Widok

przebieranie o oczepinach

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Moja mama mówi, że panna młoda powinna przebrać się o oczepinach. Nie byłam dawno na weselu - jest taki zwyczaj? Trochę mnie to dziwi, suknia ślubna tyle kosztuje i jeszcze ją zmieniać po kilku godzinach?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Teraz chyba większość panien młodych nie przebiera się. Pewnie kiedyś, gdy suknie były niewygodne, wielkie jak bezy, to takie przebranie to była ulga....
Nie zauważałam na żadnym weselu, żeby Panna Młoda się przebierała po oczepinach. Widziałam natomiast, że goście płci żeńskiej się przebierały :) Ja też w swojej ślubnej sukni chce zostać do końca :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kurde taka suknie tylko raz w życiu (teoretycznie) masz na sobie i przebierać sie po paru godzinach? Nigdy w życiu :-) byłam na wielu weselach i na żadnym sie panna młoda nie przebierala! :-) ja tez sie nie przebieralam.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kiedyś, lata temu kiedy najpierw konieczny był ślub cywilny, po oczepinach panna młoda się przebierała w sukienkę od cywilnego właśnie, pewnie ze względu na wygodę. Jeśli teraz któraś z panien chce, to pewnie też dlatego że wygodniej aczkolwiek będąc na paru weselach żadna tego nie uczyniła :) ja biorąc ślub też nie zamierzam ściągać swojej do rana, jakakolwiek by nie była. To jest jeden raz w życiu :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Raczej się tego już nie praktykuje - z tego co zauważyłam.
Kiedyś istotnie, panna młoda po oczepinach przebierała się, teraz chyba robią to nie liczne dziewczyny.
Na ostatnich weselach, na których bywałam panny młode bawiły się do samego końca w sukni ślubnej.
Ja też mam taki zamiar :) wkońcu taką suknię zakłada się raz w życiu /teoretycznie/ i planuję przetańczyc w swojej calusieńkie wesele :)
image

Taki dzień, taka noc jest raz!!!
to ja będę orginalna :P. Ślub i wesele mieliśmy w sierpniu, i ja osobiście miałam sukienkę w zanadrzu - gdyby coś mi się na suknię ślubną wylało, albo coś się urwało... W rzeczywistości było tak gorąco że po oczepinach z własnej woli się przebrałam, żeby było mi zwyczajnie chłodniej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja zmieniłam przed oczepinami bo do konca bawić sie nie mogłam i tańczyć jak chciałam wiec sie przebralam koło 23 chyba-nie żałuje;) ale to chyba zaden zwyczaj tylko decyzja panny młodej;)
Madness is the gift, that has been given to me!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przez ostatnie 2 lata byłam na 5 weselach i na żadnym Panna Młoda się nie przebierała, ja na swoim też nie zmieniłam sukni, miałam bardzo wygodna sukienkę i mimo,iz miała tren świtnie bawiłam się w niej do rana.
Moja rada nie przebieraj sukienki przecież jesteś Panną Młodą raz w życiu, poza tym to starodawny zwyczaj, który już wygasa.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja podzielam zdanie wszystkich dziewczyn, które mówią żeby nie przebierać się.
Slub mialam we wrześniu i nie przebierałam się oczywiście:). I decyzji nie żałuję. Dzięki ślubnej sukience czułam się wyjątkowo a że sukienkę miałam piekną to zwracałm na siebie uwagę i wyróżniałam się w tłumie.
Moim zdaniem nie warto zmieniać kreacji. Jak się przebierzesz to wtopisz się w tłum - będziesz anonimowa i jedną z wielu gości weselnych. Wierz mi, nie warto.
Mi mama także proponowała przebranie ale nie uległam. NIe musiałam jej tez długo przekonywać. To była moja decyzja. JAk byłam na innych weselach też nie widziałam zmiany kiecki.
Decyzja należy do Ciebie.....

Inne tematy z forum Wesele

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

do góry