Widok

pytanie raczej do Pań

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam wszystkich odwiedzajacych to forum chodz domojego wesela daleko ciekaw jestem dlaczego akurat glownie obraczki robi sie ze zlota? i pierscionek zareczynowy tez powinien byc ze zlota ? o co w tym chodzi tradycjia? czy przypadek?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oooo,widzę znowu złośliwe uwagi.No cóż....to chyba przywilej tego forum :( niestety.Obrączki nie muszą koniecznie być z żółtego złota.Moga być z białego jeżeli lubisz takie złoto i podoba Ci się.Może to też tradycja,że akurat robi się z żółtego,a moze są bardziej trwałe niż np srebro.Oto to musiałabyś zapytać już złotnika.Ale jeżeli nie chcesz mieeć ze złota to kupcie jakieś inne.Obraczka to tylko symbol,więc chyba nie ma aż takiego znaczenia z czego jest zrobiona.To chyba indywidualna sprawa każdej pary.

Pozdrawiam :)

Całkowicie się z Tobą zgadzam nefretete. To tylko symbol. Jesli para sie kocha i chce wziąć ślub to może to zrobić pierścionkami z gumyu do żucia.
A ty Zosia weź sobie cos na uspokojenie, bo przed tym ślubem jesteś chyba za bardzo nerwowa i wyżywasz się na reszcie. Pozdrawiam
nie to zadne zlosliwe uwagi to potrzeba wiedzy dlaczego wlasnie tak jest? dlaczego zloto co w nim jest ? zakladam ze 90% obraczek jest ze zlota ? dlaczego? dlaczego ??
Zapytaj złotnika,albo może księdza....nie wiem.Poszukaj w necie,moze znajdziesz odpowiedz na nurtujące Cię pytanie.

Wcale nie muszą być ze złota, my mamy z tytanu z małutkim akcentem złota żółtego i też wyglądają cudnie, przynajmniej są inne a cenowo wyszło tak samo jak nie taniej. Robiliśmy na zamówienie i moja dodatkowo ma mały diamencik.
do góry