Re: przepis na sernik
sernik "cioci Danki"
1,5kg twarogu w wiaderku( kupuję macki) jeżeli twaróg słodzony to mniej cukru
12 jaj
kostka masła
2szkl cukru
1 budyń śmietankowy
2łyżki...
rozwiń
sernik "cioci Danki"
1,5kg twarogu w wiaderku( kupuję macki) jeżeli twaróg słodzony to mniej cukru
12 jaj
kostka masła
2szkl cukru
1 budyń śmietankowy
2łyżki kaszy mannej
olejek śmietankowy lub waniliowy
żółtka+cukier=mix,+twaróg+budyń+manna + olejek+ rozpuszczone i ostudzone masło + ubite białka wymieszac dokładnie i delikatnie az zniknie biała pianka można dodac namoczone wczesniej we wrzątku rodzynki
masy jest dośc sporo i lejącej konsystencji na wysoką bużą blaszkę
jeżeli w trakcie robienia stwierdzisz ,że zbyt lejąca to dodaj jeszcze manny
piec ok 1h i 10 min az bedzie jednolicie brązowy w 180/190stC
zobacz wątek