Widok

pytania do ginekologa...

mam właśnie pytanie...hmmm.co do tych dni płodnych,wyliczyłam sobie ale nie jestem pewna co do tego...może mi pomożecie..ostatnie dwie miesiączki..1.trwała od 20.10-25.10,a następna ta ostatnia od 19.11-24.11,ostatni stosunek był 5.11.Czy możecie mi powiedzieć czy to był dzień płodny?????Kurde jak czytam te informacje o tych niepł. i płodnych dniach to nie bardzo rozumiem.wszystko jakoś tak ciężko to tłumaczą...właśnie najlepiej by było wypytać ginekologa, i żeby to była kobieta..ale tak pójść i z nia rozmawiać to też wstyd czasami więc dlatego wybieram takie wyjście z tej sytuacji---->FORUM:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
PROSZE O KOMENTY! :(
Dziewczyno, szansę na wpadkę masz raczej niewielką, ale tu na forum to raczej ci nikt nie pomoże. Jeśli masz jakieś wątpliwości to tylko lekarz może je rozwiązać. Co do postinoru to nie byłabym taka skłonna go brać, całkowicie rujnuje gospodarkę hormonalną. Na przyszłość polecam jednak skuteczniejesze metody niż prezerwatywa...
A jak myślisz? Czy w poniedziałek lekarz cos jeszcze poradzi? bo w weekend nie mam szans sie do niego udac... I jeszcze pytanie czy duphaston moze coś namącić? Bo obecnie uzywam te tabletki...
W poniedziałek nie ma już za bardzo szans, a co do leków o których piszesz - sama zrobiłabym przerwę dopóki nie byłabym pewna, że nie jesteś w ciąży. Nie ze względu na interakcje z Postinorem ale w razie gdybyś faktycznie miała takiego piekielnego pecha, w co nie wierzę i wpadła, zaoszczędzisz sobie nerwów przez 9 miesięcy. Pierwszy okres ciąży to czas, gdy można bardzo zaszkodzić płodowi... Nie, słońce, nie mam doświadczeń w tej dziedzinie - raz w życiu brałam Postinor, dokładnie czytam ulotki, wiem odrobinkę o gospodarce hormonalnej... Nie denerwuj się na zapas - wszystko będzie dobrze.
A jesli mi sie nie wydawało?? z brzegu miałam chyba jego sperme ponieważ po wszystkim sprawdziłam palcem i śmierdziało jakby jej zapachem... gumka była cała i w srodku była sperma ale cos jednak chyba kapło, napewno nie działo sie to głeboko tylko albo na zewnątrz albo gdzieś z brzegu, biorac pod uwage że było tego niewiele i że najpierw sperma była w gumce która miała substancje plemnikobójczą szanse na wpadke naprawde są niewielkie??? globulke włożyłam około 20 min po fakcie a "wylało" sie gdy byłam na boku i odrazu wstałam, w ubikacji sie jeszcze szybko "podmyłam", to wszystko a teraz prosze o pocieszanie, musze usłyszec czy biorac to wszystko pod uwage mam małe czy duże szanse na wpadke?
I DZIEKI ZA WSZYSTKIE KOMENTY, CZEKAM NA NASTEPNY
Nie trać czasu na forum, tylko dzwoń dzisiaj z rana:
http://wpadka.pl/pogotowieantykoncepcyjne.aspx#Pomorskie
Załatw to dzisiaj, bo czas tu jest b. ważny
'tabletkę PO', może wypisac ci kazdy lekarz, nie musi to być ginekolog.
niecaly tydzien temu przezylam z moim chlopakiem pierwszy raz i od tramtego czasu wydobywa mi sie z pochwy ciemnobrazowy sluz...wiecie moze co to moze byc?
moja dzwiczyna w grudniu 23- 24 powinna dostac okres lecz dostal go wczesniej ok 5 dni przed. okres plodlosci przepadal na ok 5 stycznia + 2 dni dla pewnosci nie bylo zadnych pieszczot itp dpiero po 9 stczynia byly male piesczoty mys moze znajodowala sie sperma na ktoryms z moich palcow lecz napweno miala wiecej niz 5 < godzin 15 stycznia odbylp sie stosunek z prezerwatywa nicn nie peklo nie bylo wytrysku wewnatrz. dzis 26 stycznia a okresu nie ma sa duze oplawy dziewcyzna boi sie pojsc do lekarza

