Widok

pytanie o obrączki, skąd kupujecie ?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam dziewczyny mam pytanie o obrączki, gdzie kupywałyście? Rozglądam się dopiero, ale w Gdańsku dużo sobie liczą. Mam pytanie czy możecie polecić jakiegoś jubilera z w miarę przystępnymi cenami ? Myślę sobie może gdzieś za Gdańskiem, na obrzeżach .... ?
Będę wdzięczna z info. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my bedziemy mieli z yes bo z tamtad pochodzi moj pierscionek zareczynowy
image

image
ja alurat polecam jubilera kolo kredensu w Rumi, maja fajny wybor i niedrogo, ostatnio cala bizuterie u nich kupuje :)
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Karolinka a orientujesz się jaki jest koszt obrączek klasyczne 6mm :)
Ja swoje kupiłam u gdańskiego jubilera z ulicy Kołodziejskiej, mają bardzo ciekawe wzory i według mnie ceny również przystępne :)

my (jak i wiele tutejszych par) kupowaliśmy obrączki u P.Suchowiera we Wrzeszczu :)
AgusiaGda a gdzie dokładnie to jest w we Wrzeszczu , na jakiej ulicy?
nasze obrączki:

image

image

image

kupiliśmy je jako lekko zmatowione ;) dzisiaj już są błyszczące :P ;P ale mi osobiście to nie przeszkadza :)

Janusz Suchowier,
ul. Grunwaldzka 146,
tel. 605 113 836

image
slyszalam ze ponoc w kartuzach sa przystepne ceny wiec moze warto zobaczyc
image
my też u pana Suchowiera :)
wszystkim się podobają ;)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Dziewczyny, a gdzie dokładnie jest sklep p. Suchowiera?? A mają może jakąś stronkę web?
pozdrówki
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
z tego co wiem to p. Suchowier nie ma strony,
jego sklep mieści się we wrzeszczu na przeciwko galerii bałtyckiej, obok salonu sukien ślubnych - ale nie pamiętam jego nazwy
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
ja tez mam od tego pana obraczki moze wieczorm wkleje fotki:)
image

image
ja kupowalam w gdansku pod filarami www.jubilermj.pl, na haslo trojmiasto.pl jest 5% rabatu ;-)
myśmy robili obrączki u jubilera w starym Wrzeszczu, na rogu ul. Wyspiańskiego i ul. Danusi, robiliśmy z własnego złota i wykonanie było tam dużo tańsze niż gdzie indziej (te same obrączki na Zaspie 700 zł, w Gdańsku Głównym 500, a tam 320)
(choć z tego co pisano tutaj na forum, p. Suchowier ma porównywalne ceny, myśmy do niego nie trafili:))

obrączki są BARDZO ładne :) więc polecam :)
wklejam jak obiecałam tylko ze kiebsko widac bo robiłam telefonem

imageimage
image

image
u Kruka
[URL="http://www.whenismywedding.com/"]image[/URL]
"Apart" w grudniu zamawiamy :D
imageimage
ktos moze kupował obraczki firmy Breuning? sa dostepne w sklepie timeless na manhattanie. maja cudne wzory ale nie wiem jakie sa ceny. musze sie wybrac i zobaczyc
Ja mam od kruka i szczerze nie polecam jakiegoś "szewczyka dratewki", obrączki tańsze ale i gorszej jakości, był już o tym wątek gdzie pisały dziewczyny, że zaraz obrączka była porysowana i nieestetyczna. Pamiętajcie o tym , że jak kupujecie w porządnej firmie typu APART czy KRUK, macie dożywotnią dbałość o biżuterię, tzn, zmiana rozmiarów jak schudniesz czy przytyjesz, czyszczenie itp. A u takiego szewczyka dratewki hm..nigdy nie wiem, czy za pół roku jego sklepu juz po prostu nie będzie. Warto pomyśleć, tu jakoś idzie w parze z ceną..
powiększam :)

image
Nie mam Broń Boże na myśli Pana, którego dane pojawiają się w wątku, chodzi mi o małe i nikomu nieznane miejsca..A przy okazji cudne te obrączki Aga, te z cyrkoniami !!
Ten Pan Suchowier ma swój zakład jubilerski obok salonu BEAUTY ;)

Również POLECAM !!!
image
image
~Monia

A przy okazji cudne te obrączki Aga, te z cyrkoniami !!

dzięki :) czasem nawet klientki mi to mówią ;) nam też się podobają i nie żałujemy wyboru :) ani modelu ani złotnika ;)
Jubiler w Gdyni-Karwinach, zaraz koło Shella, na górce w centrum handlowym, koło poczty i PKO BP.

