Widok

os. bursztynowe-Pruszcz Gdański

kupiliśmy mieszkanie w budynku C i nie mozemy doczekać sie teraz grudnia-odbioru. Jest ktos kto tez bedzie tam mieszkał?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja zrobiłem rezerwacje na budynek B. Myślałem o budynku C ale mieszkania "Fajniejsze" zostały już sprzedane lub jest rezerwacja.
Sporo się dowiedziałem o całym osiedlu bo jeździłem już tam kilka razy. Zrobiłem też wątek na forum i też uzyskałem trochę informacji. W tym budynku C widać z dnia na dzień postępy. Nie do końca podobały nam się okna, ale we wszystkich budynkach są dziwne. Widziałem wykończone mieszkania. Są niezłe. Drzwi wejściowe słabe i tanie. Raczej reszta typu wylewki i ściany gra. Z tego co wiem w Bloku C nie ma kuchni w cenie ani piwnicy stąd mój wybór był na B bo tam za te rzeczy nie trzeba dopłacać. Droga która buduje się od ronda w prawo ma być doprowadzona na osiedle pod koniec roku czyli wtedy kiedy dostaniecie Państwo klucze. Jak już kupię mieszkanie i będzie mnie stać na stolik :) Zapraszam na kawę po sąsiedzku. Pozdrawiam i życzę miłego czekania
My cały czas monitorujemy sytuacje na budowie-patrzymy jak rosnie w oczach nasze gniazdko. w budynku C kuchnia jest w cenie ale od ostatnich targów i my niestety sie na nią nie zalapalismy:( ,a forum tez juz zlokalizowałam i rzeczywiscie można tam znaleźć wiele cennych informacji.
Czy orientujecie się Państwo jak wyglądają czynsze za mieszkania na bursztynowym?
niestety nie wiemy nic na ten temat,ale może ktoś jest na forum kto powie jak to wygląda:)
nie zniechecila was renoma Macha?
sytuacja która masz namysli odbyła sie 2 lata temu, obecnie mach daje mozliwosc podpoiasnie umowy w formie aktu notarialnego co nie daje możliwości jemu zmiany ceny, a proces ktory wytoczyli machowi mieszkancy o ktorym bylo jakic czas tem głośno wygrał mach a nie mieszkancy. mach postapił nie fajnie ale zgodnie z prawm.
Witam, my aktualnie jestśmy na etapie kupna mieszkania w bloku C.
Ale smutna wiadomośc prawdopodobnie odbiór przesunie się na luty, więc jeszcze trochę pozostanie nam poczekać.
Pozdrawiam
o kurcze to bardzo smutna wiadomość:(
HEJKA
MY ROWNIEZ KUPILISMY TAM MIESZKANKO...MOZE BY TAK JAK JUZ SIE W MIARE URZADZIMY KOLO MARCA/KWIETNIA ZORGANIZOWAC JAKA IMPREZKE ZAPOZNAWCZA...CO MILI SASIEDZI NA TO...?;)
Także czekam na odbiór mieszkania w bloku C, czekamy na wiesci do polowy marca(ponowne przesuniecie).pozdrawiam przyszłych sąsiadów klatki g
a kolejne przesunięcie z czego wynika, czy ktoś wie ?
Mieszkam na Bursztynowym i wiem,że Mach buduje bardzo szybko i prężnie. Robotnicy naprawdę ciężko pracują a na budowie nie widać ani jednego dnia przestoju. Nie mam pojęcia z czego wynika opóźnienie w bloku C. Może podwykonawcy
W odpowiedzi chetnie odpowiem bo sam często tam zagladam Jedynymi przyczynami opóżnienia w oddaniu budynku C sa bardzo złe warunki atmosferyczne chyba wszyscy żeśmy tego doznali w tym roku.Mam nadzieję że w połowie marca mieszkania będą przekazywane.

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

dom czy mieszkanie??? (435 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Czy warto zamieszkać w trójmieście lub okolicach. (81 odpowiedzi)

Mieszkam w centralnej Polsce i postanowiłem zmienić miejsce zamieszkania biorąc pod uwagę że...

do góry