Widok

samochód marki PEUGEOT 206-proszę o opinie.....

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny zamierzam kupic auto ,może któraś z Was użytkuje takowe autko? prosze o opinie,inetresuje mnie awaryjnosc auta,faktyczne spalanie,a może macie informacje,kto chce sprzedać??? dodam,że interesuje mnie rocznik 98-99,w rozsadnej cenie,bezwypadkowy....liczę na Was.....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mam 206 z 2005 roku
dobra rada:nie kupuj silnika mniejszego niz 1.4(jesli mowimy o benzynie); bo wszystkie mniejsze palą i tak tyle samo a są zdecydowanie za słabe na to auto;
spalanie benzyniaka: miasto ok8.5l trasa 5,8l
jest to samochód tani i obliczony na okresloną liczbe przejechanych kilometrów po których wszystko zaczyna sie sypac wiec wtedy trzeba liczyć sie z wydatkami
jeśli auto ma przejechane 120tys(a w tym roczniku na 100%) to sprawdz stan zawieszenia(tylna belka)-bo to duży wydatek
samochód wygodny,pojemny ale niezbyt trwały
polecam strone http://www.autocentrum.pl/oceny/peugeot/206/
dzieki,co znaczy"niezbyt trwały?" ta belka to temat znajomy teraz użytkuje równiez peugeota 106 rocznik 95,nie zawiodł mnie,bezawaryjny przez 4 lata....dlatego zdecydowałam sie na kolejnego peugeota.....
a jak samochod w trasie sie sprawdza? przyspieszenie,jest w nim cicho przy wiekszej predkosci???

pozdrawiam
niezbyt trwały=szybko się zużywa np sprzęgło musiałam wymienić już po 90tys, skrzynia biegów niedopracowana i haczy;zawodzi elektryka bo nie jest zabezpieczona przed wilgocią;pękła też chłodnica; dużo jest części zamiennych wiec z naprawami nie ma problemu

w trasie dobry dla obciążenia przez maks2osoby z niewielkim bagazem(na moim przykladzie-silnik 1,4 benzyna); z takim obciązeniem przyspiesza wystarczająco ale do rakiety mu brakuje; powyzej 100km/h zaczyna huczeć

ps zbieram się do sprzedaży :)))
dzieki, powiedz mi prosze kupiłaś nowe auto? kiedy i za ile zamierzasz sprzedac swoje autko???
tak jak pisalam rocznik 2005 kupiony w 2007 od członka rodziny(pierwszy wlasciciel)
wycenione jest w tej chwili na 18tys(zrobione jest w nim wszystko)mistral wersja sport- wersja z bialymi zegarami,aluminiowa gałka zmiany biegów, błotniki i listwy i lusterka boczne w kolorze nadwozia,kubełkowe siedzenia welurowe,światla przeciwmgielne,klima
planuję sprzedać na wiosnę 2010
ups,,,,, ja max chce wydac około 15 tys. ale koniecznie auto musze kupic do swiat.....
To był mój 1szy samochód,na którym uczyłam się jeździć, w roku 2004-miał rok, jak go kupiłam i tylko rok z nim wytrzymałam.
\Masakra!Nigdy więcej Peugeot!!!!!!!!!!!!!!NEVER!!!!!!!!

Wspominam go tylko z ciągłych remontów, a jak coś się zepsuło to już ciągnęło za sobą kolejne części itp-NIE POLECAM!!!!!
Tyle, że kolor wybrałam sobie śliczny jedynie co!
dzieki za opinie,,może jeszcze ktoś....???
Ja również miałam 206, bo zawsze mi się podobały, ale więcej bym nie kupiłam na pewno z silnikiem 1.1 tylko nadaje się na "korki" bardzo małe przyspieszenie. Plus sylwetka, wnętrze i blachy. Więcej nie powiem, bo sprzedałam po pół roku :)
my mamy z 2004 roku, kupiliśmy rzywany i jeździmy nim od 2005, fajny wozik, ekonomiczny ale my mamy diesla
ja tak moze troche obok tematu-mam do sprzedania toyote starlet rocznik 96.
samochod podobnej wilkosci co ten o ktoiry pytasz, za to bezawaryjny-jest to tzw "stara toyota"-skladana w japonii i przez te 13 lat nic sie nie zepsulo:)
samochod kupiony w polsce, serwisowany, jestem pierwszym wlascicielem (albo jak kto woli drugim bo to samochod "po rodzicach")
bezwypadkowy, w bardzo dobrym stanie, kolor turkusowy.

