Widok

rożek czy otulaczek ?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
w sierpniu na świat przyjdzie mój synek i mam wielki dylemat...kupić rożek czy otulaczek?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
rozek,nie gruby,ja nim owijałam dzidzie na poczatku a potem służył jako materacyk w wózku(gondoli),lub kołderka.
też rodzę w sierpniu, i niby mam rożek ale cały czas się zastanawiam, czy jeśli będzie ciepło, to dziecko mi się w nim nie ugotuje ;)
no właśnie też się nad tym zastanawiam :)
dużo tych otulaczków teraz jest,ale nigdzie nie jest napisane co jest lepsze :)
Dziewczyny a ten rożek, otulaczek są faktycznie niebędne?
Mam już pościel tzn. kołderkę i dziś kupiłam śpiworek. Potrzebny będzie mi jeszcze rożek? ranyyy pogubić się w tym można :)
Rodziłam w lipcu w zeszlym roku.. miałam otulaczek i rozek..
I u nas sprawdził się rożek ( w szpitalu i kilka dni po),
a otulaczek wyprałam po zakupie... :) i leżał, leżał i się nie doczekał:)
był to jezden z najbardziej nie trafionych zakupów.
moja rada- kup sobie rozek i to mocno usztywniany - ja bylam mega zadowolona z tego rozwiazania. Dzieciaczki lubia cieplo i szybko sie wychladzaja, wiec raczej ciezko je "ugotowac" w rozku :) Mi usztywniany rozek byl pomocny w wyciaganiu dziecka z lozeczka szpitalnego - bylam po cc i ciezko bylo sie ruszyc na poczatku, a tak nie musialam nikogo prosic o pomoc. Do tego tatus dziecka nie bal sie trzymac malego w tym rozku :) Mialam rozek z mama i ja - usztywniany, na rzepy zapinany i do tego jeszcze na zawiazywanie byl:) spiworek przydal mi sie dopiero po pierwszym miesiacu zycia malego.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki :) oki czyli jeszcze szukam rożka :)
Novia8 - rożek przyda Ci się głownie w szpitalu.
Nie wiem gdzie rodzisz, ale jak mama nie ma to z reguły szpital "użycza" ..:)
ale jak będzesz chciała kupić to nie inwestuj za wiele :) bo długo raczej nie posłuży :)
wielkie dzięki
czyli jednak stawiam na rożek :)
nie musi być usztywniany,to moje drugie dzieciątko,tak więc już też nie będzie obawy przy trzymaniu :)
ja rodzilam w sierpniu 2lata temu i ciezko powiedziec o upalach w sierpniu:))w tamtym roku pamietam koncowke sierpnia ze byla sliczna, ale mysle ze dziecko sie nie ugotuje w rozku nam sie na poczatku przydal zwlaszcza w szpitalu.
ja rodziłam w kwietniu, czytajac wczesniej opinie, ze rożek tylko w szpitalu kupiłam otulaczki, niestety nie pasowały mi, wiec zawijalam mała w kocyk polarowy podszyty flanelka - w szpitalu, pozniej okazalo sie ze jednak nie lubi byc skrępowana. Jak dla mnie kupowanie rożka troche jest bez sensu skoro rodzicie w sierpniu. Malucha można zawinąć nawet w pieluche tetrową...
Ninuska chcesz kluska?
no ja używałam rożka tylko w szpitalu ( 11 dni co prawda) i chwilkę w domu, później było mi dużo wygodniej trzymać Młodą na rękach ..

miałam też usztywniany i zwykły i zdecydowanie mi bardziej pasował zwykły, ten ze sztywnymi pleckami jakiś nieporęczny był ;)

dlatego z racji tego, że jeśli będę teraz używać ( chodzi mi o pogodę) to i tak niedługo, kupiłam w akpolu najzwyklejszy za 16 zł bodajże, więc w razie czego nie będzie szkoda ;)
rozki to nie jakas wielka suma wiec nie jest szkoda, mialam usztywniany ale usztywnienie i tak wyjelismy tzn pani w szpitalu i my potem tez. my dosc dlugo uzywalismy potem maly na nim lezal poprostu jak byl rozlozony albo jako kolderki takze jak sie wyda te 20zl i przyda sie nawet na miesiac to nie jest szkoda. ile jest takich rzeczy co wcale sie nie przydadza a kosztuja sporo wiecej.
nie no ja na pewno kupię tylko miałam dylemat co,ale już wiem,że będzie to rożek :D
My też mieliśmy rożek. Najpierw używaliśmy w szpitalu(raczej w firmie materacyka..było gorąco więc rzadko Syna zawijałam),a potem w domu kładliśmy Małego, używaliśmy jako kołderki i przez cały czas używania gondoli leżał na nim.
Rożek się przydaje, oczywiście stosowny o pory roku i jak to pierwsze dziecko to polecam taki z usztywnianym wkłądem , łatwiej nosić mluszka, głónie tatusiowi
wg mnie warto mieć rożek, u nas np śpiworek sprawdził się dopiero później,na początku mała płakała jak nie była w pełni utulona, musiała mieć zawinięte ręce, w śpiworku jej źle było
Kocyk też spełniłby to zadanie ale w rożku było wygodniej.

Otulaczka nie miałam, więc nie wiem na ile jest on lepszy/gorszy od tradycyjnego rożka.
Te rozki z akpolu po 16 zl sa najlepsze moim zdaniem,mialam tez grubszy z frotki ale byl nie wygodny.
ja też w sierpniu rodziłam i rożek był przydatny.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

do góry