Za nasze dwie zapłaciliśmy 530 zł. I są śliczne :)

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

Re: pytanie o obrączki, skąd kupujecie ?

Ja mam od kruka i szczerze nie polecam jakiegoś "szewczyka dratewki", obrączki tańsze ale i gorszej jakości, był już o tym wątek gdzie pisały dziewczyny, że zaraz obrączka była porysowana i nieestetyczna. Pamiętajcie o tym , że jak kupujecie w porządnej firmie typu APART czy KRUK, macie dożywotnią dbałość o biżuterię, tzn, zmiana rozmiarów jak schudniesz czy przytyjesz, czyszczenie itp. A u takiego szewczyka dratewki hm..nigdy nie wiem, czy za pół roku jego sklepu juz po prostu nie będzie. Warto pomyśleć, tu jakoś idzie w parze z ceną..

~Monia

pisząc "szewczyk dratewka" pewnie miałaś na myśli polecanego przeze mnie jubilera? :)
wiesz, pewnie jest coś w tym co piszesz, ale ten jubiler we Wrzeszczu istnieje już długo, więc nie jest to zakład otwarty na pół roku, poza tym nie sądzę, aby jakość obrączek była wysoka tylko w renomowanych zakładach... wszyscy jubilerzy, u których byliśmy mieli ten sam katalog, a ceny były bardzo różne, na pewno zależne po części od renomy i jakości, ale pewnie też trochę od popularności, również na tym forum ;))
nasze obrączki z własnego złota są śliczne, na razie noszę moją trzy miesiące i żadnych rys ani zniszczeń nie ma. co do zmniejszania czy zwiększania rozmiaru, to mamy obrączki z dwukolorowego złota i przy takich i tak się z romiarem nie zaszaleje ;)
powiem Ci, że np. szyłam suknię w raczej renomowanym salonie, bo tańsze nie wzbudziły mojego zaufania, kupowałam buty w drogim sklepie, bo tańszych tak ładnych i wygodnych nie znalazłam, no i generalnie nie oszczędzaliśmy na ślubie kosztem jakości i cena nie była głównym kryterium wyboru, grała raczej dodatkową rolę, ale akurat ten jubiler wzbudził nasze zaufanie i jak na razie jestem bardzo zadowolona. no ale potwierdzić to na sto procent będę mogła za dłuższy czas :)
Wybierając usługę u Pana Suchowiera radzę trzy razy się zastanowić!
Niestety ten Pan nie traktuje poważnie swoich klientów i pracy, którą się zajmuje. Mój pierścionek z białego złota po powiększeniu wyglądał tragicznie: porysowany, pokrzywiony, prześwitywał białym złotem. Nie rozumiem jak można oddać do ręki klientowi tak wyglądający pierścionek. brak słów:(

p.s.
pierścionek wrócił do swojego pierwotnego wyglądu dzięki uprzejmości pracowników KRUKA, którzy oddali go do firmowego zakładu jubilerskiego. KRUK to na prawdę solidna firma
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Firma Kruk ledwo sie wylizała będac w ubiegłym roku na progu bankructwa,tak,że z tą dożywotnią gwarancją,to niezła przesada.Obrączki są identyczne,a kasują 150% WIECEJ,NIŻ U Pana Suchowiera.Oglądajac wiszący dyplom mistrzowski i pozwolenie na działalność każdy może przeczytać się,że firma działa w tym samym miejscu ponad 30 lat.W 1980 roku zamawialiśmy z żoną właśnie w tej firmie obrączki,a kilka miesięcy temu,zamawiała nasza córka.Radzę się niekiedy zastanowić przed wypisywaniem swoich "przemysleń".Akurat sam jestem rzemieślnikiem i przewaznie małe warsztaty są synonimem trwałości,rzetelnościi uczciwości.
niestety jakość nie idzie w parze z ceną. My kupiliśmy obrączki w APART za cenę ok 3500 zł para i na drugi dzień po ślubie wyglądały okropnie- porysowane i powgniatane!!! Teraz jestem ponad miesiąc po ślubie i nie mamy obrączek- tylko niesmak i rozczarowanie.
tylko nie APART!!!!!!!!!!!!! po kilku godzinach moja obraczka była powgniatana i porysowana. Cena nie idzie w parze z jakoscią! Za dużó marketingu za mało jakosci!
Dziękuję dziewczyny za info, oraz za dokładne namiary na jubilera we Wrzeszczu
Pozdrawiam :)
Agusia jeśli możesz to ile zapłaciliście za Waszą parę obrączek?
image
my też zamówiliśmy u Pana Janusza i już za 2 tygodnie odbieramy /:)
My mamy z Kruka
obrączki odbieraliśmy chyba w lutym :P i płaciliśmy 1080zł za parę - ale mamy duże rozmiary ;) Mariusza "19" i moja "21+" ;P także wagowo sporo tego złota :)