BARDZO PROSZE O ODPWIEDZ

slyszalem rowniez ze mozan byc w cizay i miec okres...
Do ja_zalamany - ty nie bądź załamany, tylko idź ze swoją dziewczyną do ginekologa, na co wy czekacie? Jeśli istnieje ryzyko, że mogła zajść w ciążę, to albo bądźcie szczęśliwymi rodzicami, albo niech ona weźmie Postinor. A przede wszystkim nie marudź na forum, tylko zachowaj się jak mężczyzna. :]
no ja nie pojerzewam ryzyka ciazy a ona sie boi pojsc do lekarza od 25 grudnia az do 15 nie bylo stosunku .... pieszczoty tylko....

dalzcego np okres sie opuzia sa duze oplawy....
Okres może się spóźnić z bardzo wielu powodów - np. stresu ;) Teraz pewnie oboje się martwicie trochę, a to rozchwiało równowagę hormonalną u Twojej dziewczyny. Najlepiej wybierzcie się razem do lekarza. Upławy (przez "u"), w dodatku obfite (nie "duże") mogą świadczyć o infekcji / stanie zapalnym dróg rodnych. Moim zdaniem lekarz wyjaśni to najlepiej - nie czekajcie i nie stresujcie się, tylko umawiajcie na wizytę, nie ma się czego bać ani wstydzić.
czy ktos zna sie na ginekologii jak tak to prsze podac swoje gg potrzebuje pomocy!!!!
A jaką masz pewność, że ktoś sobie nie zażartuje podszywając się pod ginekologa i nie da potencjalnie niebezpiecznych lub w najlepszym przypadku błędnych porad?
Z dwojga złego lepiej pytać na forum, tutaj ktoś kto się choć trochę orientuje może sprostować różne bzdury.
dzieki:) moze i masz racje. ja juz sam nic nie weim co mam robic moja dziewczyna nadal nie ma okresu nie bylo tak gorznej sytuacji zeby doszlo do zaplodnienia dostala 21 grudnia a mailo byc 24. az do 15 stycznia nie bylo seksu bo nie bylo nawet czasu... moze czasem male pieszczoty bylu ale ponoc plemniki na rekach zyja do 2 - 3 godzin.... a te maily ponad 8 gdzin....

dlaczego moze sie jej sie spozniac okres??? czy to jak dostala 4 dni wczesniej to potem dostanie 4 pozniej ??

nie chce isc do lekarza ani testu zrobic...:(
Witam
Mam problem ostatnią miesiączke miałam 11 stycznia , a 16 pękła prezerwatywa moje cykle zykle miały 26,27 dni jednak ostatni miał 24 , następnego dnia czyli po jakichś 20 h zażyłam escapelle, po 7 dniach pojawilo sie 2 dniowe krwawienie, a 31 dostałam okres, w między czasie zrobiłam dwa testy 1 po 7 a drugi po 12 dniach oba wyszły negatywne jednak ja ciągle zastanwiam się czy możliwe jest abym była w ciąży prosze o rade:(

Witam, zastanawiam się czy przyjmowanie następującej mieszanki ziół w
postaci naparu spożywanego 3X 200ml może mieć wpływ na skuteczność
tabletek antykoncepcyjnych mercilon??

50gr
Kwiat jasnoty białej
Liść mącznicy
Liść rozmarynu
Liść pokrzywy
Ziele rdestu ptasiego
Ziele drapacza
Ziele przywrotnika
Kwiat kasztanowca
Korzeń mniszka
Owoc róży

Z góry dziękuję za odpowiedź
Witam ost z dziewczyna (jest dziewica) zabawialiśmy sie to był tylko petting... dotknąłem mojego penisa z którego wydzielał się śluz i po jakimś czasie pieszczot może(5/10 Min) pieściłem moja dziewczynę ta ręka...w jej intymnym miejscu... moje pytanie wiadome... dziękuje za odp oczywiście mądre....
Takich rzeczy generalnie się unika. Ryzyko jest choć niewielkie, ale skoro niektórzy potrafią wygrać w totka:) A zupełnie serio - wiesz po czym poznać, że ludzie są za młodzi na zaczynanie życia seksualnego? Po tym, że zachowują się nieodpowiedzialnie w kwestii ryzyka zajścia w ciążę. Tyle w temacie.
czy w okresie mozna zajsc w ciaze

Inne tematy z forum Zdrowie

Mój mężczyzna ma problemy ze wzwodem (7 odpowiedzi)

Mam pytanie. Mianowicie mój mężczyzna ma od jakiegos czasu problemy ze wzwodem. Ogólnie nie chce...

Szukam seksuologa, problemy ze wzwodem (8 odpowiedzi)

Witam . Prosze o poważne odpowiedzi.Mam problemy z erekcją. Szukam dobrego seksuologa ,...

Naturalne sposoby na powiększenie biustu (5 odpowiedzi)

Czy orientujecie się może czy są jakieś naturalne sposoby na to aby powiększyć biust? Niestety...

do góry