Widok
co do tego tampona podczas miłosnych igraszek... czy istnieje ryzyko zajścia w ciążę, jeżeli kobieta ma okres i założonego tampona, kąpie się z facetem w wannie, w której on dochodzi? wiadomo że tampon nasiąka wodą, ale jeżeli nasiąknął wodą z plemnikami, a tampon nie był od razu wyjęty po tej kąpieli to czy ciąża jest możliwa???
nie martw się, zajście w ciążę teoretycznie jest możliwe w wielu sytuacjach, ale nie powinnaś miec powodów do obaw. Zwłaszcza że miałas okres. Przelicz sobie dni płodne i niepłodne - zwykle od pierwszego dnia okresu jest ok 9 niepłodnych potem zaczyna się 9 o bardzo podwyższonym ryzyku a potem 9 spokoju i tak w koło-to tez zalezy od tego co ile dni masz okres, bo te "9" dotycza cyklu 28dni.
nie mam zamiaru cię oceniać, co ty robisz to twoja sprawa. Myślę że to strasznie głupie że ludzie tak cię wyśmiewają.
Myśle że jednak na przyszłośc powinnaś unikac takich sytuacji - tampon + członek w pochwie to zdecydowanie za dużo.
pozdrawiam
nie mam zamiaru cię oceniać, co ty robisz to twoja sprawa. Myślę że to strasznie głupie że ludzie tak cię wyśmiewają.
Myśle że jednak na przyszłośc powinnaś unikac takich sytuacji - tampon + członek w pochwie to zdecydowanie za dużo.
pozdrawiam
To moglo sie dla Ciebie niedobrze skonczyc, gdyby tampon zostal wepchany bardzo gleboko i nie bylabys go w stanie wyjac, musialabys isc do ginekologa, a sama chyba wiesz, ze noszenie tamponu dluzej niz 2, 3 godziny nie jest higieniczne i jest napewno niebezpieczne, a co dopiero dluzej. Mogloby sie skonczyc zakazeniem, antybiotykami a co gorsze nawet szpitalem!
Nie jest to napewno zadne zabezpieczenie, takze przed stosunkiem wyciagaj go ;)
Nie jest to napewno zadne zabezpieczenie, takze przed stosunkiem wyciagaj go ;)
Wątek rzeczywiście fajny, ale zamiast dziewczynie wytłumaczyć to sie wszyscy z niej śmieją. Teraz rzeczywiście jest ciężko o staranną edukacje na tematy seksu i antykoncepcji, skąd te dziewczyny mają wiedzieć o niektórych sprawach? Z Bravo Girl, od głupiutkich koleżanek, które są przekonane ze kieliszek octu to świetny środek antykon. albo z forum, gdzie wypowiedzieć może się nawet gimnazjalista na temat wyrafinowych sztuk miłosnych.
Proszę jeszcze zerknąć na ilustrację ukł. rozrodczego kobiety bo ktoś tu myli macicę z pochwą ;) (no ale tego uczą w podstawówce, w gimnazjum a na dokładke jeszcze w szkołach ponadgimnazjalnych)
Proszę jeszcze zerknąć na ilustrację ukł. rozrodczego kobiety bo ktoś tu myli macicę z pochwą ;) (no ale tego uczą w podstawówce, w gimnazjum a na dokładke jeszcze w szkołach ponadgimnazjalnych)