Widok
przekazanie przyborów szkolnych dla Domu Dziecka?
Zamiast kwiatków prosimy naszych gości o artykuły szkolne. Czy ktoś kto już przekazywał tego typu rzeczy i mógłby coś podpowiedzieć? Jak to wygląda ze strony formalności? Narazie szukamy Domu Dziecka i napewno będę dzwonić i się pytać ale chciałam się już mniej więcej zorientować jak to wygląda:)
a może ktoś zna placówki które chętnie przyjmą takie dary?
może ktoś jeszcze coś podpowie?
podbijam
Hej:)
My też poprosiliśmy gości o przybory szkolne zamiast kwiatów i bardzo się cieszymy że tak zrobilismy. Połowę przekazaliśmy do szkoły podstawowej w małej wsi, gdzie moja siostra jest nauczycielka, i to własnie od niej nasłuchaliśmy sie jak dużo dzieci ma problemy z podstawowymi przyborami szkolnymi. Ona sama często wykłada z własnej kieszeni. Drugą częśc przekazalismy do Domu Dziecka w Kartuzach. Po weselu dopiero zadzwoniliśmy z pytaniem czy sa zainteresowani taka darowizna. Byli zaskoczeni ale bardzo chętnie się zgodzili. Na przybory szkolne zawsze jest duże zapotrzebowanie.
My też poprosiliśmy gości o przybory szkolne zamiast kwiatów i bardzo się cieszymy że tak zrobilismy. Połowę przekazaliśmy do szkoły podstawowej w małej wsi, gdzie moja siostra jest nauczycielka, i to własnie od niej nasłuchaliśmy sie jak dużo dzieci ma problemy z podstawowymi przyborami szkolnymi. Ona sama często wykłada z własnej kieszeni. Drugą częśc przekazalismy do Domu Dziecka w Kartuzach. Po weselu dopiero zadzwoniliśmy z pytaniem czy sa zainteresowani taka darowizna. Byli zaskoczeni ale bardzo chętnie się zgodzili. Na przybory szkolne zawsze jest duże zapotrzebowanie.
marta a w którym Domu Dziecka pracujesz?:)
czy już któraś z Was dzwoniła może do domu dziecka? Spotkałam się z opinią że nie za bardzo chcą tam przyjmować zabawki, przybory szkolne, słodycze, a w schroniskach dla zwierząt - karmę. Czasem mają inne potrzeby, na które brakuje im pieniędzy. Niektórzy na ślubie/weselu zbierają kasę do puszek i dają potrzebującym kasę.