Widok
sala weselna Vanilla w Nowym Dworze Wejherowskim - proszę o opinie
Byłam tam 2 razy na weselu, sala jest bardzo ładna, elegancka, jasna. Stoły były po obu stronach pod oknami, a na srodku jest miejsce do tanczenia. Bardzo fajnie, że goście przy stołach cały czas mogą patrzeć co się dzieje na parkiecie. Co do jedzenia się nie wypowiem, ponieważ znajomi mieli wlasną kucharkę.
Witam,
W lipcu przyszłego roku będziemy tam mieć wesele,
sala jest zadbana , bo w sumie świeża ( ma około 2lat)
właściciele bardzo mili, spokojni .
Na miejscu jest nocleg i to w dobrej cenie a nam na tym zależało. Catering mamy swój i to jest fajne że nie narzucają swojego. Nie wiem jak smakuje ich kuchnia nie słyszałam nigdy nic negatywnego więc chyba nie jest źle. Sala do najtańszych nie należy, więcej napisze po weselu.
W lipcu przyszłego roku będziemy tam mieć wesele,
sala jest zadbana , bo w sumie świeża ( ma około 2lat)
właściciele bardzo mili, spokojni .
Na miejscu jest nocleg i to w dobrej cenie a nam na tym zależało. Catering mamy swój i to jest fajne że nie narzucają swojego. Nie wiem jak smakuje ich kuchnia nie słyszałam nigdy nic negatywnego więc chyba nie jest źle. Sala do najtańszych nie należy, więcej napisze po weselu.
Planujemy wesele na + - 80 osób. zawsze bardzo podobało mi się zestawienie bieli z zielenią. A teraz to nie wiem sala ma taki kolor i w sumie to nie zdecydowałam jeszcze. Chyba sama będę robić bukiet i kwiaty na sale. Pracowałam kiedyś w kwiaciarni. Lipiec to taka pora że prawie wszystkie kwiaty są na giełdzie. Raczej kolory pastelowe. Myślałam o białych storczykach tych klasycznych ale nie wiem czy chce wysokie czy niskie dekoracje. Ciągle szukam inspiracji.
Ją też myślałam o bieli zieleni plus czekolada, my sale też będziemy sami stroic:) bo podobnie pomyślałam jak ty co do kwiatów a co dekoracji to mamy zDolnosci . Ją myślę o małych wazonikach( tylko nie wiem czy na tej sali tyle będzie) i luźno po układanych Kwiatkach białych np tulipany + dużo liści zielonych. a z jakiej giełdy będziesz zaopatrywać się w kwiaty? Bo ją myślałam o Gdansku, a ty skąd jesteś?
Jestem z Redy. Zaopatrywać będziemy się na Renku w Gdańsku. Białe tulipany są piękne ale w lipcu to kiepsko z ich jakością i cena też nie jest powalając jak na tulipany. A jeśli chodzi o inspiracje to mam sporo zdjęć i pomysłów. W ubiegłym roku robiłam dekoracje dziewczynie która miała wesele na tej sali to kolorystykę wybrała biel+ delikatny róż+ bordo. To chyba nie moje kolory. Pozostanę albo przy białych storczykach albo miks białych kwiatów tj frezja, róże, eustoma i do tego pistacjowe hortensje sama nie wiem.
a mogłabym poprosić o parę zdjęć z wystroju tej sali co robiłaś u koleżanki,
florystka zaproponowała bukiety z : białych róż, ja chciałam z frezji (taki bukiet jaki miala anna stachurska-lewandowska ) a powiedz mi jeszcze bo znasz sie na kwiatach :) jak wyglada cenowo z anemonami i dostepnoscia na rynku?
florystka zaproponowała bukiety z : białych róż, ja chciałam z frezji (taki bukiet jaki miala anna stachurska-lewandowska ) a powiedz mi jeszcze bo znasz sie na kwiatach :) jak wyglada cenowo z anemonami i dostepnoscia na rynku?
Cenowo pojęcia nie mam. Ale z dostępnością nie powinno być problemu. Najlepiej podjechać szybciej na giełde pochodzić tam, zapytać o ceny. Na sztuki kwiatów ciętych nie sprzedają zwykle pęki
róże po 10- 20 szt, goździki 25 szt itd . Różnie zależy od kwiatów, podjedź sobie kiedyś w sobotę, albo w tygodniu, tylko nie za wcześnie rano bo wtedy zaopatrują się kwiaciarnie i sprzedawcy nie mają czasu. Spisz sobie ceny i popytaj o kwiaty które cię interesują. Wiadomo że tulipany to marzec, kwiecień i wtedy cena najniższa, jakość najlepsza i wybór najlepszy. I tak frezje najlepsze w maju itd wiadomo że w dzisiejszych czasach większość kwiatów jest dostępna cały rok ale cena i jakość różna. Ludzie którzy tam sprzedają są różni ale z reguły jak mają czas to naprawdę doradzą. Wybierz sobie najlepiej max 3 opcje wystroju podjedź dwa miesiące szybciej i zrób wywiad na giełdzie. Tak żeby być pewną co jest a czego nie ma jak masz wesele no i zdecydować się na coś co nie zrujnuje finansowo bo kwiaty choć na tle całego wesele to może nie największy koszt , to niestety tanie też nie są.
