Widok

przekazanie przyborów szkolnych dla Domu Dziecka?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zamiast kwiatków prosimy naszych gości o artykuły szkolne. Czy ktoś kto już przekazywał tego typu rzeczy i mógłby coś podpowiedzieć? Jak to wygląda ze strony formalności? Narazie szukamy Domu Dziecka i napewno będę dzwonić i się pytać ale chciałam się już mniej więcej zorientować jak to wygląda:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Co do domu dziecka to znam jeden na Demptowie i z tego co słyszałam od znajomych, którzy tam mieszkają, to te dzieci są zaniedbywane przez opiekunów.
image
My również prosiliśmy o przybory zamiast kwiatów. Z tego co wiem, to niektóre domy dziecka nie chcą przyjmować takich darów. Moja parafia zajmuje się ubogimi rodzinami i przekażemy te przybory proboszczowi.
a może ktoś zna placówki które chętnie przyjmą takie dary?
Możesz spróbować w taki sposób jak ja. Spotkanie z proboszczem i tak musicie zaliczyć, więc wystarczy zapytać, czy opiekują się takimi rodzinami (moja parafia współpracuje z Caritasem).
Z tego co slyszalam, domy dziecka chetnie przyjmuja przybory szkolne, wiec i my zdecydowalismy sie poprosic o nie gosci. Planujemy polowe dac dzieciom z domu dziecka w Gdansku Oruni a druga w Łodzi. Wybierzcie sobie jakis i na pewno nie bedzie problemu.
może ktoś jeszcze coś podpowie?
podbijam
my przekazaliśmy zabawki do Caritas - na ul. Jesionową we Wrzeszczu - przy okazji poznaliśmy dzieci :) naprawdę było warto!!
Hej:)
My też poprosiliśmy gości o przybory szkolne zamiast kwiatów i bardzo się cieszymy że tak zrobilismy. Połowę przekazaliśmy do szkoły podstawowej w małej wsi, gdzie moja siostra jest nauczycielka, i to własnie od niej nasłuchaliśmy sie jak dużo dzieci ma problemy z podstawowymi przyborami szkolnymi. Ona sama często wykłada z własnej kieszeni. Drugą częśc przekazalismy do Domu Dziecka w Kartuzach. Po weselu dopiero zadzwoniliśmy z pytaniem czy sa zainteresowani taka darowizna. Byli zaskoczeni ale bardzo chętnie się zgodzili. Na przybory szkolne zawsze jest duże zapotrzebowanie.
Myśmy tez dostali sporo przyborow szkolnych, które chcielismy oddac dzieciom potrzebujacym. I do mojej miejscowosci przyjechaly dzieci z terenów dotknietych powodzią i zdecydowalismy wlasnie im przekazac te wszystkie rzeczy ktore otrzymalismy.
Pracuję w Domu Dziecka i już nie raz Pary Młode przekazywały nam artykuły szkolne, czy książki. Bardzo cieszymy się z takich podarunków.
U nas wyglądało to najczęściej tak, że młodzi przyjeżdżali, zwiedzali dom, rozmawiali z dziećmi i przekazywali podarunki :)
image

image
marta a w którym Domu Dziecka pracujesz?:)
czy już któraś z Was dzwoniła może do domu dziecka? Spotkałam się z opinią że nie za bardzo chcą tam przyjmować zabawki, przybory szkolne, słodycze, a w schroniskach dla zwierząt - karmę. Czasem mają inne potrzeby, na które brakuje im pieniędzy. Niektórzy na ślubie/weselu zbierają kasę do puszek i dają potrzebującym kasę.
image

Inne tematy z forum Wesele

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

do góry