Widok

przekłuwanie uszu dziecku GDYNIA

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
dziewczyny polećcie w Gdyni jakis gabinet gdzie przekłuje corce uszka, cena nie wchodzi w gre, wazne zeby bylo dobrze
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9
ja byłam z córcią w Witawie w Madame, było ok,
koleżanka przekłuwała córci w Rokoko ale to było 3 lata temu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ok ktos jeszcze?
image
image
W madame nie chcieli przekłuć uszy mojej córeczce bo mówili, że za malutka i w końcu przekłuliśmy u pani która miała gabinet na Witominie tam gdzie teraz jest biedronka
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
a rzeczywiście, dopiero spojrzałam na Twój suwaczek:)
w Madame rzeczywiście przekłuwają chyba od 1,5 albo od 2 latek,
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
heh no juz tam dzwonilam i sie dowiedzialam ale jestesmy juz umowieni na abrahama do isabell maja specjalne plastikowe kolczyki dla malych dzieci, koszt 100 zl
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
Ja przekłuwałam w Rokoko na 10 lutego, płaciłam chyba 30 zł. Nie pamietam dokładnie.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja w Gdynia chyloni, w salonie pod EEG, corcia dostala nawet dyplom
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
martuchowata to pewnie metodą na dwa pistolety, jeśli tak to polecam:) moja córka miała właśnie tak robione:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
jestesmy juz po :) z czystym sumieniem polecam! Pani bardzo sympatyczna, wszystko wyjasnila a tak wyglada Julka :)

image
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 21
Czy Twoje dziecko miało przekłuwane uszy metodą BLOMDAHL?
moja miała, oba uszka na raz własnie tą metodą, miałą wtedy 3 lata

szybko i raczej bezboleśnie bo nie płakała:)
pięknie wszystko się zagoiło:)
To prosze napisac bo mam obawy wlasnie jesli o ta metode chodzi.
Te kolczyki maja duzo grubsze szyfty od zwyklych kolczykow i dziurke tez robi sie wieksza. Czy zwykle kolczyki nie sa potem za duze?
z gory dzieki za odp. bo spedza mi to sen z powiek.
córka nosiła rok te plastikowe, potem zmieniliśmy na maleńkie kolczyki z apartu z serii dla dzieci i absolutnie dziurka nie jest za duża:) nic a nic, bałabym się jej teraz wkładać kolczyki o szerszym "trzonie" bo ta dziureczka taka maleńka...

ale jeśli masz obawy to bym się wstrzymała z kolczykami
A polecasz jakiś konkretny gabinet?
Robiłam w Pępowie k. Żukowa
Mam pytanie z czystej ciekawości a nie złośliwości:-) czemu przekluwacie uszy tak małym dzieciom?
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 5
Ja swojej półtorarocznej przekluwalam w salonie fryzjerskim w Tesco, mała od razu przy przekluciu miała na uszkach kolczyki ze stali hirurgicznej, wyglądają jak złote- piękne, zapłaciłam 70zl, uszy nie ropieja i nic się nie dzieje polecam
A na pytanie czemu tak wcześnie... Nie chciałam wcale przekluwac ale ponoć im mniejsze dziecko tym mniej boli itd babka która przekluwala spytała się mnie czemu tak późno przychodzę bo ona swojej córce przekłula jak małe miało pół roku....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 14
Ja właśnie przekłułam córci uszka tu na wakacjach w Gdyni. Czytałam co polecacie i gdzie na różnych forach internetowych. W końcu zdecydowałam się na tę metodę, że przekłuwa się oba uszka na raz i zamiast kolczyków ze stali chirurgicznej zakłada się te bez domieszki niklu (Blomdahl). Cała ta "impreza" kosztowała nas trochę więcej, bo aż 120zł., ale naprawdę jestem bardzo zadowolona. Nasza córka jest bardzo wrażliwa i nie wiem czy dałaby sobie po jednym kłuciu przyłożyć coś do drugiego ucha, a tak to załatwiłyśmy sprawę za jednym płaczem. Kolczyki są śliczne, wszystko ładnie się goi, profesjonalna placówka na ul. Wielkopolskiej (Abacosun). Z przekłuciem uszu wahałam się długo, bo to sprawa kontrowersyjna dla wielu, również wśród osób w rodzinie, ale nie znam kobietki w moim otoczeniu która nie miałaby dziurek w uszach, ja sama miałam przekłuwane jak byłam malutka i nie widzę w tym nic złego. Buzia córci rozpromieniła się, wygląda ślicznie, tak dziewczęco i już nikt się mnie nie pyta czy to chłopczyk czy dziewczynka ;-) Polecam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
Zapomniałam jeszcze dodać, że te kolczyki plastikowe są tak dyskretne, że mała nawet nie czuje że ma coś na uszku, czego się obawiałam. Nie jest w stanie sobie ich sama ściągnąć, zatyczka też sama nie wypadnie. po 8 tygodniach należy je wyciągnąć i zmienić na kolczyki docelowe, w tym celu trzeba je ponoć jakoś przekręcić, czy też wyłamać tę zatyczkę, także jest to zabezpieczenie dla ciekawskich dzieci, żeby nie mogły sobie same tego wciągnąć. W tej placówce przeszkolone są 2 osoby do przekłuwania uszu tą metodą, nas obsłużyła niejaka Pani Patrycja :) bardzo sympatyczna.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

do góry