Re: przepis na rybkę pieczoną poproszę:)
a więc kupujesz pstrąga takiego 0,5 kg, myjesz i od srodka solisz i pieprzysz. Następnie trzeba w tek kieszonce wzdłuż ryby włożyć cienkie plastereczki masła i do tego drobno posiekanej pietruszki...
rozwiń
a więc kupujesz pstrąga takiego 0,5 kg, myjesz i od srodka solisz i pieprzysz. Następnie trzeba w tek kieszonce wzdłuż ryby włożyć cienkie plastereczki masła i do tego drobno posiekanej pietruszki i szczypiorku. ja siekam mały peczek pietruszki i troszke szczypiorku żeby rybka miała troche kwasu. Na wierzchu też sole rybę i bardzo grubo mielę pieprz i tymi grubymi grudkami pieprzu z wierzchu posypuję bardzo gęsto. Na folii alu układam troszkę plasteków masła wzdłuż ryby, żeby po upieczeniu skóra ryby nie przyklepiła się do folii, zawijam i piekę 25 min w temp 180-200 st.C w piekarniku gazowym.
Polecam mniam, do tego dobre suróweczki i fryty mmmm... mam ślinotok :)
zobacz wątek