róże po 10- 20 szt, goździki 25 szt itd . Różnie zależy od kwiatów, podjedź sobie kiedyś w sobotę, albo w tygodniu, tylko nie za wcześnie rano bo wtedy zaopatrują się kwiaciarnie i sprzedawcy nie mają czasu. Spisz sobie ceny i popytaj o kwiaty które cię interesują. Wiadomo że tulipany to marzec, kwiecień i wtedy cena najniższa, jakość najlepsza i wybór najlepszy. I tak frezje najlepsze w maju itd wiadomo że w dzisiejszych czasach większość kwiatów jest dostępna cały rok ale cena i jakość różna. Ludzie którzy tam sprzedają są różni ale z reguły jak mają czas to naprawdę doradzą. Wybierz sobie najlepiej max 3 opcje wystroju podjedź dwa miesiące szybciej i zrób wywiad na giełdzie. Tak żeby być pewną co jest a czego nie ma jak masz wesele no i zdecydować się na coś co nie zrujnuje finansowo bo kwiaty choć na tle całego wesele to może nie największy koszt , to niestety tanie też nie są.
na sierpień 2015 planujemy, już tam byliśmy i oglądaliśmy i ogólnie też nam bardzo się podoba, tylko już w domu przypomnielismy sobie że nie zwróciliśmy uwagi gdzie tam jest miejsce dla orkiestry, gdzieś słyszeliśmy że na końcu stołów i teraz obawiamy się czy tam się zmiejszczą i czy goście przypadkiem nic nie uszkodzą przy przechodzeniu, a kucharkę swoją mamy już umówioną więc ich kuchni mnie nie bardzo interesuje, i jeszcze chciałam się dowiedzieć czy jak będziemy mieć 110 osób czy będzie dość miejsca do tańczenia
My też mamy na 110 osób, właściciele mówili że teraz mieli imprezę andrzejkowa na 110 os miałam zadzw czy nie było za ciasno ale zapomnialam:p, tak orkiestra jest w kacie po lewej str lub prawej gdzie są drzwi wejściowe, ją się też tego obawiam czy nie będzie za ciasno przy stołach więc padlam na pomysł że zrobimy najwyżej 3 stół dla nas pośrodku przy tych drzwiach co wchodzi się na górę ;) nam się spodobała ta cisza i ciekawy plener na zdjęcia, tylko nie wiem gdzie w pobliżu są jakieś noclegi bo 40 miejsc to nie za dużo. A wy skąd jesteście dziewczyny jak mogę wiedziec ;))pozdrawiam
anemony trzeba raczej zamawiac, storczyki na pewno - te tajlandzkie dwa tygodnie wczesniej, pakowane sa po 10 sztuk.
z tulipanami w lipcu jest słabo. zdjecia z dekoracji wykonanych ze storczykow moge udostepnic linki lub zdjecia- moze znajdziecie troche inspiracji:)
z tulipanami w lipcu jest słabo. zdjecia z dekoracji wykonanych ze storczykow moge udostepnic linki lub zdjecia- moze znajdziecie troche inspiracji:)
Kasiu jak chcesz białe to czasami są u jednego, moze dwóch hurtowników na Renku, ale np. niebiesko-fioletowe zamawiałam, jesli wstajesz rano przed weselem i jedziesz po kwiaty to ryzyko, ze nie bedzie i trzeba bedzie podjechac na inna gielde jest niepotrzebne w Takim dniu. z zamówieniem nie ma problemu, podajesz ilosc i mozesz eweantualnie byc poproszona o zaliczke jesli nie jest to na firme.
w wątku Panien 2013 Forumka mala1987 miała wesele w tej sali, moze uda sie z Nią skontaktować.
elana a dzwoniłaś już może i dopytałaś jak tam było na tych andrzejkach? a jak sie postawi ten trzeci stół na środku to jak się będzie przechodzić z kuchni? kurde trzeba to dokładnie przemyśleć to ważny dzień i chciałabym by wszystko było idealnie:)
a noclegi to można w Bieszkowicach też wynająć tam jest taki obiekt:) a ja jestem z okolić dokładnie z Przetoczyna i myślę że tyle miejsc wystarczy:)
a noclegi to można w Bieszkowicach też wynająć tam jest taki obiekt:) a ja jestem z okolić dokładnie z Przetoczyna i myślę że tyle miejsc wystarczy:)
tak wygląda na youtubie :)
http://www.youtube.com/watch?v=zfSFdrbbOX8
http://www.youtube.com/watch?v=zfSFdrbbOX8
ok dziękuje za opinie też jeszcze przemyśle możliwość tego 3 stołu:) ale jeszcze chcemy zobaczyć sale w Szemudzie "Na Wzgórzu" bo też jest ładna i przestronna zobaczymy i porównamy i w tedy będziemy podejmować decyzje ostateczną gdzie w końcu będziemy to organizować:) bo chcielibyśmy to jeszcze w tym roku wszystko zaklepać:)