Widok
Dziewczyny, polecam zapoznać się z tym blogiem Wola Mamy , wiele tematów na temat przedszkoli i żłobków może się przydać
drodzy Rodzice Przedszkole Nr 12 "leśny domek" rozpoczyna nowy rok szkolny 2 września od g. 6.30, dzieci są przyprowadzane zgodnie z wcześniejszą informacją zawartą w podpisanej przez Was umowie, dziecko przyprowadzane jest z obuwiem na zmianę (kapcie), w szatni pozostawiamy bieliznę w razie zdarzenia, pościel podpisaną i zapakowaną w worek wraz i piżamką, może być ulubiona zabawka dziecka, która poprawi mu nastrój i wzmocni poczucie bezpieczeństwa (namiastka domu), wskazany dobry humor, panie i zabawki w czyściutkich pomieszczeniach czekają na swoich nowych podopiecznych.
To nie ma pani wystarczających wiadomości bo dzieci z jagiellońskiej z grupy p. Irenki wychodzą i to bardzo często i jest to zależne tylko i wyłącznie od pań,które dostaja określony budzet przeznaczony na wyjscia i robia roczny plan wyjść a dyrektor go zatwierdza. A że panie wypalone to opinia nie moja tylko kogoś innego więc proszę czytać ze zrozumieniem,niestety zwolenników jest tylu ilu przeciwników tylko ci drudzy niestety nie chcą tej sprawy ruszać bo za miesiąc ich dzieci tam nie będzie :(
szanowna (występująca pod czterema postaciami) mamo, zaniepokojona mamo, ja, karolino, : ja także mam dziecko w grupie Żabek i nigdy nie zgłaszało, że panie krzyczą, karają lub straszą Policją, natomiast często opowiada o tym gdzie idzie z grupą, co tam robiło, poznało jakie zadania spełnia policja, potrafi zwrócić się do policjanta o pomoc, zna nr kontaktowy, jeśli chodzi o wyjścia to jest ich wystarczająco dużo (AWFiS, basen, muzeum etnograficzne, park, Empik, kino), gdyby dzieci wychodziły częściej, to ja nie miałabym gdzie z dzieckiem chodzić w soboty i niedziele. Myślę, że Pani problem tkwi w innym miejscu, to nie przedszkole, pani dyrektor ani nauczycielki (wypalone), korzenie niepokoju są w innym miejscu, proszę się nad tym zastanowić i nie oczerniać dobrze działającego przedszkola, przyjaznego dzieciom i wspierającego ich rozwój.
p.s. także mam przyjaciółkę, której dziecko chodzi do przedszkola 34 i nie potwierdza tych sensacji dotyczących co tygodniowych i co miesięcznych wycieczek
p.s. także mam przyjaciółkę, której dziecko chodzi do przedszkola 34 i nie potwierdza tych sensacji dotyczących co tygodniowych i co miesięcznych wycieczek
Ktoś robi tej placówce "pod górkę" . Pytanie - dlaczego?Myślę, ze większość zarzutów jest bezpodstawnych. A zrobić coś z tą sytuacja można nie na forum tylko w działaniu- jawnym , bo na forum to każda "zaniepokojono- zawiedziona "może tylko rzucać kolumnie!!! Na gest życzliwości bowiem trudniej sie zdobyć!!!!!
Zarzut dot. braku kleju czy kredki jest delikatnie mówiąc kuriozalny. Aż nie chce się tego komentować. Podtrzymuje swoje wcześniejsze zdanie ,że nikt nikogo nie zmusza do oddawania pod opiekę swojego dziecka do danej placówki przedszkolnej. Polecam wszystkim Paniom narzekającym zatrudnić opiekunkę, która będzie z dzieckiem w ciągu dnia tyle godzin ile spędza w przedszkolu, 5 dni w tygodniu, nakarmi je zgodnie z zasadami zdrowego odżywiania tj, zapewni urozmaiconą dietę którą dzieci mają w przedszkolu nr 12, co najmniej raz w tygodniu zabierze na wycieczkę, codziennie wyjdzie na plac zabaw, kupi z własnych pieniędzy ten nieszczęsny klej i kredki, przygotuje kilka razy w roku przedstawienie, teatrzyk, poprowadzi zajęcia taneczne, rytmiki, j.angielskiej czy gimnastyki korekcyjnej i inne fantazje które przyjdą Paniom do głowy. I to wszystko za 200zł-400zł m-cznie ( w zależności od ilości godzin które dziecko spędza w przedszkolu), które przeznaczały Panie do tej pory na opłatę przedszkolną. Wypisywanie anonimowo na forum swoich żali jest po prostu żałosne.