Widok

przedszkole damroki gdansk

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dostał się ktoś do tego przedszkola?Wiecie co dalej?Są protesty żeby się nie wybudowało.
Mój synek się tam dostał i się denerwuję.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja też mam tam zapisaną dwójkę. UM twierdzi, że jeżeli będzie opóźnienie to najwyżej dwa tygodnie. Pozostaje nam chyba być dobrej myśli. Ale bardzo ta cała sytuacja leży mi na sercu. Bo jak coś nie wypali, to nie mam pojęcia co zrobię z dziećmi od września ... Jeżeli awaryjnie chciałabym zapisać do prywatnego to utrata wpisowego i kara za zerwanie umowy na dwójkę będzie sporo kosztować a Miasto się nie będzie zapewne poczuwać ... Ech
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
A kiedy mowili ze 2 tygodnie?Jeżeli dłużej to podobno mamy zapewnione miejsca na dąbka ale od połowy pazdziernika.
Też się stresuje tą sytuacją i mam nadzieję , że w najbliższym czasie się wyjaśni.
Powodzenia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Informacja o dwóch tygodniach jest z dzisiaj
Cytat z artykułu na trojmiasto.pl:

Co z dziećmi, które zostały zapisane do przedszkola, w sytuacji, gdy to jednak nie powstanie?

- Cały czas zależy nam na tym, by mali gdańszczanie mogli zostać jak najszybciej przyjęci do przedszkoli - mówi Olimpia Schneider z biura prasowego Urzędu Miasta w Gdańsku. - Dlatego kiedy dowiedzieliśmy się o proteście, a było to niestety już w trakcie rekrutacji, od razu "przyblokowaliśmy" 250 miejsc w innych przedszkolach na terenie całego Gdańska. Zaproponujemy więc te miejsca rodzicom dzieci, które rekrutowały do tego przedszkola.

Miasto rozważa też drugie rozwiązanie. Rodzicom, którzy zapisali swoje dzieci do przedszkola przy ul. Damroki (w sytuacji, gdy to nie powstanie) chce zaproponować miejsce w przedszkolu przy ul. Dąbka.

- Rekrutacja w tym przedszkolu miała zostać uruchomiona z rekrutacją uzupełniającą. Bierzemy pod uwagę, że miejsca w tej placówce zaproponujemy rodzicom dzieci rekrutowanych w przedszkolu przy Damroki - dodaje Olimpia Schneider.

Czytaj więcej na:
http://dziecko.trojmiasto.pl/Mieszkancy-protestuja-Nie-bedzie-publicznego-przedszkola-na-Jasieniu-n100608.html#tri
Ja też mam córkę, która się dostała.
Pani z urzędu cały czas mówi o porozumieniu z mieszkańcami ale to nie jest do końca pewne...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na chwilę obecną w miejscu gdzie ma być przedszkole jest tylko pole. Nie dzieje się tam kompletnie nic.
Z tego co wiem procedura odwoławcza może potrwać 3 miesiące.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Spokojnie. Zdążą ze wszystkim. Miasto doszło do porozumienia z protestującymi.
Naprawde?Skad Pani wie?
Aaa juz widze jest artykul😉
nie widze żadnej informacji - moja córka również się dostała i się denerwuję strasznie,
jak można robic rekrutacje i przyjąc dzieci a dopiero potem brac pod uwage opinie mieszkańców..
uzyskałam dziś informacje że do 16 maja będzie informacja na stronie http://www.gdansk.pl co dalej z naszymi dziećmi. Buduje się przedszkole na Ujeścisku na ul Dabka ( ono już ma opóźnienie - otwarcie na 15 października 2016 ) więc być może tam przeniosą dzieciaki, a Samorządowe Kolegium Odwoławcze ma w maju podjąc ostateczna decyzje w sprawie budowy naszego przedszkola. Nie podpisano porozumienia z mieszkańcami.
pozdrawiam
Byłam dzisiaj w okolicach sp 85 i ul. Damroki. Niestety nic oprócz tablicy "Tu buduje się przedszkole" i kilku opuszczonych baraków nie zobaczyłam... Także chyba nici ..

Ja jestem załamana, bo mam syna w podstawówce obok, niemowlę w domu i nie wyobrażam sobie dowożenia na drugi koniec miasta córki do przedszkola...
To co zrobiło Miasto w tym roku z przedszkolakami na Jasieniu jest dla mnie szokiem. Wypowiedziało umowę przedszkolu artystyczno- językowemu, które do tej pory miało status przedszkola publicznego i zrekrutowało dzieci do nowobudowanego przedszkola, na które nie ma pozwolenia pozbawiając szansy dzieci z naszego osiedla na przedszkole publiczne w naszej okolicy. Na trzy duże dzielnice (Kiełpinek, Szadółki, Jasień) nie ma ani jednego przedszkola publicznego ...
No i fajnie ... Niech się rodzice głowią żeby to sobie poukładać :(
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
uważam że skoro ludzie mogli się sprzeciwić budowie i tak zmienic decyzję - my też powinniśmy jako rodzice - może trzeba sprawę nagłośnić ? może wystosować jakieś pismo? co sądzicie? jeśli nic nie zrobimy, przedszkola nie wybudują, jesli zaczniemy walczyć - jest szansa - bo miasto nie będzie chciało się publicznie ośmieszyć
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
przedszkola nie będzie w tej lokalizacji, miasto już szuka innej
to sprawdzone info?
A wiadomo co z dziećmi, które się dostaly do przedszkola ?
w środę - 18go maja o godzinie 17:00 jest spotkanie w sprawie przedszkola w Szkole Podstawowej na Jasieniu, przyjdźmy i zawalczmy.
Dziś ( poniedziałek) ma byc informacja na stronie gdansk.pl co dalej - prawdopodobnie dzieci nasze zostana przekwalifikowane do przedszkoli drugiego wyboru.
Dziś dzwonili do nas ze przedszkole nie powstanie i ze mamy miejsce we Wrzeszczu na Waryńskiego. Czyli totalnie w drugą stronę. Masakra.

Inne tematy z forum Jasień

Oliwkowa Park (78 odpowiedzi)

Oliwkowa Park znajduje się w części Gdańska, która w ostatnich latach niezwykle się rozwinęła....

do góry