i mamy "wieczną" gwarancję ;)
my kupowalismy pod filarami w gdansku obraczki sa ok ale obsluga tam pozostawia duzo do zyczenia... chcialam zmniejszyc to pan oznajmil mi ze 15 zl a jak zapytal czy to nie jest w cenie to stwierdzil ze co ja sobie mysle ze dozywotnia gwarancje mam czy jak ??? a za obraczaczki nie zaplacilismy wcale tak malo
A czy ktoś może kupował obrączki w sklepie Minimax jubiler - sklep mieszczący się w Alfie w Gdańsku. Byliśmy tam wczoraj i jedne nam się spodobały, tylko nie wiem nic o tym sklepie:-)
image

Byliśmy ostatnio na poszukiwaniach obrączek. Przyznam, że do tej pory podobały mi się jedynie takie klasyczne, dopóki nie trafiliśmy do Breuning w Manhatanie. Przepiękne obrączki, mnóstwo wzorów i jest w czym wybierać. Cena nie za niska, ale stwierdziliśmy, że na obrączkach nie będziemy oszczędzać i chyba stamtąd zamówimy.
[url=http://www.waszslub.pl]image
Monia Apart nie ma dożywotniej gwarancji na obrączki.
tylko Kruk taką ma ale z tego co wiem powiększanie/zmniejszanie nie wchodzi w zakres serwisowych usług.
jest problem ze zmianą rozmiaru jak obrączka jest dwukolorowa lub jak ma różne wykończenia np złoto błysk i mat.

cześć ja wczoraj odebrałąm z narzeczonym zamówione orączki i są pzrepiękne! z APART oczywiście i nie zawiodłąm si :)
imageimage
my najprawdopodobniej bedziemy zamawiac z firmy breuning. obraczki nie sa tanie, ale maja dozywotnia gwarancje i zmniejszanie/zwiekszanie w cenie. poza tym sa piekne wzory =)
image
image
my mamy chec na obraczki z bialego i zoltego zlota w Aparcie.
firma YES, obrączki z białego i żółtego złota, szer. 5,5mm, po rabacie 1600zł za parę.
image
My kupiliśmy obrączki od Łazura. Gorąco polecamy.
Polecam Bielaka -od niego będziecie jak my mieli unikaty z fajnym pomysłem - wszystko w rozsądnej cenie, reklamę ma w Weselniku http://weselnik.trojmiasto.pl/jubiler/
nie kupuj obrączek u suchowiera!!! nas oszukał-zamiast białego złota, pod spodem był metal!!!!!
Okruszek, a czy dostaliscie zwrot calej kwoty za te obraczki?
[url="http://www.whenismywedding.com/"]image[/url] image
nasze sa z kruka i sa przesliczne :D
image image
My mamy obrączki z białego złota z Apartu, są śliczne, delikatne, wygrawerowane. Pierścionek też wybrałam wcześniej z Apartu i bardzo sobie chwalę tę sieć sklepów :)
oczywiscie ze dostalismy zwrot kasy, sprawa przeszła nawet przez urząd probierczy. gdyby nie fakt ze kawalek w obrączce męża odprysł do dzis bysmy nie wiedzieli ze pod spodem jest metal, a Wam-ktorzy tak sie cieszycie z uslug tego pana , radze sprawdzic co macie pod wierzchnią warstwą obrączek, bo mozecie sie zdziwic....
ja też zostałam oszukana, oddałam pierścionek z brylantami do powiększenia, otrzymałam pierścionek porysowany, zniekształcony no i nie porodowany!! skończyło się na wymianie zdań,
jeśli chodzi o pana SUCHOWIERA to wszystkim odradzam. razem z męzem daliśmy do zrobienia u niego obrączki i nistety bardzo tego żałuję. obrączki miały inny kształt niż wybraliśmy, brak wzorku na bokach, a dodoatkowo jeszcze były za duże. Pan Suchowier co prawda zrobił jakiś tam wzorek na bokach, ale kształt i rozmiar musiał pozostać ten sam ( za moło czasu zostało do ślubu, aby coś zmieniać) . zaraz po ślubie zaniosłam obrączki do zmiejszenia. okazało sie, że nie darady ich zmiejszyć bez nacięcia.( za duża różnica) po wymianie kilku zdań zaproponował, że zrobi nam obrączki od nowa, oczywiście za darmo. wzięto ponownie pomiary, wybraliśmy kształt, wzór i miały być gotowe za 2 tygodnie. po 2 tygodniach przyjechałam odebrać obrączki, a tu co? obrączki nie gotowe. zrobił kształ , brakowało ciągle wzoru. po kolejnym tygodniu, przyjeżdzam odebrać obrączki, a tu sie okazuje, że jest inny wzór na bokach. na zakończenie pragnę dodać, że za te obrączki zapłaciłam 1650 zł.
WSZYSTKIM JESZCZE RAZ SERDECZNIE ODRADZAM TEGO ZŁOTNIKA. !!!!!!!!!!!!!
my kupimy w aparcie :) nasze obrączki
Beti jakie obrączki chcesz kupić w Aparcie ?? wkleisz zdjęcie ??:)
hej dopiero Piwonia znalazłam ten wątek gdzieś się zgubił w pozostałych :))
image
tez sie pochwale..

