Widok

przeziebienie a karmienie piersią

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny jak leczyć przeziebienie aby nie zaszkodzić dziecku??
Miod, cytryna, czosnek?? O ile mi wiadomo to miód i cytryna może uczulać a czosnek może zmienić smak mleka:(
Tamtum verde tak jak leczylam się będąc w ciąży??
Czy polecacie coś innego??
mam ból gardla, glowy i czuje że coś mnie bierze:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja ostatnio byłam przeziębiona. na gardło brałam cholinex i strepsils, a poza tym rutinoscorbin. bez problemu dla maluszka
srodki zawierajace paracetamol sa bezpieczne,a srodki zawierajace ibuprofen juz NIE
w aptece na
pewno doradza :)
image
image
wklejam link:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,570,99713647,99715553,Re_straszny_bol_gardla_a_karmienie_help_.html
super forum z ekspertem dla Mam karmiących, dzięki wsparciu forum karmię już 10 miesiąc:D
dużo zdrowia!
Mi przy przeziębieniu dr zapisała Tantum verde i Ibuprofen (2-3 tabl. nie pamiętam dokładnie)
Piłam herbatę malinową z dodatkiem miodu. Małemu nic nie było. Możesz spróbować.
ja tez nie raz chorowalam i karmilam 20 msc a czosnek coz moze i zmienia smak wiec nie karmilabym 20msc jakby tak bylo :)
ja właśnie teraz mam ten problem... Od tygodnia mam mega kaszel a lekarz przepisała rutinoskorbin i tantum vede do psikania gardła....to tyle.

w aptece Pani się oburzyła, że karmie ichce strepsilsy i mi nie chciała sprzedać.... nawet syropu mi nie sprzedali w aptece....

a mam taki uciążliwy kaszel, ze nie wierze, że od rutinoskorbinu przejdzievi tego tantum :)

dzieczyny jak Wasi lekarze... ktoś wie czy flegamina dziecku nie zaskodzi?
image

ok, sory za nieuwage :) juz mam odpowiedz, . dopiero weszlam na link anii-wejherowo
bardzo pomocny - dzięki

http://forum.gazeta.pl/forum/w,570,99713647,99715553,Re_straszny_bol_gardla_a_karmienie_help_.html
image

z całym szacunkiem, ale lekarze bardziej się znaja od farmaceutów. Ja karmię 21 miesiąc, była kikukrotnie chora, 3 razy brałam nawet antybiotyki. Przy przeziębieniu mozesz brac i paracetamol i ibuprofen - ibuprom to nawet przy nawale pokarmowym zalecają i zastojach w piersi. Poza tym tantum verde i hascosept. dobry jest tez coldrex hot, w saszetkach. Na kaszel to najlepiej na mnie działa syrop z cebuli. Na katar Oxy gel. poza tym sprawdzone domowe sposoby, maliny, miód i czosnek. Mojemu dziecku te smaki nigdy nie przeszkadzały.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mojemu dziecku smak czosnku nie przeszkadza, a mój pediatra mówi nawet żeby powoli przyzwyczajać do smaku, żeby potem chciał go jeść bo jest zdrowy:)
nie wiem co pomaga bo za każdym razem w aptece mówiono mi, że niczego nie można brać...:( piłam herbatę z cytryną i miodem
jeśli czujesz się bardzo źle idź do lekarza, zgadzam się z opinią, że farmaceuci nie zawsze wszystko wiedzą...
na pocieszenie powiem ci, ze miałam straszną grypę a mała była cały czas na cycu i nie zaraziła się:)
image
ja jestem od tygodnia przeziębiona, cały czas na cycu i Mały sie na szczescie nie zaraził ode mnie... piłam Fervex, bo tam jest paracetamol i wit.C, ale z apteki dostaląm same homeopatyczne leki np. Stodal na kaszel, Oscilococcinum i Homeovox do ssania... poza tym brałam Rutinoscorbin, Tantum Verde można brać bez ograniczeń... czosnek tez jadłam, ale z obawami że Mały nie bedzie chciał pić, ale w końcu nie przeszkadzało mu to (w ciąży dużo czosnku jadłam).. także jakoś da się zwalczyć choróbsko!
na katar polecam olejki do wąchania (np.Olbas oil na chusteczce, lub Vick w sztyfcie)
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...

Ostrogi piętowe - jakie zabiegi najskuteczniejsze? (77 odpowiedzi)

Czy ktoś się borykał z tym problemem? Jakie zabiegi najbardziej pomagają?

rodzice chrzestni poszukiwani:) (48 odpowiedzi)

Zakladam osobny watek:)Jest ktos chetny?Bo stwierdzam,ze w dzisiejszych czasach bardzo trudno...

do góry