Widok
przyspiewki weselne;)
A jakie bedziecie miec przyspiewki weselne?
"A teraz idziemy na jednego" to standard chyba?;)
Jeszcze jest taka piosenka "A kto sie w ... urodzil" wtedy sie wymienia po kolei wszystkie miesiace i wznosi toasty.
Hm jeszcze: "On jest temu winien x2 pocalowac ja powinien" Ona temu winna x2 pocalowac go powinna"
A co jeszcze?
"A teraz idziemy na jednego" to standard chyba?;)
Jeszcze jest taka piosenka "A kto sie w ... urodzil" wtedy sie wymienia po kolei wszystkie miesiace i wznosi toasty.
Hm jeszcze: "On jest temu winien x2 pocalowac ja powinien" Ona temu winna x2 pocalowac go powinna"
A co jeszcze?
przy spiewniu "sto lat" na pewno nam dośpiewają kilka zwrotek
czyli po setce, jest :
"sto lat to za mało x2, całe 200 by sie zdało",
potem "a ja mogę przysiąc x2, niech nam żyją cały tysiąc",
potem "już mówią na miescie x2, niech nam zyją 1200"
i jeszce coś jest pomiedzy ale nie pamietam
moja rodzinka to namietnie przy każdym "sto lat" odśpiewuje :)
czyli po setce, jest :
"sto lat to za mało x2, całe 200 by sie zdało",
potem "a ja mogę przysiąc x2, niech nam żyją cały tysiąc",
potem "już mówią na miescie x2, niech nam zyją 1200"
i jeszce coś jest pomiedzy ale nie pamietam
moja rodzinka to namietnie przy każdym "sto lat" odśpiewuje :)
.
to ja też napisze
któryś z gości niepostrzeżenie - po kryjomu przed Panną Młodą ( ona udaje, ze nie widzi ) zdejmuje z jej nogi ślubny pantofel i idzie z nim do zespołu, a zespół zaczyna śpiewać: "Zimna, zimna, zimna rosa, Pani Młoda chodzi bosa, Panie Młody nie bądz Felek - wykup Młodej pantofelek, pantofelek jest malutki i kosztuje liter wódki..."
któryś z gości niepostrzeżenie - po kryjomu przed Panną Młodą ( ona udaje, ze nie widzi ) zdejmuje z jej nogi ślubny pantofel i idzie z nim do zespołu, a zespół zaczyna śpiewać: "Zimna, zimna, zimna rosa, Pani Młoda chodzi bosa, Panie Młody nie bądz Felek - wykup Młodej pantofelek, pantofelek jest malutki i kosztuje liter wódki..."
My zawsze śpiewamy tak:
ZImna, zimna, zimna rosa
Pani młoda chodzi bosa
Panie młody nie bądź felek
Wykup młodej Pantofelek
Oczywiście pantofelek noszą zazwyczaj Panowie na tacy po gościach, goście wrzucają do niego pieniądze i Pan młody licytuje się za niego butelkami wódki ;)
Pozdrawiam, Robert Drużba ;p
ZImna, zimna, zimna rosa
Pani młoda chodzi bosa
Panie młody nie bądź felek
Wykup młodej Pantofelek
Oczywiście pantofelek noszą zazwyczaj Panowie na tacy po gościach, goście wrzucają do niego pieniądze i Pan młody licytuje się za niego butelkami wódki ;)
Pozdrawiam, Robert Drużba ;p