facet z gdanska, ktory tutaj byl polecany ze na allegro ma swoje oferty.. wycenil mi te obraczki z brylantami, na ktorych kompletnie sie nie znam... na 5 tyś . :o
nasze wybranki .. ;D dla mojego R oczywiscie bez blyskotek ;D

image

image
myśmy dzisiaj właśnie odebrali obrączki:)

w.kruk
image
image
Cinderella - bardzo ładne obrączki!!!!!!
image
My zamówiliśmy u p. Bielaka - to znany projektant robi piękne obrączki.
roksana Twoje obrączki są złączonego złota??
My kupiliśmy obrączki w Karacie we Wrzeszczu. Nie wiem jak te o wymyślnym wzorze,ale my zamówiliśmy klasyczne i wyszło najtaniej. A odwiedziliśmy wielu jubilerów. Poza tym bardzo miła obsługa. Przyjemnie się kupowało. Niestety na razie nie mogę się wypowiedzieć co do ich jakości,ale mój pierścionek zaręczynowy też jest stamtąd i poza drobnymi ryskami, które sa normalne przy codziennym noszeniu, nic mu nie dolega. Wiem,że kupienie w Aparcie czy Kruku jest najmniej ryzykowne,ale myślę,że warto tam się wybrać dla porównania. Karat mieści się przy Grunwaldzkiej mniej wiecej na wysokości Jantaru (ale po drugiej stronie).

pozdrawiam
tez juz wspominalam o historii swoich obraczek zamowionych u p.suchowiera - koszmar, nasze obraczki tez wyszly zupelnie inne, poprawiane byly 3 razy, robione od nowa i wiecznie nie na czas!
Dlaczego "Okruszek" nie napisał prawdy, że dostał zwrot + 300zł więcej. A metalu był rzeczywiście okruszek. Aby uzyskać stop białego złota trzeba dodać granulat komponentu z palladem. w zakupionym przeze mnie granulacie dodanym do czystego złota był skrawek nietopliwego metalu wielkości 1 mm. Ja tego nie wykryłem oraz Państwowy Urząd Probierczy, który obrączki ocechował. Państwo nie zgodzili się na wykonanie nowych obrączek w ciągu 48 godz. Oddałem pieniądze + kawałek złota wycętego z tej obrączki, na dowód że jest czyste i dodałem 300 zł,aby kupili nowe obrączki gdzie indziej, Do dzisiaj mam wycinek feralnej obrączki, ponieważ coś takiego nie zdażyło mi sie nigdy w mojej czterdziestoparoletniej pracy zawodowej. Tak jak lekarzy, czy prawników obowiązuje złotników etyka zawodowa,której przestrzegam. W swojej pracowni od1977 r. wykonałem kilka tysięcy par obrączek, pierścionków i nikt nigdy mnie tak nie oczernił. Czy naprawdę w internecie można wypisywać bezkarnie wszystko, bo jest się anonimowym?

popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja kupiłam w Apart i nie wiem jak taka firma moze sobie pozwolic na sprzedanie klientom za spora kasę takiego "kupy". Zaraz po łsubiee oddalismy je do rekalamacji. Zarządalismy zwrotu pieniedzy bo nie chcemy miec z tą firma nic wspólnego!
również zdecydowanie odradzam ! Minęło kilka lat od tego wpisu a ja miałam dokładnie taką samą historię.:((
Dziewczynki , a któraś może robiła ze swojego złota , jeśli tak to gdzie ?? Ile płaciłyście gram przerobionego , bo chyba tak się liczy , no i czy jesteście zadowolone , czy miałyście wybór itd.... :)
image
Tydzień temu byłam u Pana Suchowiera w sprawie obrączek, będę wyrabiać z własnego złota. Pan powiedział, że może dowolnie zmienić kolor. Koszt przygotowania obrączek to ponoć max 500 zł, czas oczekiwania ok. 3 tygodnie. Oglądałam wzory - widać że to staranna robota, ładnie wtapia również kamienie...ale na forum wyczytałam, że Pan nie daje paragonu, to trochę mina mi zrzedła:(
Jeszcze ta historia o której napisał Okruszek...mam teraz mega wątpliwości czy tam się udać...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Salon Kruk-dożywotnia gwarancja na wszystkie usługi,mila obsługa-Galeria Bałtycka.
Czy w Trójmieście można kupic obrączki Stelmach?
imageimage
Basieniak w Fasion Housie
piekne sa obronczki na zamowienie
oglądałam kiedyś obrączki w FH ale nie wiem czemu, wydawały mi się słabej jakości. Złoto było porysowane jakby "przeżyły" co najmniej 10 lat na palcach. Do było dość dawno, może teraz już mają trochę lepsze.
image
Zamawiał ktoś obrączki w sklepie internetowym??
imageimage
bałabym się zamówić przez neta obrączki
Ja najbardziej się boję, iż rozmiar będzie zły:/ Obecnie przebywamy w Irlandii, a tu jest inna miara. Ja mam wg UK O a to znaczy 15 lub 16 więc problem mam. Chyba muszę czekac az pojawię w Polsce, szkoda
imageimage
a nie możesz kupić w Irlandii:)?
image
Nic mi się tu nie podoba, łącznie z cenami. Podobają się nam właśnie z firmy Stelmach
imageimage
ja zamówiłam wg naszego pomysłu u znajomego złotnika - on nie robił, a tylko sprowadził już z naszymi zmianami
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
http://img231.imageshack.us/img231/4408/5895804.jpg

my mamy takie z bialego zlota i diamencikami:)w srodku grawerujemy date i imiona:)
http://img231.imageshack.us/img231/4408/5895804.jpg
Ja w Gdańsku Wrzeszczu zamówiłam u jubilera firmy Stelmach obrączki:) w przyszłym tygodniu odbieramy :)

a tak wyglądają .. :

image

i one tez sa w FH , nie wydaja mi sie osobiscie slabej jakosci ;)
image
a my obrączki dostaliśmy w "prezencie" od nieżyjącej już babci mojego narzeczonego, która kupiła je dawno temu jak jej wnuki były jeszcze małe- kupiła każdemu parę, dostaliśmy je niedawno od mamy mojego S. - obrączki są dokładnie takie jak sobie wymarzyliśmy, całe ze złota półokrągłe średniej szerokości- zwykłe bez żadnych udziwnień, bo ja się lubuję w klasyce:)

image
roksana.s ja też zamówiłam identyczne są super i sprzedawczyni sama je ma i mówiła ze jest bardzo zadowolona,a ile za nie dalaś???
obrączki poprostu super ale jedyny minus to to ze damskiej nie można potem powiększyć....ale tak to juz jest we wszystkich obrączkach które maja więcej niz jeden kamyczek.
okolo 14 g - 1860 zł
image
ja polecam www.inneobraczki.pl
zaje....te pomysły
roksana.s no to podobnie zapłacilaś co ja:)
odebrałas juz je może???Zadowolona jesteś ???
jeszcze nie .. ;P

a masz zdjecia obraczek swoich tak na zywo? odebralas juz?

jak masz wyslij mi zdj , amishu@o2.pl :)
image
nie mam jeszcze,bo kilka dni temu je zamówiłam dopiero...
my kupiliśmy obrączki firmy łazur w fashion house
image
My kupiliśmy obrączki w Yes ...
image

image
śliczne :)

nie martwicie sie ze zejdzie wam srodek???bo ja też myslałam o takich ale jakoś w koncu zrezygowałam

