Widok

samotność w wielkim mieście...??

...sobota...andrzejkowe wypady ze znajomymi...
czy to już przeszłość..??
zastanawiam się czy ktokolwiek z Was również spędza samotnie ten wieczór...z resztą nie tylko ten...inne również...
dopinguje mu w tym tylko komputer podłączony do sieci i pilot od tv...??
smutne ale prawdziwe...
ciężko jest komuś "obcemu"...z innego miasta wbić się w tutejszy tłum...nie znając nikogo i nie mając "przewodnika"...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam , tez brakuje mi znajomych i naprawdę trudno wbić się w zgrane towarzystwo (mam na myśli grupy w pubach czy dyskotekach- bo też tego doświadczam- po prostu jest to czasami zamknięty krąg).
sluchajcie kochani jestem w tracie organizowania imprezki dla singli planuje zabawy z nagrodami przy dobrej muzyczce i kolorowych napojach. chetnie sie rozerwe wsrod singli a wy zapewwne poznacie nowych przyhaciol. co wy na to? jestescie chetne?
witaj ~karola , pisałaś coś że organizujesz imprezkę, możesz podać do siebie maila lub napisz do mnie, jestem z Gdyni mój mail: dobrytraf@o2.pl pozdrawiam
ale macie problemy... :)))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
on11111- i tak jestes w lepszej sytuacji ode mnie gdyz domyslam sie ze zaliczyles imprezownie:) ja na razie od kilku miechow pucuje chate by czyms sie zajac popoludniami czy w weekendy:(((

Halewicz- proponuje tak jak ja przeprowadzic sie samemu kilkaset km od domu...mowilbys zupelnie inaczej;p
Mieszkałem blisko 6 lat poza Trójmiastem - sam w obcym mieście. Zapewne przyjechałaś na studia. Kolegów/koleżanek z roku nie masz?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Niestety pudlo...praca...
nie wiem czy ma tu znaczenie miasto , ostatecznie trójmiasto to zlepek miasteczek (dzielnice) więc nie jest tak źle tyle , że jak poraca to faktycznie czasem czasu może zabraknąć gdyż bywa dosyć absorbująca , Halewicz , z tego co czytałem to masz żone , czy dzieci tego nie wiem i też specjalnie mnie to nie interesuje , w każdym razie patrzysz z punktu kogoś kto wraca nie do pustego domu a do domu w którym ktoś jest więc uwagi mozna miec ale też należało by posiadac odrobinę emaptii , nie wiem jak to teraz wygląda życie towarzyskich młodych osób , ale jedno jest pewne , że internet strasznie je spłycił , i przeniósł w inne obszary poznawcze ,nie należę do młodzieży więc tylko z boku moge to jakoś tam poobserwować . Co do zaweierania znajomosci to chyba przeważa typ albo na bezczelbego ( zaczepki) lub gdzies tam kwitnięcie w domy przy kompie , ti jest właśnie brak tego pewnego rodzaju bliskości ludzi która kiedyś istniała , nie było wyjścia , chciałeś pogadać to nie ekran a ktoś realny , w tym było prosciej bo było to bardziej naturalne poznawczo.Jest też inny problem ludzi samotnych którzy zostali sami z takich czy innych wzgledów , to widoczna tutaj grupa ludzi w średnim wieku , pomimo ponawczej kiiedyś roli osobistych kontaktów , siec też odcisnęła swoje piętno na poznawaniu kogoś innego też zafgłębili się w świat wirtualnego poznawania , bo to nie jest do końca tak , że jak była para , a potem pozostaje jeden czy dwoje singli to znajomi podążają za nimi , często jest tak , że pozstają sami a znajomi stają gdzieś na boku i znajomosci ubywa , obawa przed zarażeniem samotnościa może (taki żart ) jednak to fakt , poza tym takie pozostanie samemu też odciska jakiegoś rodzaju pietno na stających się raptem singlami i muszą dojść do ładu z soba . Ocena takich osób jest chyba nie na miejscu , to z mojego punktu widzenia , fla mnie to jest równie jałowe jak ocenianie przez facetów problemu ciąży i aborcji , niech facet zajdzie i urodzi wtedy może sie wypowiadać m odnośnik co do zasadności chyba ten sam
pozdrawiam
P.S.
pisze tak gdyż też mi sie zdarzyło zostać singlem więc ma odnośnik
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
@fenicjan - pisząc już poważnie, to oczywiście zgadzam się z Twoim punktem widzenia. Zwróć jednakże uwagę, że samotność tych młodych ludzi wynika z ich braku socjalnej zaradności. Idą na łatwiznę, pisząc takie posty - stąd mój złośliwy komentarz.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Halewicz , tak przypuszczałem , ale zauważam , że tych młodych ludzi zapomnienieli najczęściej nauczyć czegoś więcej niż tylko monitor wymiana gier z kolegami, koleżankami i jak już to obszar znajomych kończył się na klasie , bo i podwórki przysłowiowe to już inna bajka , piaskownica na ekranie ( to zart , jednak smutny)
pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
@Fenicjan - upadlają się towarzysko, szukając bratniej duszy w wirtualnym świecie, gubią istotę rzeczy, brak świadomości i życia. Co najwyżej potrafią żalić się na forum, szukając tu partnerów...ale do czego?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Fenicjan, wszystko co napisałeś to prawda. Podzielam Twoje refleksje o otaczającym nas świecie. Wydaje się, że nasze życie jest w naszych rękach. Jednak czasem jest tak, że choćbyś wyszedł z siebie i stanął obok (tu trochę żartuję) to nie jesteś w stanie zrobić nic i tzw los decyduje o tym jak to życie toczy się dalej. Nie wiem dokładnie jaki masz na myśli wiek o którym piszesz "średni" ale też uważam, że z czasem coraz trudniej zawierać jest znajomości a z tych, które mieliśmy wcześniej co jakiś czas ktoś ubywa.
Pozdrawiam.
@ona - to pracujesz sama w firmie? Przecież tam pracują ludzie, nawiąż znajomości.
zgadzam się z pierwszymi wpisami, mam podobnie jak Wy ludziska :)a Halewicz, - zajmij się żoną, a nie wypisywaniem swoich bzdurnych komentarzy ; )
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
...może są "ciche dni" i dlatego błyszczy gdzies indziej...;p
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
no co jest Drogie Panie, prawda w oczy kole? Do mojej żony, to Wam jeszcze duuuużo brakuje:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Skoro nas nie widziałeś, nie poznałeś i nie miałeś możliwości z nami porozmawiać face to face to Twoja wypowiedź jest co najmniej nie na miejscu xD
aaaa to was dwie w jednym pokoju:) Dobre:) Raczej nie skorzystam z okazji face to face - proszę, nie schlebiaj sobie o_O Dziękuję:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja tez kwitne przed komputerem- i bardzo mi smutno. Chociaz jestem stad to moj zwiazek jest do pupy, znajomi maja male dzieci i wiem jak to jest byc smaotnym.
Pracowalam przez 5 lat w innym miescie i wiem, ze ludzie nie byli chetni do wyjsc. Wiem, wiem zaraz napisze ktos, ze nie umiem zawierac znajomosci ale jakos nigdy nie mialam z tym problemow, poki sie wszyscy nie zestarzelismy troszke, czasy studenckie minely, nadeszly pieluchowe i nie przyszlo jeszcze szalenstwo wieku sredniego ;) Trzeba w odpowiednim momencie zalozyc rodzine bo pozniej pupa- zostaje sie samym. Dla mnie wazniejsza byla kariera i wyszlam na tym tak, ze teraz nie mam ani jednego ani drugiego...
...widzę, że osóbek z podobnym problemem jest więcej...
paradox...wielkie miasto mnóstwo ludzi a wciąż przytłaczająca samotność...:(
a no jest ; ]
to moze jakies spotkano dla nas singli- jakies zabawy przy muzyczce i kolorowych napojach? wlasnie zabieram sie za organizacje takiej imprezki. spotkami sie pobawimy, pogadamy moze jakies nowe przyjaznie spotkamy? co wy na to- chetni?
...od czegoś trzeba zacząć...dla mnie spox;]
chyba zaprzeczasz teraz sama sobie...
ja jestem w trakcie realizacji wieczorku dla singli jak bedziecie chetni to zapraszam za pare dni przekaze info ze szczegolami
moi drodzy samotni jesli macie dowod osobisty chcecie poznac kogos, pobawic sie wsrod ludzi takich jak wy, pogadac, posmiac sie, potanczyc a do tego zaszales w konkursie i zdobyc nagode popijajac czyms dobrym to impreza szykuje sie w gdyni i jak sie zbierzemy to sie swietnie nie dlugo zabawimy