wiecej informacji podam mailem/gg/telefonicznie:
aniasanejko@wp.pl
gg1671995
tel 505071992
Ja mam Peugeota 206, rocznik 2000, silnik 1.1 benzyna.
Od nowości wymieniałam tylko akumulator, olej, klocki hamulcowe i tylną gumkę w wycieraczce.
Nie przejechałam nim dużo, bo nieco ponad 45tys km.
Po mieście mi pali ok. 7,6 - 7,8 litra, na trasie ciężko powiedzieć, bo rzadko jeżdżę. Jestem bardzo zadowolona.
Myślę w przyszłości o wymianie na większe auto, bo jednak przy dziecku robi się ciasno.Jeszcze nie podjęłam decyzji o sprzedaży, bo szkoda mi tego samochodu, jest w idealnym stanie. Jeśli nie spieszy Ci się z zakupem, to skontaktuj się ze mną za jakiś czas (na wiosnę). Podaję maila: maritiki@op.pl
maritiki@op.pl
prosze napisz jaka cena auta?
rozumiem,że jestes pierwszym włascicielem?
jaki kolor auta?
napisz konkretnie kiedy zamierzasz sprzedac marzec?
pozdrawiam
Kolor srebrny.
O cenie pogadamy, jeśli się zdecyduję na sprzedaż.
A w tej chwili też nie umiem powiedzieć dokładnie kiedy.
Kupiony u Ciągło w Sopocie w grudniu 2000.
maritiki@op.pl
I jestem pierwszym właścicielem.
maritiki@op.pl
hopka
hey,mam pytanie czy przebieg samochodu jest "prawdziwy" strasznie mało,aż nie chce mi sie wierzyc,,,,ja jestem zainteresowana ,napisz mniej wiecej ile? jesli sprzedaz w marcu to jestem chetna....
samochod jest 3 czy 5 drzwiowy?
3 drzwiowy, przebieg prawdziwy.
Jestem pierwszym właścicielem i dlatego ciężko mi go sprzedać bo wiem, że jest cały "zdrowy".
Boję się, że sprzedam to moje złotko, kupię większy i będę żałować jak się posypie.
maritiki@op.pl
napisz mi prosze iel chciałabys za to auto,to byc moze troszke zaczekam ze sprzedaza....:)
Nie wiem, nie będę teraz strzelać bo nie wiem jak auta stoją.
Odezwij się na wiosnę, jeśli nie kupisz.
maritiki@op.pl
http://www.autocentrum.pl/oceny/

ewela jestem skłonna z zakupem wstrzymac sie do wiosny,ale musze miec pewnosc ,że sprzedaz swoje auto,bardzo mni kusi,bo ten przebieg....nic dodac nic ujac,,,tylko cena???
Ja Ci tej pewności w tej chwili nie dam.
Przepraszam.
maritiki@op.pl
Ja też mam na wiosne na sprzedaż silnik 1.1 benzyna w idealnym stanie 47tys km 2004 rocznik
image image
jaka cena? jestes pierwszym włascicielem???
jestem 2 właścicielem a cena 20 tys do negocjacji
image image
słyszałam kiedyś takie powiedzenie, że nie kupuje się samochodów na F : fordów, fiatów i francuskich :))

Inne tematy z forum Wrzeszcz Górny

poszukuję rzetelnego i kompetentnego Zarządcy (70 odpowiedzi)

Nasza wspólnota chciałaby zmienić zarządcę, w tej chwili zarządza nami Euroformat ale jesteśmy...

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...

Villa Jaśkowa Dolina (21 odpowiedzi)

Inwestycja powstanie na styku dzielnic Wrzeszcz i Morena, przy pełnej zabytkowych willi Jaśkowej...

do góry