Widok
1.Spody tortowe potrójne
2.0,5L śmietany kremówki 36 %
3.tabliczka białej czekolady
4. Trzy paczki wiórków kokosowych
5.Sok pomarańczowy do nasączenia spodów biszkoptowych
6. Polewa czekoladowa i/lub owoce do dekoracji
-Biszkopt przekrojony na 3 części ( w wersji uproszczonej kupuję gotowe, już przekrojone na 3 części spody tortowe).
- Biszkopt nasączam sokiem pomarańczowym.
- Masa: śmietana kremówka 36% (1 kartonik, czyli 0,5L)- miksuję mikserem z 2 opakowaniami śnieżki i jak jest już ubita to dosypuję startą na małych oczkach białą czekoladę i dorzucam 2 paczki wiórków kokosowych.
-Mieszam wszystko i smaruję tą masą spody tortowe
-Zostawiam trochę,żeby posmarować wierzch i boki tortu i po bokach i na górze "przyklejam" jeszcze jedną paczkę wiórków.
Można ozdobić czekolada płynną i owocami. Można też zamiast wiórków do masy dodać maliny- będzie wtedy masa różowa-malinowa.
Ten tort to łatwizna, robi się go 15 minut, zawsze wychodzi i jest pyszny. Polecam :)
2.0,5L śmietany kremówki 36 %
3.tabliczka białej czekolady
4. Trzy paczki wiórków kokosowych
5.Sok pomarańczowy do nasączenia spodów biszkoptowych
6. Polewa czekoladowa i/lub owoce do dekoracji
-Biszkopt przekrojony na 3 części ( w wersji uproszczonej kupuję gotowe, już przekrojone na 3 części spody tortowe).
- Biszkopt nasączam sokiem pomarańczowym.
- Masa: śmietana kremówka 36% (1 kartonik, czyli 0,5L)- miksuję mikserem z 2 opakowaniami śnieżki i jak jest już ubita to dosypuję startą na małych oczkach białą czekoladę i dorzucam 2 paczki wiórków kokosowych.
-Mieszam wszystko i smaruję tą masą spody tortowe
-Zostawiam trochę,żeby posmarować wierzch i boki tortu i po bokach i na górze "przyklejam" jeszcze jedną paczkę wiórków.
Można ozdobić czekolada płynną i owocami. Można też zamiast wiórków do masy dodać maliny- będzie wtedy masa różowa-malinowa.
Ten tort to łatwizna, robi się go 15 minut, zawsze wychodzi i jest pyszny. Polecam :)