goraco pozdrawiam przy tym kolege halewicza ktory wszedzie musi wtracic swoje 3 grosze :)
ja ja ja chętnie się wybiorę na imprezkę (w karnawale). mogę też pomóc w organizacji. takie pomysły rosną tu jak grzyby po deszczu, sama jakiś czas proponowałam, ale przygniotła mnie ilość pracy. jeszcze chwila i powracam na forum, liczę, że uda się coś ogarnąć i że będziemy się bawić i poznawać ;)))))
widze ze takich "emigrantow" jak ja jest tu wiecej...:)
moze z tam imprezka to nie taki zly pomysl?? :P
dołączam do grupy "emigrantów" i mimo iż jestem z dużego miasta w obcym mieście jednak czuję się samotna czasami...
można zacząć od imprezki, albo jakieś wspólne wyjście, np. łyżwy, bitwa na śnieżki (o ile zechce spaść w tym roku) ;)
...bo życie jest po to aby żyć!
wszystkie samotne...piszcie do mnie;-)
@karola - ja również Ciebie gorąco pozdrawiam, załączając 3 grosze

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
do jutra dla wszystkich zaiteresowanych przesylam strone
i trzymajcie sie cieplutko
ja teeeż chceee!
malina.roboczymail@wp.pl
http://zabawatrojmiasto.webnode.com/
POWYZSZA STRONKA ZAWIERA PROPOZYCJE DLA SINGLI. Z GORY DZIEKI JESLI ZNAJDZIECIE CHWILKE BY NA NIA ZAJRZEC.
NA WSTEPIE ZAZNACZE ZE SZALU NIE MA ALE ROZWINIE SIE ENERGICZNIE
widze, ze jestes naganiaczka do knajpy. zenujace. wejscie po 50 zeta i w tym lampka wina. hahahahaha. za 50 zeta to kupie 2 albo nawet 5 butelek wina (tokaj z lidla) i bede sie dobrze bawil ze znajomymi

Inne tematy z forum Towarzyskie

terapia (120 odpowiedzi)

wątek dla wszystkich, którzy chcą się poczuć lepiej :) będzie to terapia grupowa ... zaproszone...

samotna matka szuka znajomych do popisania (41 odpowiedzi)

Jestem kobietą po 40tce, obecnie bardzo doskwiera mi samotność ale nie szukam znajomości w realu...

rumia (22 odpowiedzi)

Jest tu ktoś z Rumi :) poznam miłego mężczyznę o wesołym zadziornym usposobieniu (wiek 27 -40 )...

do góry