi ojciec pana mlodego z mama panny mlodej (tez bez muzyki). I dopiero jak zaczelagrac muzyka i podszedl ksiadz, to panna mloda szla z ojcem .

Ja mam inny problem-po ktorej stronie ojca isc- po prawej (tak jak bede wracala z mezem od oltarza) czy po lewej.
Ksiadz nam sugeruje po lewej, ze niby jest mniejsze zamieszanie przy powitaniu sie mojego taty z narzeczonym i przekazaniu cennej córki:)
Weszlam na youtuba i powiem szczerze, w polskich slubach widzialam te wersje ktora proponuje ksiadz.
Troche mi to namieszalo i juz sama nie wiem-ale to co mowil ksiadz ma naprawde sens.
halooo
No to skoro tak doradza ksiadz ktory czesto widzi te sytuacje to go posluchaj mi sie tez wydaje ze po lewej bo tak w sumie zawsze jest:-)
przewznie jest po prawej stronie mezczyzny:)
ja też się z tym nigdy nie spotkałam...
pierwszy raz o tym słyszę
image
tak spotkałam się - pana młodego do ołtarza dprowadziła jego matka, a chwile później panne młode odprowadził ojciec...
image[/url]
image

Inne tematy z forum Wesele

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

do góry