Mój suwaczek
śliczne :)

nie martwicie sie ze zejdzie wam srodek???bo ja też myslałam o takich ale jakoś w koncu zrezygowałam....ehhh

image
dzięki ;)

nie martwimy się, bo obrączki są solidnie wykonane ;)
image
my kupowaliśmy w aparcie ale niestety po dwuch latach się starly
Polecam salon KRUK, osobiście wolałam zaoszczędzić na czymś innym ale nie na obrączkach
ja kupowałam nasze w goldexie, w fashion house jest stoisko oraz na zaspie maja swoj punkt-obraczki klasyczne, cena niewygorowana.
My również kupimy w Goldexie w FH, z firmy Łazur bądź Stelmach, na miejscu się zdecydujemy, chodź model już wybrany:)
imageimage
jak wyglada zamowienie obraczek w Aparcie?ile zaliczka przy zamawianiu?
[url=http://zasuwaczki.bejbej.pl/]
image
[/url]
kaja przyłącze się do Twojego pytania ;))
polecam obrączki p. Bielaka, noszę już rok, wyglądają świetnie, i wzbudzają powszechny zachwyt
nam sie spodobal wzor z Apartu i nie mamy zamiaru ogladac juz innych, wiadomo;)
image
[/url]
A ja nie polecam Apartu przestrzegając wszystkie dziewczyny. Jestem 4 miesiące po ślubie i obraczki się wytarły wogóle nie przypominają tego co kupiliśmy. Ja jeszcze licze na to że to odswieżanie gwarancyjne coś zmieni. Jedna obrączka kosztowała nas ok 1850zł (komplet 3700) Druga damska miała być z małym diamencikiem ale ostatecznie z niego zrezygnowaliśmy. Kolejnym problemem był fakt iż chcieliśmy miec na obrączkach wygrawerowane (Ubi tu imię data) Ibi ego imię data. Na męskiej obrączce, dużo większej od damskiej, Pani powiedziała ze jest 1 litera za dużo ale zważywszy, że była ogromna różnica rozmiarów ja mam 9 mąż 18 powiedziała ze powinno się zmieścić a w razie czego będą dzwonić. W efekcie przy odbiorze obrączek okazało się że producent zaczął grawerować i nie ma imienia tylko ten cytat. Trochę się zdenerwowałam bo zależało mi bardziej na imieniu niż jakims cytacie. No ale cóż inna pani przyjmowała zamówienie inna wydawała i ta co wydawała obrączki powiedziała ze nie przyjęłaby tego zamówienia.
przykro mi ze tak sie stalo, ja bym w tym przypadku po prostu nie przyjela...jeszcze za tyle pieniedzy. bo to nie klienta wina ze maja niekompetentnych pracownikow...
jesli chodzi o obraczki matowione czy jakies tam to niestety jest to do przewidzenia ze sie wytra...:(
ten wzor ktory chcemy jest sprawdzony u mojej mamy tak wiec sie nie boimy ale dzieki za info ,zwrocimy uwage na grawer.
ile wplaca sie zaliczki??? i do ilu znakow grawer,mysle problemu nie bedzie bo 9rozm to raczej nie mam;)
image
[/url]
A ja dzis po pracy zabiorę mojego J bez Jego wiedzy (małe zaskoczenie) do kilku salonów z obrączkami. Poogladamy wzory i dam jutro znać jak wrażenia po :)

"A gdyby tak świat leżał u Twych stóp...?"

''Nie odkładać marzeń, bo nie zmieszczą się na półce"
daj znac;)
image
[/url]
My zamawialismy nasze u Bielaka i jestesmy MEGA zadowoleni. Sa piekne, orginalne... Dostajemy mase komplementow na ich tema. Bardzo polecam, bo obraczki piekne, a pan Andrzej jest bardzo milym czlowiekiem i pasjonatem swojego fachu.
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
Ostola z jakiej kolekcji macie obrączki?
My też mamy od p. Bielaka - polecamy, ma super pomysły
Mam pytanie. ile czasu przed slubem zamawiacie, kupujecie obrączki? My bieżemy slub w lipcu i nie wiem, kiedy najlepiej zacząc szukac obrączek.
my kupilsmy w maju, a slub był we wrzesniu.
...a potem przyjdą noce
jak psy wierne pod nasz dom...
my mamy z Kruka:) jesteśmy zadowoleni z obsługi i jakości :) i dodatkowo otrzymaliśmy 20% rabatu :)
image

Breuning

A może któraś z Was ma jakieś informacje na temat obrączek firmy BREUNING ?? Obrączki są naprawde bardzo ładne ale i cena nie jest niska. Producent gwarantuje dożywotnia gwarancje i dużo większą wytrzymałość i odporność na zarysowania. Jednak może któraś z Was ma jakieś doświadczenie w tej kwestii ??
My ślub mamy w październiku a obrączki kupujemy w lipcu
imageimage
My obraczki wybralismy w manhatanie, ale zamowilismy z http://nazareczyny.pl Wyszlo duzo taniej:) dozywotnia gwarancja faktycznie jest, do tego bezplatna pierwsza korekta rozmiaru.
My za specjalnie nie szukalismy, poszlismy do Apartu, maja duzy wybor, wiec nie mielismy problemu, odrazu sie zdecydowalismy.

