Widok
Nabór do przedszkola na rok 2010/2011
Wydział Edukacji Urzędu Miejskiego w Gdańsku planuje rozpoczęcie rekrutacji 8 marca 2010 roku.
Szczegółowy harmonogram zostanie podany 1 marca 2010 roku na stronie miasta: www.gdansk.pl, w zakładce Edukacja.
Nabór będzie (jak w latach poprzednich) wspomagany elektronicznie.
Wydział Edukacji Urzędu Miejskiego w Gdańsku planuje rozpoczęcie rekrutacji 8 marca 2010 roku.
Szczegółowy harmonogram zostanie podany 1 marca 2010 roku na stronie miasta: www.gdansk.pl, w zakładce Edukacja.
Nabór będzie (jak w latach poprzednich) wspomagany elektronicznie.
w Gdańsku zglaszamy dzieci tylko przez internet, pozniej drukujemy zgloszenie i idziemy z nim do przedszkola, ktore wybralysmy w pierwszej kolejnosci (na pierwszej pozycji), zeby oni potwierdzili w systemie nasze zgloszenie (bez tego nasze zgloszenie przeslane tylko przez internet bedzie nieaktywne).
tak jest w Gdansku, nie wiem jak w innych miastach....
tak jest w Gdansku, nie wiem jak w innych miastach....
Prowadzę wstępną satystykę czy istnieje potrzeba powstania nowego prywatnego domowego przedszkola o wysokim standardzie w Gdyni Orłowo-Redłowo? Czesne miesięczne podstawowe to 850 zł plus j. obcy 40 zł oraz komitet rodzicielski 10 zł.
Opieka obowiązuje od godziny 7:30 do 16:30, ale istnieje również możliwość przedłużenia godzin do 10 bądź 11 (+>50zł/miesięcznie). Oferujemy rónież opiekę wieczorną lub weekendową, gdy rodzice chcą np. gdzieś wyjść, za dodatkową opłatą (5-10zł/h)
Posiłki (śniadanko, obiadek, podwieczorek) wliczone w cene czesnego- Tak jak zajęcia gimnastyczne, plastyczne oraz muzyczne:)
W grupie max.8 dzieci.
Jedyne podstawowe koszty jakie Państwo ponoszą to 850zł miesięcznie.
Czy zechcieliby Państwo udzielić mi informacji i osobistych uwag dotyczących założenia ów przedszkola. Proszę odpowiedzieć na poniższe pytania:
1.) Czy wysokość czesnego jest adekwatna do standardu przedszkola?
2.) Czy szukali Państwo przedszkola dla Swojej Pociechy? jeśli TAK to jaki był tego skutek i w jaki rejonie znajdowało się ów przedszkole?
3.) Czy zaufaliby Państwo i oddaliby Swoją Pociechę pod opiekę przedszkola domowego?
4.) inne uwagi
Opieka obowiązuje od godziny 7:30 do 16:30, ale istnieje również możliwość przedłużenia godzin do 10 bądź 11 (+>50zł/miesięcznie). Oferujemy rónież opiekę wieczorną lub weekendową, gdy rodzice chcą np. gdzieś wyjść, za dodatkową opłatą (5-10zł/h)
Posiłki (śniadanko, obiadek, podwieczorek) wliczone w cene czesnego- Tak jak zajęcia gimnastyczne, plastyczne oraz muzyczne:)
W grupie max.8 dzieci.
Jedyne podstawowe koszty jakie Państwo ponoszą to 850zł miesięcznie.
Czy zechcieliby Państwo udzielić mi informacji i osobistych uwag dotyczących założenia ów przedszkola. Proszę odpowiedzieć na poniższe pytania:
1.) Czy wysokość czesnego jest adekwatna do standardu przedszkola?
2.) Czy szukali Państwo przedszkola dla Swojej Pociechy? jeśli TAK to jaki był tego skutek i w jaki rejonie znajdowało się ów przedszkole?
3.) Czy zaufaliby Państwo i oddaliby Swoją Pociechę pod opiekę przedszkola domowego?
4.) inne uwagi
Pracuje w państwowym przedszkolu, jestem wychowawca w 4latkach...w takiej grupie wiekowej nie ma pomocy nauczyciela, na danej zmianie jestem sama... hmm w grupie jest łącznie 26 dzieci,czyli uważam ze bardzo dożo i jak na jedna osobę lekko nie jest a wiadomo,ze w tym wieku dzieci są wszędzie. Mam tez 2 chorych dzieci, na ktore trzeba zwrócić większą uwagę a żadnego nauczyciela wspomagającego nie ma. w grupie maluchów jest pomoc nauczyciela,ale tylko w grupie maluchów( 3-latków)
W przedszkolach prywatnych jest 10-15 dzieci, w tych malutkich czasem i nawet mniej ale jak wiadomo czesne odpowiednio wieksze... przynajmniej dwukrotnie. Teraz pytanie co lepsze... jako n-l uważam, że chyba łatwiej byłoby mi pracować w prywatnym p-lu, jako rodzic natomiast tez wolalabym zeby moje dziecko bylo jednym z przykladowo 10-15 dzieci, jakimi sie zajmuje n-l, zeby poswiecil mu mozliwie jak najwiecej czasu, ale ze względow finansowych nie wiem czy na prywatne byloby mnie stac...na pewno byłoby ciężko. Trzeba rozważyc ten wybór.
W przedszkolach prywatnych jest 10-15 dzieci, w tych malutkich czasem i nawet mniej ale jak wiadomo czesne odpowiednio wieksze... przynajmniej dwukrotnie. Teraz pytanie co lepsze... jako n-l uważam, że chyba łatwiej byłoby mi pracować w prywatnym p-lu, jako rodzic natomiast tez wolalabym zeby moje dziecko bylo jednym z przykladowo 10-15 dzieci, jakimi sie zajmuje n-l, zeby poswiecil mu mozliwie jak najwiecej czasu, ale ze względow finansowych nie wiem czy na prywatne byloby mnie stac...na pewno byłoby ciężko. Trzeba rozważyc ten wybór.
Z tego co tu czytam to nawet czesne w prywatnym są 3krotnie wyzsze czasami...Dla mnie 900 zl to bardzo wysoki koszt za przedszkole...ale chodzi sie do niego na pewno inaczej... Tak samo jest ze szkołą. Nasze p-le czynne jest od 6 do 17.z tego co wiem wiekszosc panstwowych tak mna czynne, czasem do 18. Prywatne czesto krócej.