Odpowiadasz na:

Re: przepisy wielkanocne:)

1) jajka ugotowane na twardo, przekroić na pół , białka i żółtka posiekać/zmielić/przecisnąć przez praskę)
do tego dodajesz łyżkę masła, posiekany drobno koperek, sól i pieprz - gotową masą... rozwiń

1) jajka ugotowane na twardo, przekroić na pół , białka i żółtka posiekać/zmielić/przecisnąć przez praskę)
do tego dodajesz łyżkę masła, posiekany drobno koperek, sól i pieprz - gotową masą napełniasz połówki skorupek(żeby farsz ciutkę wystawał), następnie "farszową" część maczasz w roztrzepanym jajku i bułce tartej, podsmażasz kilka minut na oleju (pod koniec smażenia dodaj troszkę masła na ładniejszy zapach)


2) ugotowane i obrane jajka kroimy na pół (wzdłuż - ale te już bez skorupek), wyjmujemy żółtka, :) żółtka mielimy, do tego mielimy kiełbasę (np. śląską, grillową, starowiejską bez skóry), dodajemy posiekany szczypiorek, trochę masła, sól, pieprz
jajka faszerujemy gotową masą - tak, żeby miały drugą (brakującą połówkę) z farszu (taką "górkę")
przed podaniem polać sosem (śmietana+musztarda) :) wszyscy zajadają się tymi jajcami ;) (aż trudno zliczyć do ilu domów poszedł już ten przepis)


możesz faszerować np. łososiem, tuńczykiem, pieczarkami, serem... :)



http://forum.trojmiasto.pl/proste-swiateczne-smakolyki-t58411,1,11.html?hl=jajka faszerowane#hl

zobacz wątek
16 lat temu
AgusiaGda

Odpowiedź

Autor

Ogłoszenie
Polityka prywatności
do góry