Pozdrawiam

Apart

my mamy z apartu, po prawei 6 mies uzytkowania 24h/dobre NIC sie z nimi nei dzieje i nic w rowek z bialego zlota nam nei wchodzi.

Ja polecam:)
image
my goldex ul.pilotów a to samo stoisko jest w FH
[url=http://slub-wesele.pl/]image

[url=http://www.suwaczki.com/]image
lilo my właśnie w FH będziemy zamawiac:)
imageimage
ale ich obrączki są zwyczajnie...nieładne, zbyt wymyślne, a gdy zapytaliśmy się czy w "żeńskiej" obrączce mogą umieścić brylant sprzedawczyni odpowiedziała, że można, ale z doświadczenia wie, że nie robią tego ładnie...brak słów.
Sama prawda co mój mąż pisze:)

A oto nasze:
image
ja konsekwentnie polecam Bielaka, i gwarancja, i zmiana rozmiarów, i grawer, i brylant za 75 zł i jeszcze sami wybraliśmy co chcemy
marecki może dla Ciebie zwyczajne, nam się natomiast bardzo podobają obrączki z firmy Stelmach
imageimage
my kupiliśmy z MARKGOLD w Wejherowie na kaszubach facet robi świetne obrączki i można zamówić sobie wzór jaki się chce i wcale nie jest drogo za dwie obrączki i jedne z najszerszych daliśmy 1600zł za pare :)
Basieniak w FH nie mierzyliśmy obrączek, a bardzo jestem zadowolona z obslugi na Pilotów, pan bardzo sympatyczny, pokazał wszystkie modele, a my mogliśmy mierzyć obrączki "do woli", ostatecznie wybraliśmy klasyczne
[url=http://slub-wesele.pl/]image

[url=http://www.suwaczki.com/]image
Dziewczyny są rózne próby złota czy patrzycie też na to uwagę czy tylko na wyglą?? Bo wiem że jest 1 próba polecana kiedyś widziałam w TV ale niestety nie pamiętam :/
Dzięki lilo za info, jeśli w FH będzie coś nie tak to podjedziemy na Pilotów. Na daną chwilę mam kontakt tylko meilowy z obsługą Goldexu w FH, bo nie ma mnie w kraju i na ten kontakt nie narzekam...nam się podobają dwukolorowe, ale może na miejscu jak będziemy mogli przymierzyc to zmienimy zdanie;)
imageimage
a my kupowalismy obraczki we Wrzeszczu na Grunwaldzkiej, taki maly sklepik po przeciwnej stronie Galerii Baltyckiej, obok sa chyba lustra czy cos takiego. Poki co jestesmy bardzo zadowoleni, pan zrobil nam takie jakie sobie zazyczylismy, dwukolorowe i to w cenie o polowe nizszej niz w Aparcie. Do tego w aparcie marudzili ze nie moga nam zrobic do konca takich jak bysmy chcieli...co dla pana z "malego sklepiku"nie bylo najmniejszym problemem :)) szczerze polecam!
ja akurat nie patrze z jakiej próby (chodź w Angli irlandii bym nie kupiła bo tu są kiepskiej jakości) tylko na wygląd bo mam ją nosić przez całe życie :) tak samo nie patrze czy sa z Apartu czy od Kowalskiego bo przecież i tak nikt nie będzie widział jakiej firmy chyba że będziesz chodzić z metką i się chwalić że dałaś za nią 4000 :/
tak wlasnie Asia,masz zdecydowanie racje :)))wazne zeby byla solidnie i ladnie zrobiona, a nie co ma na metce...
o dzieki a co myślicie o piaskowanych obrączkach czy to szybko się nie pościera?? jak myslicie? bo podobają mi się takie ale boję się że piaskowane mogą się pościerać szybko:/ Akle mogę się mylić dlatego proszę o radę :)
no mi pani powiedziała że te piaskowane bardzo szybko się ścierają i tak samo błyszczące się rysują ;/ tyle że tych piaskowanych nie można za wiele reazy zcierać'piaskować' bo podobno w końcu będą za cieńkie i się zepsują ;/
a pomyłka ja kupiłam w goldmarku a nie makgold :)))
my kupiliśmy w Kruku...piękne białe złoto...pierścionek zaręczynowy mam również z Kruka i ponad rok noszenia i nic się z nim nie działo...mam nadzieję że tak samo będzie z obrączkami
My zamowilismy u Bielaka (doskonala obsluga, wlasciwie mozna zazyczyc sobie wszystko o czy marzycie, a ceny nie sa kosmiczne), wygladaja rewelacyjnie, musimy jeszcze uzbroic sie w cierpliwosc i poczekac kilka dni na odbior.
My kupujemy obrączki w salonie na Grunwaldzkiej u pana Czarkowskiego niesamowity wybór obrączek ceny bardzo dostępne a co najważniejsze naprawdę potrafi doradzić i bez ogródek mówi które wzory są bardziej lub mniej wytrzymałe, doradza o matach czy połysku itd.
my byliśmy w w miejsach tak oczywistych jak, YES, KRUK, APART, MINIMAX, z takich firm najkorzystniej wychodzi minimax. Jednakże bardzo miło zaskoczył nas Pan Wojciach z V&M ART. Jednakże my wybraliśmy (chyba na 100%) sklep internetowy http://www.e-obraczki.pl bo jako jedyni z nam znanych maja obraczki BREUNING z Rainbow collection. Są piękne !!
potwierdzam my też kupiliśmy w centrum obrączek ślubnych u pana czarkowskiego.takiego wyboru chyba nie ma nikt w trójmieście a trochę pochodziliśmy i szukaliśmy tych jedynych wymarzonych krążków.ceny konkurencyjne miła obsługa,potrafi doradzić
My również kupiliśmy obrączki u Czarkowskiego. Bardzo sympatyczny Pan.
Czy jest tanio, to nie wiem bo nie mam porównania.
Daliśmy mu trochę więcej złota niż potrzebował na te obrączki, dzięki czemu zapłaciliśmy tylko 390zł.

