Odpowiadasz na:

Re: przepis na danie z fasolką szparagową

Ja robię fasolkę po marokańsku, zajadałam się tym na wakacjach:

- fasolkę osoloną i pokrojoną w 5 cm kawałki gotuję na miękko
- na głębokiej patelni smażę 2 cebule pokrojone w... rozwiń

Ja robię fasolkę po marokańsku, zajadałam się tym na wakacjach:

- fasolkę osoloną i pokrojoną w 5 cm kawałki gotuję na miękko
- na głębokiej patelni smażę 2 cebule pokrojone w kostkę i 3 ząbki czosnku tez pokrojone w kostkę
- później wrzucam do tego odcedzona fasolkę
- wrzucam puszkę pomidorów krojonych i 3 łyżki stołowe ketchupu pikantnego Włocławek
- to musi się zagotować i ma taką mazistą konsystencję
- solę i dodaję dużo pieprzu

Do tego świetnie smakuje karkóweczka z patelni i bagietka :D

mniam mniam, ale mam ślinotok :D

Życzę smacznego, bo to jest naprawdę wyśmienite

zobacz wątek
16 lat temu
~Cytrynka

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry