Odpowiadasz na:

Re: przepis na rybkę pieczoną poproszę:)

a więc kupujesz pstrąga takiego 0,5 kg, myjesz i od srodka solisz i pieprzysz. Następnie trzeba w tek kieszonce wzdłuż ryby włożyć cienkie plastereczki masła i do tego drobno posiekanej pietruszki... rozwiń

a więc kupujesz pstrąga takiego 0,5 kg, myjesz i od srodka solisz i pieprzysz. Następnie trzeba w tek kieszonce wzdłuż ryby włożyć cienkie plastereczki masła i do tego drobno posiekanej pietruszki i szczypiorku. ja siekam mały peczek pietruszki i troszke szczypiorku żeby rybka miała troche kwasu. Na wierzchu też sole rybę i bardzo grubo mielę pieprz i tymi grubymi grudkami pieprzu z wierzchu posypuję bardzo gęsto. Na folii alu układam troszkę plasteków masła wzdłuż ryby, żeby po upieczeniu skóra ryby nie przyklepiła się do folii, zawijam i piekę 25 min w temp 180-200 st.C w piekarniku gazowym.

Polecam mniam, do tego dobre suróweczki i fryty mmmm... mam ślinotok :)

zobacz wątek
16 lat temu
~Cytrynka

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry