Widok

pytanie do mam, ktorych dzieci czesto maja zapalenie ucha

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Corka miala zapalenie ucha raz.
Zaczelo sie od kataru, ktorego nie moglam wyciagnac.
Plus chrapanie.
Potem wyciek z ucha, 2 antybiotyki i bylo ok

Od 3 dni, znowu jej cos swiszczy, czasem chrapie i nie moge wyczyscic jednej dziurki
Jak poznajecie, ze zapalenie ucha nadchodzi i czy macie jakies sposoby zeby jemu zapobiec lub zaleczyc zanim infekcja sie rozwinie?
Znowu pojde po skierowanie, moze lekarz mnie przyjmie bez czekania miesiac w kolejce
Czy zawsze zaczyna sie to od zatkanego nosa i czemu nei mozna go odetkac?
Opadam z sil, juz mam dosc chorowania na ten rok.
Najgorsze jest to ze mlodsze dziecko tez ma katar i jedna dziurka tez jest zapchana.
pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas niestety zapalenie ucha było już "normalką". Zaczęło się raz i poszło lawinowo. Okazało się, ze przyczyną jest przerośnięty trzeci migdał, niedługo mamy zabieg i mam nadzieję, ze on pomoze, bo ja juz tez opadam z sił.
laryngolog stwiedzil, ze w wieku corki to normalne, ze trzeci migdal jest powiekszony(2 latka)
pojde jeszcze do innego doktora, poslucham jego zdania
Mój mały pierwszy pierwszy raz zapalenie ucha w styczniu ubiegłego roku i...od tej pory poszła lawina, najpierw katar a potem zapalenie ucha (chyba z 4 razy). Zgodnie z sugestią lekarza, od niedawna jak tylko zaczyna mieć katar to go biorę fridę i wyciągam z noska zawartość (pomimo, ze ma 4 lata i świetnie sam wydmuchuje do chusteczki) i działa.
Moja córka w chwili obecnej nastolatka od maleńkiego dziecka miała wciąż zapalenie ucha, okazało się, po wielu wizytach u lekarzy, że ma źle wykształcone przegrody nosowe i katar spływa do uszu

Wszystko miało się dobrze wykształcić max do 8rż i faktycznie po 6rż katar nie oznaczał zapalenie ucha
Moja też miała zapalenie ucha zawsze po katarze. Lekarka mi przepisała krople (Mucofluid) na rozluznienie gęstego kataru i jest ok wszystko wysmarkuje ;)
o swietnie- kople.
czy po zakraplaniu wychodzi gleboki katar, ktorego nie mozna bylo odiagnac?
Córka ma 5 lat i ciężko jej było wydmuchać ten pózniejszy, gęsty katar, a krople go rozwodniły :)od tego czasu z uszami nie ma problemu
A i mówiła, żeby zaaplikować i "powisieć głową w dół" tak z minutę, później wydmuchać, chodzi o to żeby krople nie spływały do gardła.
Mucofluid, faktycznie swietne kropelki. Co prawda na moją małą nie działają, ale na mnie tak...
Moja córeczka przez 4 miesiące miała zapalenie uszu. Mucofluid,inne syropy i krople nie pomagały. Dopiero po wizycie u dr Piotrowskiego i przepisaniu przez niego kropli antybiotykowych i protargolowych (do sporządzenia), mała wyzdrowiała...Później się okazało, że leczenie dr Piotrowskiego jest bardzo kontrowersyjne, ale mojej małej pomogło. Nikt sobie z jej uszami nie dawał rady, dr wyleczył ją z trwającego kilka miesięcy kataru i zap. uszu.
modliszzzka
a dlaczego leczenie uwazasz dr.piotrowskiego za kontrowersyjne-pytam sie bo wlasnie leczy moja 3letnia corke
Bo te jego krople z przepisu, często zawierają sterydy, lub inne związki które raczej dzieciom nie powinno się podawać, lub nie powinno podawać się dłużej niż kilka dni a dr zaleca często 2tygodniowe terapie...

Moja córcia najprawdopodobniej w pierwszych kroplach dostała steryd. Krople zadziały szybko i pomogły małej ( jestem niezwykle wdzięczna doktorowi za to, bo mała męczyła się kilka miesięcy), ale wg pediatry było to ryzykowne działanie ponieważ mała ma wadę serca i nigdy nie wiadomo jaka będzie reakcja organizmu.

Ale powiem szczerze, gdyby problemy z uchem się powtórzyły pojechałabym ponownie do dr P. tylko wypytałabym go o szczegóły przepisu jego cudownych kropli :) On jedyny potrafił pomóc mojej małej, za co mu dziękuję :)
Mucofluid nie są na zapalenie ucha tylko żeby do niego nie dopuścić, tz na gęsty katar.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dr Małgorzata Błędzka (4 odpowiedzi)

czy może ktos chodzi do pani doktor? chciałabym poznac opinię o niej.

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...

do góry