Widok

przedszkole damroki gdansk

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dostał się ktoś do tego przedszkola?Wiecie co dalej?Są protesty żeby się nie wybudowało.
Mój synek się tam dostał i się denerwuję.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witajcie, mam wrażenie, że temat przedszkola umarł razem z szansą na dostanie się dzieci do niego. Podzielę się z wami drodzy rodzice korespondencją z UM w tej sprawie:

mój @ :
Proszę o wyjaśnienie co oznaczają nowe przepisy dotyczące przedszkoli?
Czy jesli córka jako 3 latek dostała sie w poprzedniej rekrutacji do tego przedszkola, lecz z uwagi na to że go fizycznie nie ma chodzi do prywatnego, czy musi przejsc proces rekrutacji do 4 latków ponownie czy jest juz zakwalifikowana obligatoryjnie?

odp UM :

nowych przepisów właśnie nie ma - odwołano stare i nie wprowadzono jeszcze nowych, ale nie zakładamy sytuacji, że odstąpimy od tego, iż dzieci zrekrutowane do tego przedszkola nie będą mogły w nim być, bo w ostateczności będziemy się trzymać interpretacji, że prawo nie działa wstecz.

----------------------------------------------------------------------------

czy dobrze rozumiem, że nasze dzieci, które sie dostały do p-la, ale sie nie dostały bo go nie było, teraz moga zostać nie przyjęte na nastepny rocznik??

wiecie może coś również w tej sprawie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No właśnie, czytanie ze zrozumieniem... uchylono nie projekt a skargę mieszkańców. Projekt trafia ponownie do analizy do Wydziału Architektury, gdzie zapewne po raz kolejny zostanie zaakceptowany i wtedy ruszą prace.

http://dziecko.trojmiasto.pl/Bedzie-przedszkole-na-Jasieniu-zaskarzenie-mieszkancow-uchylone-n103168.html
no tylko trzeba jeszcze przeczytać ze zrozumieniem, zaskarżony projekt nie został odrzucony tylko został uchylony czyli jakby do ponownego rozpatrzenia w wyżej instancji - z tego co wiem chcą zmienić lokalizację tego przedszkola, dlatego nie budują już - co powinno być oczywiste skoro ma być budowane jak wszyscy zrozumieli, tylko w połowie września. Co znaczy że skończą pewnie po zimie, zanim zrobią odbiór budynku będzie maj-czerwiec, co znaczy że dzieci przyjmą od września 2017.
Dziś na trójmieście był artykuł, że to przedszkole powstanie ale zaczną prace dopiero wrzesień/październik i otworzą w przyszlym roku.
słuchajcie, spotkanie było w szkole w maju. Już od miesiąca mieliśmy mieć informację co dalej, kierownik podawał termin 27-29 maja, byliśmy tego świadkami. jest 30 czerwca dalej robią sobie z nas po prostu żarty. Proponuję coś z tym zrobić. jakieś pomysły?
Masakra!!! A może teraz czas na protest rodziców dzieci, które się dostały do przedszkola , którego nie ma...

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ten stary cap chce 20 tyś rocznie i wtedy przedszkole już mu przedszkadzac nie bedzie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dziewczyny, a spytajcie o to przedszkole na Dąbka...podobno też ma go nie być :(
Dzięki...będę cierpliwa :)
Niepoważne to jest to, że przez jakiegoś jednego protestującego, zgryźliwego, starego capa ma nie powstać przedszkole :/.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
58 323 67 56 - kierownik wydziału edukacji - kobietka ma najwięcej informacji, ale dodzwonic sie ciężko
ze mna równiez tak zaczęła rozmowę - że nie powstanie wcale. Nie rozumiem dlaczego najpierw mówia, że dzieci np 3 letnie będą razem umieszczone żeby je razem potem przenieść na jasień a teraz każdy porozrzucał?? i nagle nie powtanie wcale? kto za to poniesie odpowiedzialność? ja dzis ide na te spotkanie o 17:00 to jest niepowazne,
do mnie dzwonili że na żabiance !! a mieszkam na jasieniu
No tak...tylko jak będzie budynek to nagle się okaże, że już po rekrutacji. Wolałabym na bieżąco dzwonić i się dowiadywać. Tylko pod jaki nr/ gdzie?
Na Dąbka na razie nic się nie dzieje...niby przedszkole miało ruszyć od połowy października.
Pani mówiła ze opoznienie budowy może trwać 2-3 miesiace i wtedy przeniesiemy dziecko.
Nie, pani rozpoczęła rozmowę od: wie już Pani ze tego przedszkola na Damroki nie będzie?
Witam, a czy mówili że przeniosą dziecko jak powstanie przedszkole na Damroki ?
Ja dowozić to jeszcze dam radę ale nie chcę narażać dziecka na dodatkowy stres związany ze zmianą przedszkola ...
Pani do mnie dzwonila i powiedziała , że na dąbka nie przyjmują narazie dzieci dopóki nie będzie odbioru budynku.Pewnie chcą uniknąć sytuacji takiej jak na damroki.
Dziewczyny, a pod jaki nr tel dzwonicie żeby uzyskać informacje? Ja jestem zainteresowana przedszkolem na Dąbka- rekrutacja miała być z uzupełniającą, ale ostatecznie jej nie ma.

Inne tematy z forum Jasień

Oliwkowa Park (80 odpowiedzi)

Oliwkowa Park znajduje się w części Gdańska, która w ostatnich latach niezwykle się rozwinęła....

do góry