Widok
przewracanie się na jeden bok...
Dziewczyny, mam pytanie...
Mój synek ma ponad 3 miesiące i przewraca się tylko na prawy bok jak leży na pleckach...czy to normalne ?
czy Wasze pociechy na początku tez wybierały sobie jedna stronę a później to mija i dziecko przewraca się też na lewy boczek?
dziękuje za odp.
Mój synek ma ponad 3 miesiące i przewraca się tylko na prawy bok jak leży na pleckach...czy to normalne ?
czy Wasze pociechy na początku tez wybierały sobie jedna stronę a później to mija i dziecko przewraca się też na lewy boczek?
dziękuje za odp.
synek tez miał 1 strone lepiej opanowana - ta na ktorej lezał w łózeczku od strony pokoju - nie chciał lezec buzia do sciany - doszło do tego ze nawet z 1 piersi jadło mu sie lepiej niz z drugiej ( nie chodziło o ilosc pokarmu )
jak sie zorientowalismy zaczelismy go kłaśc w łożeczku w przeciwny kierunku tak aby odwracał sie w druga strone..
jak sie zorientowalismy zaczelismy go kłaśc w łożeczku w przeciwny kierunku tak aby odwracał sie w druga strone..
zdecydowanie obserwuj dziecko szczegółowo. Byc moze to tylko preferencja spania, ale moze nie tylko. My poszliśmy do pediatry z podobnym problemem i dostalismy skierowanie do ortopedy i neurologa. A tam wypytywali juz bardzo dociekliwie. Trzeba obserwować wszystkie takie elementy ktore dziecko moze robic jednostronnie, czy oczka pracuja tak samo itp. Ja nie spodziewałam sie szczerze mowiac takiego gradu pytan.
jak obserwuje małego to wg. mnie wszystko rozwija sie podobnie..tzn...tylko dziwi mnie to że chce leżeć na prawym boku a na lewym w ogóle...
jak będę szła na szczepienie to zapytam pediatry...mam nadzieję że nie będzie robiła problemu ze skierowaniem do neurologa..
a tak na marginesie znacie może dobrego neurologa z Gdyni tóry przyjmuje prywatnie??
jak będę szła na szczepienie to zapytam pediatry...mam nadzieję że nie będzie robiła problemu ze skierowaniem do neurologa..
a tak na marginesie znacie może dobrego neurologa z Gdyni tóry przyjmuje prywatnie??