Widok

przedszkole ??

czy ktos sie orietuje dokładnie kiedy w tym roku zapisy do przedzkola??

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
chyba ruszaja na poczatku marca ale nie znam dokladnej daty
sprawdziłam na stronie miasta i w zeszłym roku było 9 kwietnia
ja jak to jest z tymi zapisami? w marcu nalezy zapisac dziecko zeby poszlo do przedszkola we wrzesniu, czy jak? a mogę zapisać w marcu 2010 na np wrzesień 2011?
znalazłam :
Wydział Edukacji Urzędu Miejskiego w Gdańsku planuje rozpoczęcie rekrutacji do gdańskich przedszkoli
na rok szkolny 2010/2011 od 8 marca 2010 r.
Szczegółowy harmonogram rekrutacji zostanie podany na stronie miasta w zakładce „Edukacja” w dniu 1 marca 2010 r.
Nabór do przedszkola na rok 2010/2011

Wydział Edukacji Urzędu Miejskiego w Gdańsku planuje rozpoczęcie rekrutacji 8 marca 2010 roku.
Szczegółowy harmonogram zostanie podany 1 marca 2010 roku na stronie miasta: www.gdansk.pl, w zakładce Edukacja.
Nabór będzie (jak w latach poprzednich) wspomagany elektronicznie.
oj chyba mnie wyprzedzilas)))
zapisy sa na wrzesien 2010
jesli chcesz poslac dziecko w Gdansku do przedszkola, to nie mozna z roczym wyprzedzeniem skladac podania, tylko na dany rok
A od czego zależy to czy do Przedszkola zapisujemy przez internet a do innego w Sekretariacie?
w Gdańsku zglaszamy dzieci tylko przez internet, pozniej drukujemy zgloszenie i idziemy z nim do przedszkola, ktore wybralysmy w pierwszej kolejnosci (na pierwszej pozycji), zeby oni potwierdzili w systemie nasze zgloszenie (bez tego nasze zgloszenie przeslane tylko przez internet bedzie nieaktywne).
tak jest w Gdansku, nie wiem jak w innych miastach....
iiiii...... trzeba pamiętać o ponownym zapisaniu dziecka, które już chodziło do przedszkola :-) w zeszłym roku
Aha ... ;)

Bo dzwoniłam w zeszłym tygodniu do Przedszkola
blisko naszego nowego miejsca zamieszkania (Gdańsk-Borkowo).
I Pani przez tel powiedziała mi, że zaposy sa od 1 marca w Sekretariacie!

Może to dlatego, że to gmina Pruszcz Gd, hmmm niewiem ....
Karcia - napewno tak, mojej szefowej wnuki do Straszyna do przedszkola dostaly sie teraz, bez zadnej rekrutacji internetowej. skladala poprostu rok temu podanie i teraz ich przyjeli.
aaa, no to "jestem w domu" ;)
dzięki :)
Niepubliczne Przedszkole "Trzynastka"

http://www.przedszkole13.abc.pl/
Gdańsk - Zaspa ul. Startowa 9
tel/fax (0-58) 556-58-00

Cały czas są otwarte zapisy do grupy 5-6 latków
Prowadzę wstępną satystykę czy istnieje potrzeba powstania nowego prywatnego domowego przedszkola o wysokim standardzie w Gdyni Orłowo-Redłowo? Czesne miesięczne podstawowe to 850 zł plus j. obcy 40 zł oraz komitet rodzicielski 10 zł.
Opieka obowiązuje od godziny 7:30 do 16:30, ale istnieje również możliwość przedłużenia godzin do 10 bądź 11 (+>50zł/miesięcznie). Oferujemy rónież opiekę wieczorną lub weekendową, gdy rodzice chcą np. gdzieś wyjść, za dodatkową opłatą (5-10zł/h)
Posiłki (śniadanko, obiadek, podwieczorek) wliczone w cene czesnego- Tak jak zajęcia gimnastyczne, plastyczne oraz muzyczne:)
W grupie max.8 dzieci.
Jedyne podstawowe koszty jakie Państwo ponoszą to 850zł miesięcznie.

Czy zechcieliby Państwo udzielić mi informacji i osobistych uwag dotyczących założenia ów przedszkola. Proszę odpowiedzieć na poniższe pytania:
1.) Czy wysokość czesnego jest adekwatna do standardu przedszkola?
2.) Czy szukali Państwo przedszkola dla Swojej Pociechy? jeśli TAK to jaki był tego skutek i w jaki rejonie znajdowało się ów przedszkole?
3.) Czy zaufaliby Państwo i oddaliby Swoją Pociechę pod opiekę przedszkola domowego?
4.) inne uwagi

i jeszcze zapytam o ilość dzieci jakimi zajmuje się jedna opiekunka w państwa przedszkolu?
Pozdrawiam,
M.S.
:)
Pracuje w państwowym przedszkolu, jestem wychowawca w 4latkach...w takiej grupie wiekowej nie ma pomocy nauczyciela, na danej zmianie jestem sama... hmm w grupie jest łącznie 26 dzieci,czyli uważam ze bardzo dożo i jak na jedna osobę lekko nie jest a wiadomo,ze w tym wieku dzieci są wszędzie. Mam tez 2 chorych dzieci, na ktore trzeba zwrócić większą uwagę a żadnego nauczyciela wspomagającego nie ma. w grupie maluchów jest pomoc nauczyciela,ale tylko w grupie maluchów( 3-latków)

W przedszkolach prywatnych jest 10-15 dzieci, w tych malutkich czasem i nawet mniej ale jak wiadomo czesne odpowiednio wieksze... przynajmniej dwukrotnie. Teraz pytanie co lepsze... jako n-l uważam, że chyba łatwiej byłoby mi pracować w prywatnym p-lu, jako rodzic natomiast tez wolalabym zeby moje dziecko bylo jednym z przykladowo 10-15 dzieci, jakimi sie zajmuje n-l, zeby poswiecil mu mozliwie jak najwiecej czasu, ale ze względow finansowych nie wiem czy na prywatne byloby mnie stac...na pewno byłoby ciężko. Trzeba rozważyc ten wybór.
Z tego co tu czytam to nawet czesne w prywatnym są 3krotnie wyzsze czasami...Dla mnie 900 zl to bardzo wysoki koszt za przedszkole...ale chodzi sie do niego na pewno inaczej... Tak samo jest ze szkołą. Nasze p-le czynne jest od 6 do 17.z tego co wiem wiekszosc panstwowych tak mna czynne, czasem do 18. Prywatne czesto krócej.