Strona http://www.jubilerczarkowski.pl
image
Agnus, sorrki, że nie na temat, ale kiedy masz ślub? czyżby 22.października? :DD
dzięki za info o Czarkowskim poszedłem zobaczyłem uwierzyłem zamówiłem jak odbiorę to napiszę
Wiele osób pisze dobre opinie o panu Czarkowskim więc chyba też tam pojade i zobacze ale dopiero w listopadzie niemoge sie doczekać :)
ja też się tam wybiorę mamy jeszcze dużo czasu ale trzeba się zacząć rozglądać napiszcie mi gdzie to dokładnie jest
no fajnie fajnie Maciek, Mirek, Ania, Arturo
napiszcie coś jeszcze z tego IP
ja tez zamowilam u Czarkowskiego :) bardzo sympatyczny Pan:) za dwa tygodnie beda do odbioru :) mielismy swoje zloto wiec dostaniemy jeszcze 37 zł zwrotu :)

image
my nasze obrączki kupiliśmy w Aparcie i to był błąd, bo wzór prosty jak drut, a u Czarkowskiego byłoby taniej. nie to żebyśmy nie byli zadowoleni, bo byliśmy bardzo, ale cena też odgrywa tu pewną rolę... teraz natomiast mój mąż zgubil swoją obrączkę :( i daliśmy do dorobienia u Czarkowskiego właśnie. zero problemu, cena mocno konkurencyjna, a obsługa przemiła :)
image
My też kupowaliśmy obrączki w centrum obrączek Pana Czarkowskiego. Muszę przyznać że sie bardzo miło zaskoczyłam.
Sklepik niewielki jakoś nie robi z zewnątrz większego wrażenia ale wybór obrączek duży, obsługa bardzo miła. Pan doradził pomógł dobrać a na ulotkę z targów ślubnych rabat dostaliśmy :)
Dziewczyny a jakie ceny u Pana Czarkowskiego, my już mamy obrączki, ale chcemy je przetopić i wybrać jakieś ładne,no i oczywiście wydać jak najmniej kasy
http://www.zlotnik.elblag.pl
Solidna firma, ceny bardzo korzystne. Najlepiej robić z własnego materiału. Młodzi, mili, kontaktowi ludzie.
Czarkowski - polecamy, zrobił nam wg. naszego pomysłu i wyszło cudnie! Pełen profesjonalizm i taniej niż u konkurencji.

Inne tematy z forum Wesele

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

do góry