Widok

samoloty zrzut paliwa i hałas??

Kilka dni temu między Miszewem i Baninem zwróciłem uwagę na samolot linii ryanair, który podchodził do lądowania. Co było interesujące to że z jego skrzydeł z obu stron wylatywał jakby czarny dym, który rozpływał się w powietrzu. Gdy do mnie dolatywał dym ustał. Mam wrażenie że samolot zrzucał paliwo przed lądowaniem.
Czy jest to dozwolone na tak małej wysokości???
Co ze zdrowiem ludzi i zwierząt???
No i drugi temat czy są jakieś normy dotyczące hałasu dla samolotów odrzutowych? (jakimś cudem mój samochód takiego hałasu wydawać nie może bo dostanę mandat :-) )
Może jest wśród nas ktoś kto może odpowiedzieć na te pytania.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7
za rzadko się pokazują.....od razu przypominają sie loty 34plm jak je słyszę :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
zeszły poniedziałek około 12 startowała parka w nasza stronę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mieszkałem w "małym bloczku" Ikara 6a, a z Aviateam nie mam nic wspólnego ale od czasu do czasu zaglądam na ich stronę poczytać historię
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to były fajne czasy, szkoda że ten pułk rozwiązali
A nie masz przypadkiem brata? Bo pamiętam że tam mieszkało 2 braci
zgadza się
A któryś z Was nie był z rocznika Grześka Zakościelnego ,starszego Kochanka ,Ozima ......:) jesli znałeś Grzeska to pewnie rozmawialiśmy bo ja mieszkałem w tej samej klatce
mój brat jest z ich rocznika a ja też ich bardzo dobrze znałem
Z Grzeskiem mam cały czas kontakt-jest policjantem w New Yorku :) jakbys chciał namiary daj znac zgadamy sie jakos na priv .Przynajmniej jest nas tu 2 Babidolaków w tym Baninie :) nawet jest troche podobieństw do Babich, mamy blisko lotniski i cos na kształt betonki -(Nowatorów) :)
Pozdr.
ps .a zktórej strony Banina mieszkasz? bo w jednej z bocznych uliczek od Pszennej
Ja mieszkam przy Halnej, boczna od Rolniczej
kiedy będą spuszczać paliwo-wystawię miski
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Banino

budujecie/kupujecie na kredyt? (263 odpowiedzi)

Wiem, że dziwne pytanie, ale wspomagacie się wszyscy kredytami? Jak oceniacie, ile trzeba mieć...

przedszkole (21 odpowiedzi)

Miszewo nowo otwarte przedszkole w Miszewie zaprasza chętnych na dni otwarte w środę od godz 14...

Taras z desek kompozytowych - (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma taras z desek kompozytowych? Polecacie jakieś konkretne firmy? Jak deski się...

do góry