Widok

przekąski na sylwestrową zabawę - Sylwester

Wpisujmy tutaj inspiracje. Sałatki, przekąski, ciepłe dania, itp.
Co komu przyjdzie do głowy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
salatka kebab bedzie na pewno-schodzi najszybciej:)
dalej nie mam pomysłu ;/
Piers z indyka pokrojona na malenkie kawaleczki usmazona w przyprawie gyros bez tluszczu nadzaiana na malutkie wykalaczki z papryka konsrewowa ogoreczkiem mini konserwowym z pieczarka marynowana oraz kawaleczkami papryczki chili- koreczki acha moga byz tez z oliwka :)
"Kobieta jest to przysmak Bogów, byle go diabeł nie przyprawił."
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Rozne dania takie bardziej "na zab" - koreczki, salatki, deska serow, oliwki, melon w szynce parmenskiej, guacamole, salsa i tortille, nachos, quiche, jajjka faszerowane, pieczarki faszerowane - to u nas stale pozycje na imprezach domowych.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas domowo, spokojnie :]

zrobię sałatkę z tortellini :] i tradycyjnie - owocową ;]

myślałam też o torcie? zobaczę jak będzie z natchnieniem :]

w każdym razie moje ulubione winko (z lekkim posmakiem bąbelków) mam w zapasie ;) i nim wzniesiemy toast :] http://www.centrumwina.com.pl/index.php?page=211&wine=3379
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja zrobię ze dwa trzy dania na ciepło - coś co można podgrzać o każdej godzinie. Mam w planie potrawke z kurczaka i karkówkę w pikantnym sosem. Z sałatek robię śledziową i makaronową z szynką konserwową. Z przekąsek to jajka w majonezie, krakersy z łososiem i śleszik w oleju i śledzik w suszonych pomidorach. Ze słodkości to mam zamrożny makowiec ze świąt i sernik dodatkowo upiekę pleśniaka. Poza tym osobno położę kabanosiki, pomidorki koktajlowe, ogóreczki, pieczarki marynowane, oliwki, ser feta, i co tam jeszcze znajdę albo mi przyjdzie do głowy. Położę wykałaczki i każdy sobie sam będzie nadziewał co będzie chciał. Myślę, że jakieś niezdrowe jedzenie typu chipsy z dipami, też się znajdzie na stole, ale niedużo bo staram się unikać takiego jedzienia (dipy samorobne cacyki i czosnkowy). No i obowiązkowo napoje wyskokowe. Najukochańsze winko Carlo Rosi i Martini, i naleweczka samorobna wiśniowa.
ja robię włoski wieczór, więc bedzie tagiatelle z własnorobnym pesto, orzeszkami i parmezanem, i canelloni z mięsem bolognese i sosem beszamelowym zapiekane.

na zimno świeża bagietka, oliwa, sałatka caprese, melon zawiniety w szynke parmeńska i dalej niewiem:)
Tez kiedys mialam wloski wieczor;) Z Tiramisu na deser i Bellini zamiast szampana.
zamiast tortu będzie kopiec kreta :]

na obiad lazania z 3 sosami - bolońskim, szpinakowym i beszamelem :]

i chyba jeszcze sałatkę ryżową zrobię (z piersią kurczaka, rodzynkami, kukurydzą, orzechami, majonezem) ;)
o tiramisu na deser....:)
no a dzisaj sprzątanie czeka po wczorajszym

Inne tematy z forum Kulinaria

Gotowanie - niby banalna sprawa .. ale jak sie nauczyc (38 odpowiedzi)

Witam Kuchareczki ... Moim problemem jest to że zupełnie nie potrafię gotować :( Zawsze obiady...

Przedstawiciel Thermomix (70 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??

Sushi... (11 odpowiedzi)

Gdzie kupujecie rybę, żeby mieć pewność, że świeża? Przepisy też mile widziane, zwłaszcza z...

do góry