Widok

przeprost stawu kolanowego

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
moja prawie 1,5 roczna córka ma stwierdzony przeprost kolana podczas chodzenia. Czy ktoś już to przechodził ze swoim maluszkiem? jak wygląda leczenie? do kogo na rehabilitację?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hop hop
to dotyczy tylko jednego kolana?? Ma przeprosty w innych stawach?
U nas przeprosty oznaczały Zespól ehlersa danlosa, ale przeprosty występowały i w łokciach i w kolanach i były powyżej 10 stopni.
O palcach nie wspomnę, wyginaja się jak guma :]
Musisz dojść przyczyny przeprostów i wtedy można określić działanie. W EDS przeprostów się nie leczy i nie rehabilituje, bo nie ma takiej możliwości. Dziecko zabezpiecza się stabilizatorami i to świetnie zdaje rezultat.
mamy w jednym kolanie i tylko podczas chodzenia. Mamy skonsultować to z neurologiem i skierowani jesteśmy na rehabilitację.
hop ktoś jeszcze ma jakieś doświadczenie?
inka - szukaj przyczyny, bo ona będzie tu najważniejsza.
jesteśmy umówieni do neurologa ale dopiero na 6 grudnia:(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
z tymi terminami to koszmar... A tu pewnie będzie nie sama konsultacja, ale też badania i regularna opieka, więc nie ma co prywatnie uderzać, bo to ogromne koszta.
Nie martw się na zapas, sam przeprost to nie jest nic groźnego. Mój syn dzięki tym przeprostom jest po prostu bardziej sprawny niż jego rówieśnicy. Ma tzw. hipermobilność. Bardzo widowiskowe zjawisko :)
Na wf nosi stabilizatory i one pomagają mu bardzo. Staw w stabilizatorze nie jest tak podatny na kontuzje.
Głowa do góry!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Czy zostawiacie wasze 7-latki w 1 klasie? (22 odpowiedzi)

Chodzi mi o dzieci z rocznika 2009

Jaki krem na skórę z AZS? (31 odpowiedzi)

Dziewczyny proszę polećcie jakiś krem do buźki, który pomoże zlikwidować suchą skórę ze zmianami...

atopowe zapalenie skóry (17 odpowiedzi)

Dziewczyny co stosujecie dla swoich dzieci? chodzi o balsamy, kremy do twatzy i płyny do...

do góry