Re: przepis na racuchy
SKŁADNIKI:
-3 szkl. mąki
-6 dkg drożdży
-6 jajek
-4 łyżki cukru
-1 szkl. mleka
-2 łyżki masła
PRZYGOTOWANIE:
Wsypać 1 szklankę mąki do...
rozwiń
SKŁADNIKI:
-3 szkl. mąki
-6 dkg drożdży
-6 jajek
-4 łyżki cukru
-1 szkl. mleka
-2 łyżki masła
PRZYGOTOWANIE:
Wsypać 1 szklankę mąki do rozpuszczonych drożdży z ciepłym mlekiem i z łyżkami cukru. Zostawić, aż urośnie przez pół godziny.
Białka ubić z 2 łyżkami cukru i z rozpuszczonym masłem. Ubite białka zmieszać z żółtkami i dodać do urośniętego ciasta. Pozostawić na pół godziny i smażyć na smalcu lub oleju. Dla dekoracji można wymoczyć w cukru.
nie robiłam ich jeszcze ale spróóbuje;)
zobacz wątek